MIELIPIDE 18.11.2022 10:00

Lukijalta: Muumilaakson tarinoita – ”Tällä kertomuksella siis ei ole mitään tekemistä Ukrainan sodan kanssa...”Sininen muumitalo sijaitsee kaukana näkyvän valkoisen talon ja ihan naapurissa seisovan punaisen talon välissä. Punaisen talon talonmies on alkanut hirvittävän isolla traktorilla raivaamaan ympärillä olevaa metsää ja muuta luontoa, koska se haluaa löytää ja tuhota pelottavan Mörkö-nimisen otuksen. Samalla tuo talonmies tuhoaa kaiken elävän, jonka hän näkee edessään ja ympärillään.

Valkoisen talon talkkari tulee käymään Muumipapan luona ja ehdottaa, että he yhdessä alkavat varautua punaisen talon touhuihin varustamalla muumitalon pihan aidalla, ettei hullu naapuri pääse tekemään tuhojaan siellä.
Kaikki muumitalon asukkaat olivat peloissaan, mutta tekivät niin kuin valkoisen talon talkkari opasti heitä. Viikkoja ja kuukausia he kaikki seurasivat metsän hävitystä ja unohtivat välillä kokonaan syödä tai edes laittaa valoja päälle. Sitten Pikku Myy sanoi:
– Kyllä se kohta lakkaa kun siltä loppuu traktorista bensa.
– Eihän se bensaa käytä, se käyttää risiiniöljyä, sanoi Muumipappa.
– Mutta sehän on jo ajanut traktorilla paljaaksi koko sen risiinipeltonsa. Mistä se enää saisi sitä?, kysyi Muumipeikko.
– Ei mistään, tiesivät Muumimamma ja Niiskuneiti yhtä aikaa.
– Mitäs mä sanoin? totesi Pikku Myy.
Tällä kertomuksella EI siis ole mitään tekemistä Ukrainan sodan kanssa, vaikka yhtäläisyydet sinisen muumitalon ja Suomen valtion kanssa ovatkin suuret (kirjoittajan huomautus).


Mikko Lavijärvi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 18.4.2024 09:00 Tilaajille

Lukijalta: Leppäkosken sisäpiirijutusta – ”Kiitos!”

Kolumni 19.3.2024 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Rännit tippuu ja katuojat juoksee – ”Uskallan nostaa tämän vuodenaikailmiön esiin”

IKAALINEN 4.3.2024 17:00 Tilaajille

Ukrainan sodan uhrien muistotilaisuus Ikaalisissa keräsi toistasataa osallistujaa – Ortodoksinen muistopalvelus pidettiin ukrainaksi

MIELIPIDE 14.12.2023 12:00 Tilaajille

Napakat mielipiteet 13.12. – ”Viikonloppupäivystyksen loppuminen tuo maanantaille Ikaalisiin hirveät ruuhkat”

KOLUMNI 9.12.2023 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Lumen kaksoiselämä – ”Mitä enemmän tuota kaunista ja pehmeää valkeutta laskeutuu pihalleni, sitä useampi otsasuoneni pullistuu”