MIELIPIDE 21.9.2023 13:00

Lukijalta: Miten tällä järjettömyydellä syntyy säästöä? – ”Lääkärikäynnit naapurikuntiin tuovat Kelalle hurjasti korvattavaa”Pirkanmaalla Pirha on tehnyt esityksensä, jolla ajetaan nykyistä toimivaa toimintaa alas.

Ikaalisissa sote-keskus saneerattiin lähivuosina ja siihen panostettiin yli 10 miljoonaa. Ikaalisten sote-keskuksen toiminta on valtakunnan tasolla sijoittunut Suomen tilastoissa parhaimmistoon. Ikaalisissa sote-työn kokemus onkin valtakunnantasolla jo vuosia edellä muita kuntia.

Ikaalisissa sairalapaikkoja pystytään nostamaan ilman investointeja 60:een ja kohtuullisen pienellä 90:een paikkaan.

On järjen vastaista esittää, että näin toimivaa palvelua alettaisiin ajaa alas. Näillä esityksillä on mahdotonta nähdä saavutettavan kustannussäästöä.
Oma lukunsa on tiedottaminen. Kuuleman mukaan Ikaalinen sai lukea esityksestä aamun lehdistä. Onko esitystapa otettu ”Naapurista” ?
Pirhan johdossa on julkisuuteen annettu lausunto ”ei tiloja lasketa, vaan sijaintia”. Kun ja jos tällä ajatuksella edetään, naapurikunnat joutuvat panostamaan miljoonia, että toiminta saataisiin rakenteiden vuoksi asialliseksi.
Toinen lisäkustannuslaskelma. Ikaalisissa on lääkärikäyntejä vuodessa noin 16 700. Jos Pirhan esitys etenee päätökseksi, lääkärikäynnit naapurikuntiin ja Tampereelle tuovat potilaille ja Kelalle korvattavaa: 16 700 matkaa x omavastuu + kelakorvaus, yhteensä keskimäärin 2 680 000 euroa vuodessa.
Henkilöstön matkakulut pidentyneisiin työmatkoihin koskevat noin 120 henkilöä : korvattavat matkakulut noin 6 600 kilometriä per henkilö x 120 henkilöä, yhteensä 79 2000 kilometriä x noin 0,30 euroa /km yhteensä 237 600 euroa vuodessa.
Mistä tässä järjettömyydestä syntyy säästö? Mitä sanoo laki ihmisten oikeusturvasta? Kannattaa kysyä asiaa oikeuskanslerilta!


Tapio Viitasalo

Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 28.11.2023 12:00 Tilaajille

Ikaalisten valtuustoryhmät antoivat täystyrmäyksen Pirhan toimille – Talousarviosta yksi äänestys

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 23.11.2023 07:00 Tilaajille

Pirhalta uusia esityksiä: Ikaalisten avokuntoutus Hämeenkyröön, vammaispalvelut säilyvät

IKAALINEN, TAMPERE 22.11.2023 13:00 Tilaajille

Pirha haluaa eroon turhista vuokrasopimuksista – Neuvottelukutsuja tiedossa loppuvuodesta

IKAALINEN 20.11.2023 15:12 Tilaajille

Ikaalisten vuodeosasto lakkautetaan kesäkuuhun mennessä – Terveyskeskuksen tulevaisuus avoin

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 20.11.2023 08:00 Tilaajille

Pula koulupsykologeista riivaa erityisesti läntistä Pirkanmaata – ”Päteviä hakijoita on niukasti”