MIELIPIDE 25.5.2023 19:00

Lukijalta: Pitäisi perustaa kansalaisliike Kyrösjärven puolesta – ”Kenelle Kyrösjärven vesiluonto oikeimmin eniten kuuluu?”UutisOivassa (2.5.) Kyrösjärven kalatalousalueen toiminnanjohtaja Jarmo Kalli kertoi huolta ja ajatuksia Kyrösjärven juoksutuksista, veden pinnan säännöstelystä ynnä muusta. En ole huomannut, että keskustelu aiheesta olisi sen jälkeen jatkunut.

Aihe on kuitenkin tärkeä ja olennainen. On ihmeteltävää, jos suhteellisen pienen voimayhtiön pillin mukaan mennään asioissa?
Pitäisi herätä laaja keskustelu siitä, kenelle Kyrösjärven vesiluonto ja sen satojen kilometrien pituiset rannat oikeimmin eniten kuuluvat.
Nimittäin ne kuuluvat tässä järjestyksessä itsessään luonnolle, kaikille eliöille, kaloille, vesilinnuille, alueen asukkaille, mökkiläisille, kalastajille, luontoihmisille, eivätkä millekään vanhanaikaiselle ja suhteellisen pienelle vesivoiman tuottajalle ja sen omistajien itsekkäille näkökannoille.
Soisi syntyvän kansalaisliikkeen siitä, että Kyrösjärvi otetaan takaisin niiden haltuun kenelle se eniten kuuluu!

Rantamökkiasukas

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

VILJAKKALA 28.5.2023 10:00 Tilaajille

Elämyksiä ja ekologista lähiruokaa verkosta – Kyrösjärvessä riittäisi monipuolista saalista paljon nykyistä useammallekin kalastajalle

IKAALINEN 17.5.2023 17:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta ei puolla Kyröskosken Voiman hakemusta muuttaa Kyrösjärven säännöstelylupaa – ”Jo nykyisilläkin juoksutusmäärillä ja suurilla pinnan vaihteluilla aiheutetaan haittaa”

OIVASEUTU 2.5.2023 17:00 Tilaajille

Suuria kevättulvia ei todennäköisesti ole luvassa – Kyrösjärvellä tulva kuitenkin odotettua isompi

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 27.4.2023 13:00 Tilaajille

Kyrösjärven säännöstelylupaan haetaan muutosta – juoksutusmäärän viikkokeskiarvoa halutaan nostaa viidellä kuutiolla

IKAALINEN 25.4.2023 08:00 Tilaajille

Matti Helinin verkoista särkikalat päätyvät säilykkeiksi kotitalon tuotantotiloissa – sulkavasta ja lahnasta syntyy herkkuja