MIELIPIDE 11.3.2023 15:00

Lukijalta: Saako eduskunnassa mitään aikaan? – ”Kansanedustajia on erilaisia. Yksi haluaa pelastaa maailman, toinen kieltää maahanmuuton ja kolmas rakentaa lisää rautateitä”Taksitilastot, poissaolot, puheenvuorojen määrät… Tässä muutama esimerkki, joka eduskuntauutisoinnissa nousee useasti esiin. Kansanedustajien ja erityisesti ministerien edesottamuksia seurataan hyvinkin tarkkaan. Tällä hallituskaudella otsikoissa ovat olleet niin bilekohut kuin ministeriviinat.

Eduskunnan perustyö on kuitenkin kaikkea muuta. Se on pitkiä päiviä, valiokuntien kokouksia, neuvotteluja ja istumista tuntikaupalla. Aamulla saatetaan keskustella paikallisteistä, kun jo iltapäivällä asialistalla ovatkin Ukrainan sota ja omavaraisuus. Kaikkeen pitää olla valmis, sillä harvoin herätessään tietää, mitä päivän aikana tulee vastaan.
Kansanedustajia on erilaisia. Yksi haluaa pelastaa maailman, toinen kieltää maahanmuuton ja kolmas rakentaa lisää rautateitä. Kaikki 200 edustajaa kokevat olevansa hyviä jossain, enkä epäile, etteikö joku kuvittelisi olevansa paras kaikessa. Mutta yksi asia meitä yhdistää: jokainen haluaa rakentaa parempaa tulevaisuutta. Arvot ja tausta ohjaavat.
Minulle tärkeää ovat juuret ja kotiseutu. Joka päivä, kun nousen Arkadianmäen portaita ylös, muistan tasan tarkkaan mistä tulen ja kenen mandaatilla tehtävääni hoidan.
Tällä vaalikaudella kotiseutuamme on kehitetty valtion toimesta voimakkaasti. Hämeenkyrön väylä, Maisematien ja Vesajärventien kunnostukset, Ikaalisten liikuntahallin rahoitus sekä Seitsemisen alue ovat esimerkkejä siitä, mitä yhteistyöllä voi saada aikaan. Se vaatii tiivistä yhteydenpitoa.
Mutta ei politiikka ole vain kotiseudun hankkeita. Se on raakaa työtä keskellä epävarmoja aikoja ja sotaa. Edessä on tummia pilviä, mutta niidenkin läpi on osattava navigoida. Talouden kuntoon laittaminen on tärkein tehtävä, mutta jokaisesta on pidettävä huolta. Yhteiskunnan mittari on se, miten se huolehtii lapsistaan ja vanhuksistaan.
Suomi on paras maa maailmassa. Päättäjien on kunnioitettava toisiaan ja puhuttava arvostavasti. Vaikka näkemykset eroavat, kohtaamalla toisemme arvokkaasti rakennamme siltoja.
Sarkosen Maija totesikin minusta joskus leikkisästi: ”Jouni suhtautuu samalla tavalla niin herraan kuin narriin.” Tausta, kotipaikka tai varallisuus eivät saa määritellä meitä. Tämän ajatuksen pohjalta olen toiminut ja haluan toimia tulevaisuudessakin.


Jouni Ovaska

Kansanedustaja (kesk)

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 22.3.2023 17:00 Tilaajille

Nuorten vaaleissa pärjäsivät SDP, Perussuomalaiset ja Kokoomus – myös yksi seudun ehdokkaista olisi päässyt läpi

Uutiset 22.3.2023 15:00 Tilaajille

UutisOivan vaaligallup: Miten yrittäjiä pitäisi tukea? Onko maaseudulla elinvoimaa? – seudun ehdokkaat vastaavat

IKAALINEN 22.3.2023 14:10 Tilaajille

Ennakkoäänestys rullasi tasaiseen tahtiin heti ensiminuuteista: ”Ehdokkaan valinta oli helppoa”

Uutiset 22.3.2023 08:40 Tilaajille

Ennakkoäänestys alkoi tänään – katso äänestyspaikat ja seudun ehdokkaat

HÄMEENKYRÖ 21.3.2023 15:00 Tilaajille

Ehdolla eduskuntaan: ”Oman valuutan palauttamista pitäisi selvittää”, esittää Mikko Miettinen

Näytä mainos