MIELIPIDE 19.7.2023 15:00

Lukijalta: Raamattu Puistofilosofiassa – ”Tapahtuman kotisivuille kirjoitettu seminaarin esittelyteksti on kyllä pysäyttävä ja tyly”

Tämän vuoden Puistofilosofian yksi seminaareista käsittelee Raamattua. Vaikka Raamatun sisältöön ja totuudellisuuteen on kautta aikojen heitetty epäilyksen varjoja, niin tapahtuman kotisivuille kirjoitettu seminaarin esittelyteksti on kyllä pysäyttävä ja tyly. Suora lainaus: ”Monille Raamattu edustaa yhtenäistä ja muuttumatonta kirjaa, vaikka todellisuudessa se on historian saatossa inhimillisten valintojen, virheiden ja sattuman kautta muotoutunut tekstikokoelma.”

Totaalinen Raamatun nollaus, huolimaton heitto vailla perusteita tai selityksiä. Kyseinen lause mitätöi ja halventaa niiden miljoonien ihmisten kokemukset siitä, kuinka elämä juuri Raamatun äärellä on muuttunut. Kuinka elämä on saanut uuden suunnan ja tarkoituksen, kuinka toivo on palannut, kuinka ihminen on kohdannut itseään suuremman.
Näitä asioita ei järjellä selitetä, niihin ei mieli yllä. Pyhää ei kukaan voi määrätä tai rajata, se on vaikka siihen ei uskoisikaan. Elämä on enemmän kuin ihminen. Jatkuvista sisällön tyhjentämisyrityksistä huolimatta, Raamattuun sisäänrakennetusta inhimillisyydestä huolimatta sen perimmäinen viesti on säilynyt läpi vuosisatojen. Sen muuttava voima on edelleen todellinen. Raamattu on edelleen Jumalan kirja, elämän kirja, Kirja yli muiden. Sen varassa elävä ei ole sattumien, eikä onnettomien virheiden uhri. Ei, hän on onniteltava ihminen. Hän on ihminen, joka on rakentanut elämänsä kalliolle. Kalliolle, jota ajan tuulet tai aatteet eivät voi murtaa. Se kallio kestää, se kestää loppuun saakka.

Kari Salo

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

PÄÄKIRJOITUS 6.3.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Tapahtumat ovat tärkeitä käyntikortteja – Potter-illasta olisi isoksikin vetonaulaksi

VILJAKKALA 20.2.2024 17:00 Tilaajille

Viljakkalan seurakunnan aarre vuoden 1642 Raamattu lepää arkistossa – ”Se täytyy saada nähtäville”

PÄÄKIRJOITUS 7.2.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Pienestä voi kasvaa yllättävän suurta – Tuhansien kävijöiden filosofiatapahtuma lähti liikkeelle kourallisesta keskustelijoita

IKAALINEN 2.2.2024 00:01 Tilaajille

Puistofilosofian isä sai tiedeviestintäpalkinnon – Mitä ajatuksia, Antti Sorri?

MIELIPIDE 8.8.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Tarkennusta raamattukeskusteluun – ”Provosoiva ja populistinen ote tulkittiin kriittiseksi ja kielteiseksi Raamatun asemaa kohtaan”