Lukijat 7.10.2022 06:00

Lukijalta: Nyt vietetään valtakunnallista vanhustenviikkoa, jonka teemassa korostuu luonnossa liikkuminen – ”Luonnossa oleskelulla on todettu olevan huomattavan myönteisiä vaikutuksia”

Kuluva viikko on valtakunnallinen vanhustenviikko, jota vietetään teemalla ”Yhdessä luontoon – joka iän oikeus”. Vanhustenpäivän juhlaa ”Arvokas vanhuus”vietettiin viime sunnuntaina Savonlinnassa. Luonnossa oleskelulla on todettu olevan huomattavan myönteisiä vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.
Eläkeliiton vapaaehtoiset Ikaalisissa ovat viikon teeman mukaisesti vieneet lähiluontoon hoitokodeista asukkaita alkuviikolla, maanantaina ja tiistaina. Torstaina oli vuorossa Toivolansaarikodista asukkaita. Menimme leirintäalueelle paistamaan nuotiomakkaraa, katselemaan vettä, kuuntelemaan luonnon ääniä ja nauttimaan syksyn upeista väreistä.
Me, jotka vielä pääsemme itsenäisesti, omaehtoisesti järvien rannalle, samoilemaan luontopoluille, marja- ja sienimetsään ja halailemaan puita voimaannuttavasti, olemme onnekkaita.
Meistä jokaisella lienee tuttavia, sukulaisia, ystäviä, jotka eivät kykene tai eivät enää itsekseen mielellään ulkona, luonnossa liiku. Jospa vanhusten viikon teeman mukaisesti menemme heidän kanssaan yhdessä ulos luontoon, ei vain tällä viikolla, vaan muinakin viikkoina, vaikka pieneksikin hetkeksi.
Hyvää syksyä meille jokaiselle!

Ritva Viitaniemi
Ikaalisten vanhusneuvoston puheenjohtaja
Ikaalisten eläkeliiton vapaaehtoisvastaava

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 27.4.2024 15:00 Tilaajille

Luonnonystävän koti- tai mökkipiha on todellinen onnela – Suven kaunein ääni on käen kukunta

MIELIPIDE 24.4.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Laiskotellen – ”Varoitus! Seuraava osuus saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita”

MIELIPIDE 17.4.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Pirhan toiminta on täysin edesvastuutonta – ”Ikaalisten vuodeosasto suljettiin väärin perustein”

OIVASEUTU 12.4.2024 17:00 Tilaajille

Dokumentti esittelee Hämeenkyrön ja Ikaalisten luontoa – Sisätön liiturit ylistävät seudun luontoa

MIELIPIDE 6.4.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Ikaalisten ikäihmisten asumispalveluyksiköitä ei saa lakkauttaa – ”Ei voi olla mahdollista eikä hyväksyttävää!”