MIELIPIDE 19.7.2023 15:00

Lukijalta: Raamattu Puistofilosofiassa – ”Tapahtuman kotisivuille kirjoitettu seminaarin esittelyteksti on kyllä pysäyttävä ja tyly”

Tämän vuoden Puistofilosofian yksi seminaareista käsittelee Raamattua. Vaikka Raamatun sisältöön ja totuudellisuuteen on kautta aikojen heitetty epäilyksen varjoja, niin tapahtuman kotisivuille kirjoitettu seminaarin esittelyteksti on kyllä pysäyttävä ja tyly. Suora lainaus: ”Monille Raamattu edustaa yhtenäistä ja muuttumatonta kirjaa, vaikka todellisuudessa se on historian saatossa inhimillisten valintojen, virheiden ja sattuman kautta muotoutunut tekstikokoelma.”

Totaalinen Raamatun nollaus, huolimaton heitto vailla perusteita tai selityksiä. Kyseinen lause mitätöi ja halventaa niiden miljoonien ihmisten kokemukset siitä, kuinka elämä juuri Raamatun äärellä on muuttunut. Kuinka elämä on saanut uuden suunnan ja tarkoituksen, kuinka toivo on palannut, kuinka ihminen on kohdannut itseään suuremman.
Näitä asioita ei järjellä selitetä, niihin ei mieli yllä. Pyhää ei kukaan voi määrätä tai rajata, se on vaikka siihen ei uskoisikaan. Elämä on enemmän kuin ihminen. Jatkuvista sisällön tyhjentämisyrityksistä huolimatta, Raamattuun sisäänrakennetusta inhimillisyydestä huolimatta sen perimmäinen viesti on säilynyt läpi vuosisatojen. Sen muuttava voima on edelleen todellinen. Raamattu on edelleen Jumalan kirja, elämän kirja, Kirja yli muiden. Sen varassa elävä ei ole sattumien, eikä onnettomien virheiden uhri. Ei, hän on onniteltava ihminen. Hän on ihminen, joka on rakentanut elämänsä kalliolle. Kalliolle, jota ajan tuulet tai aatteet eivät voi murtaa. Se kallio kestää, se kestää loppuun saakka.

Kari Salo

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 8.8.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Tarkennusta raamattukeskusteluun – ”Provosoiva ja populistinen ote tulkittiin kriittiseksi ja kielteiseksi Raamatun asemaa kohtaan”

MIELIPIDE 2.8.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Vielä Raamatusta – ”Puistofilosofian kaltaiseen tapahtumaan sopii hyvin keskustelu länsimaisen kulttuuriin syvästi vaikuttaneesta kirjasta”

MIELIPIDE 31.7.2023 16:00 Tilaajille

Pride jakaa mielipiteitä loppuun saakka

MIELIPIDE 26.7.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Puistofilosofia ei sulje piiristään ketään

IKAALINEN 2.6.2023 15:00 Tilaajille

Puistofilosofia puhuu paremman keskustelukulttuurin puolesta – ”Mustavalkoinen vastakkainasettelu ei kuulu filosofiaan”