MIELIPIDE 23.8.2023 16:15

Lukijalta: Perhanan Pirha – Ikaalisten valtuustoryhmät järkyttyivät hyvinvointialueen suunnitelmistaJärkyttyneinä ja hyvin pettyneinä saimme lukea Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirha) suunnitelmista Ikaalisten vuodeosaston ja terveysaseman suhteen. Molemmat ovat lakkautusuhan alla ja vuodeosaston suhteen aikataulu on tosi kiireellinen. Pirhan suunnitelmissa lakkautus jo vuoden 2024 kesällä. Ymmärrämme toki, että toimintaa pitää tehostaa. Sitä sen sijaan emme voi mitenkään ymmärtää, että tehostaminen tapahtuu lakkauttamalla se, mikä hyvin toimii.

Kovasti ihmettelemme, emmekä voi käsittää, päätöksenteon kiireellisyyttä. Suunnitelmat on tehty kaikessa hiljaisuudessa ja pimennossa kunnilta. Tuskin on sattumaa, että asiaa on valmisteltu juuri sinä aikana, kun suurin osa kuntien työntekijöistä on kesälomalla. Suuresti pitää ihmetellä sitäkin, että kuntia ei ole kuultu ja asukastilaisuudet ovat vasta myöhemmin. Olisi ollut reilua ja oikeudenmukaista, että kuntia, asukkaita ja työntekijöitä olisi kuultu heti prosessin alkuvaiheessa. Tämä tyyli, millä Pirha on nyt toiminut, on kaukana hyvästä hallinnosta ja osoitus demokratian puutteesta.
Meitä ikaalislaisia kovasti harmittaa Pirhan vimma, suoranainen palo, kaataa viemäriin kaikki se hyvä työ, mikä täällä on tehty vuosikymmenien ajan sote-sektorilla. Olemme voineet sanoa hyvillä mielin, että meillä on ollut Pirkanmaan ensimmäinen laajan palvelutuotannon sote-keskus, josta olemme saaneet todella ison määrän sote-alan palveluja saman katon alta lukuunottamatta päivätoimintaa, asumispalveluja ja eläinlääkäripalveluja. Kaiken muun sote-palvelun olemme saaneet sote-keskuksestamme!
Huolemme myös Ikaalisten elinvoimasta mahdollisen päätöksen myötä on iso ja aiheellinen. Mahdollinen lakkauttaminen on todella iso kolaus kaupungin elinvoimalle, pahimmassa skenaariossa jopa kuolinisku. Tulemme tekemään kaiken voitavamme, että jatkossakin sote-palveluita olisi myös Ikaalisissa. Haaste on kova, mutta olkoon. Ikaalislaisillakin on oikeus toipua ja saada terveyspalveluja läheltä


Sosialidemokraattien valtuustoryhmä
Keskustan valtuustoryhmä
Kokoomuksen ja KD:n valtuustoryhmä
Perussuomalaisten valtuustoryhmä
Vihreiden valtuustor
yhmä

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 22.4.2024 17:00 Tilaajille

Kivulias vahinko tuli – Pääseekö mökkipaikkakunnalla hoitoon?

IKAALINEN 19.4.2024 15:40 Tilaajille

Nikulan sulkemista vastustava vetoomus keräsi lähes 630 allekirjoitusta – ”Yhteishenki on nyt vahva”

MIELIPIDE 17.4.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Pirhan toiminta on täysin edesvastuutonta – ”Ikaalisten vuodeosasto suljettiin väärin perustein”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 16.4.2024 09:07 Tilaajille

Pirha etsii ratkaisuja lasten ja nuorten mielenterveystyöhön – Vastuuta ei saa siirrellä

IKAALINEN 10.4.2024 09:00 Tilaajille

Ikaalisilta täysi tyrmäys Pirhan suunnitelmille – Jos yksiköt lakkautetaan, kaupunki vaatii Pirhalta pikaisesti selvitystä siitä, miten lakkautukset toteutetaan niin, että asukkaita kohdellaan tasavertaisesti