MIELIPIDE 11.3.2023 15:00

Lukijalta: Saako eduskunnassa mitään aikaan? – ”Kansanedustajia on erilaisia. Yksi haluaa pelastaa maailman, toinen kieltää maahanmuuton ja kolmas rakentaa lisää rautateitä”Taksitilastot, poissaolot, puheenvuorojen määrät… Tässä muutama esimerkki, joka eduskuntauutisoinnissa nousee useasti esiin. Kansanedustajien ja erityisesti ministerien edesottamuksia seurataan hyvinkin tarkkaan. Tällä hallituskaudella otsikoissa ovat olleet niin bilekohut kuin ministeriviinat.

Eduskunnan perustyö on kuitenkin kaikkea muuta. Se on pitkiä päiviä, valiokuntien kokouksia, neuvotteluja ja istumista tuntikaupalla. Aamulla saatetaan keskustella paikallisteistä, kun jo iltapäivällä asialistalla ovatkin Ukrainan sota ja omavaraisuus. Kaikkeen pitää olla valmis, sillä harvoin herätessään tietää, mitä päivän aikana tulee vastaan.
Kansanedustajia on erilaisia. Yksi haluaa pelastaa maailman, toinen kieltää maahanmuuton ja kolmas rakentaa lisää rautateitä. Kaikki 200 edustajaa kokevat olevansa hyviä jossain, enkä epäile, etteikö joku kuvittelisi olevansa paras kaikessa. Mutta yksi asia meitä yhdistää: jokainen haluaa rakentaa parempaa tulevaisuutta. Arvot ja tausta ohjaavat.
Minulle tärkeää ovat juuret ja kotiseutu. Joka päivä, kun nousen Arkadianmäen portaita ylös, muistan tasan tarkkaan mistä tulen ja kenen mandaatilla tehtävääni hoidan.
Tällä vaalikaudella kotiseutuamme on kehitetty valtion toimesta voimakkaasti. Hämeenkyrön väylä, Maisematien ja Vesajärventien kunnostukset, Ikaalisten liikuntahallin rahoitus sekä Seitsemisen alue ovat esimerkkejä siitä, mitä yhteistyöllä voi saada aikaan. Se vaatii tiivistä yhteydenpitoa.
Mutta ei politiikka ole vain kotiseudun hankkeita. Se on raakaa työtä keskellä epävarmoja aikoja ja sotaa. Edessä on tummia pilviä, mutta niidenkin läpi on osattava navigoida. Talouden kuntoon laittaminen on tärkein tehtävä, mutta jokaisesta on pidettävä huolta. Yhteiskunnan mittari on se, miten se huolehtii lapsistaan ja vanhuksistaan.
Suomi on paras maa maailmassa. Päättäjien on kunnioitettava toisiaan ja puhuttava arvostavasti. Vaikka näkemykset eroavat, kohtaamalla toisemme arvokkaasti rakennamme siltoja.
Sarkosen Maija totesikin minusta joskus leikkisästi: ”Jouni suhtautuu samalla tavalla niin herraan kuin narriin.” Tausta, kotipaikka tai varallisuus eivät saa määritellä meitä. Tämän ajatuksen pohjalta olen toiminut ja haluan toimia tulevaisuudessakin.


Jouni Ovaska

Kansanedustaja (kesk)

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 27.2.2024 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto tapasi kansanedustajia – Nysse tulisi saada Hämeenkyröön, nuoret vaativat

MIELIPIDE 22.2.2024 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Maanmittauspalvelut säilytettävä Ikaalisissa – ”Toivottavasti nykyinen hallitus puolustaa myös Ikaalisten toimipistettä”

HÄMEENKYRÖ 13.2.2024 12:00 Tilaajille

Jouni Ovaska valittiin Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 20.10.2023 15:40 Tilaajille

Hamari ja Ovaska jättivät lisärahaesityksen kolmostien kehittämiseen – ”Tätä emme voi hyväksyä”

HÄMEENKYRÖ 17.10.2023 08:00 Tilaajille

Ovaska: Kolmostien hankkeita tulisi jatkaa heti – ”Ettei taas palattaisi pätkittäiseen liikennepolitiikkaan”