MIELIPIDE 18.11.2022 10:00

Lukijalta: Muumilaakson tarinoita – ”Tällä kertomuksella siis ei ole mitään tekemistä Ukrainan sodan kanssa...”Sininen muumitalo sijaitsee kaukana näkyvän valkoisen talon ja ihan naapurissa seisovan punaisen talon välissä. Punaisen talon talonmies on alkanut hirvittävän isolla traktorilla raivaamaan ympärillä olevaa metsää ja muuta luontoa, koska se haluaa löytää ja tuhota pelottavan Mörkö-nimisen otuksen. Samalla tuo talonmies tuhoaa kaiken elävän, jonka hän näkee edessään ja ympärillään.

Valkoisen talon talkkari tulee käymään Muumipapan luona ja ehdottaa, että he yhdessä alkavat varautua punaisen talon touhuihin varustamalla muumitalon pihan aidalla, ettei hullu naapuri pääse tekemään tuhojaan siellä.
Kaikki muumitalon asukkaat olivat peloissaan, mutta tekivät niin kuin valkoisen talon talkkari opasti heitä. Viikkoja ja kuukausia he kaikki seurasivat metsän hävitystä ja unohtivat välillä kokonaan syödä tai edes laittaa valoja päälle. Sitten Pikku Myy sanoi:
– Kyllä se kohta lakkaa kun siltä loppuu traktorista bensa.
– Eihän se bensaa käytä, se käyttää risiiniöljyä, sanoi Muumipappa.
– Mutta sehän on jo ajanut traktorilla paljaaksi koko sen risiinipeltonsa. Mistä se enää saisi sitä?, kysyi Muumipeikko.
– Ei mistään, tiesivät Muumimamma ja Niiskuneiti yhtä aikaa.
– Mitäs mä sanoin? totesi Pikku Myy.
Tällä kertomuksella EI siis ole mitään tekemistä Ukrainan sodan kanssa, vaikka yhtäläisyydet sinisen muumitalon ja Suomen valtion kanssa ovatkin suuret (kirjoittajan huomautus).


Mikko Lavijärvi

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 17.10.2022 08:30 Tilaajille

Lukijalta: Jätemaksut nousevat Putinin takia? – ”Jäte on nykyisin arvokasta”

KOLUMNI 25.8.2022 07:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Hämeenkyrön on mukauduttava muutoksiin – ”Miten voikaan muutamassa kuukaudessa näin paljon asiat muuttua?”

KOLUMNI 20.7.2022 17:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Puhunko tänään enemmän tunteella kuin järjellä? – ”Salaa kuitenkin odotamme, että paha saa palkkansa”

IKAALINEN 14.7.2022 11:00 Tilaajille

Ukrainan sotaa paenneet oppilaat saavat ensi vuodeksi opettajan ja luokan – Ikaalisille 50 000 euron lisämääräraha

HÄMEENKYRÖ 10.6.2022 11:00 Tilaajille

Kielimuuri hidastaa ukrainalaisen pakolaisperheen sopeutumista – harjoittelee suomea Youtuben avulla