MIELIPIDE 21.9.2023 13:00

Lukijalta: Miten tällä järjettömyydellä syntyy säästöä? – ”Lääkärikäynnit naapurikuntiin tuovat Kelalle hurjasti korvattavaa”Pirkanmaalla Pirha on tehnyt esityksensä, jolla ajetaan nykyistä toimivaa toimintaa alas.

Ikaalisissa sote-keskus saneerattiin lähivuosina ja siihen panostettiin yli 10 miljoonaa. Ikaalisten sote-keskuksen toiminta on valtakunnan tasolla sijoittunut Suomen tilastoissa parhaimmistoon. Ikaalisissa sote-työn kokemus onkin valtakunnantasolla jo vuosia edellä muita kuntia.

Ikaalisissa sairalapaikkoja pystytään nostamaan ilman investointeja 60:een ja kohtuullisen pienellä 90:een paikkaan.

On järjen vastaista esittää, että näin toimivaa palvelua alettaisiin ajaa alas. Näillä esityksillä on mahdotonta nähdä saavutettavan kustannussäästöä.
Oma lukunsa on tiedottaminen. Kuuleman mukaan Ikaalinen sai lukea esityksestä aamun lehdistä. Onko esitystapa otettu ”Naapurista” ?
Pirhan johdossa on julkisuuteen annettu lausunto ”ei tiloja lasketa, vaan sijaintia”. Kun ja jos tällä ajatuksella edetään, naapurikunnat joutuvat panostamaan miljoonia, että toiminta saataisiin rakenteiden vuoksi asialliseksi.
Toinen lisäkustannuslaskelma. Ikaalisissa on lääkärikäyntejä vuodessa noin 16 700. Jos Pirhan esitys etenee päätökseksi, lääkärikäynnit naapurikuntiin ja Tampereelle tuovat potilaille ja Kelalle korvattavaa: 16 700 matkaa x omavastuu + kelakorvaus, yhteensä keskimäärin 2 680 000 euroa vuodessa.
Henkilöstön matkakulut pidentyneisiin työmatkoihin koskevat noin 120 henkilöä : korvattavat matkakulut noin 6 600 kilometriä per henkilö x 120 henkilöä, yhteensä 79 2000 kilometriä x noin 0,30 euroa /km yhteensä 237 600 euroa vuodessa.
Mistä tässä järjettömyydestä syntyy säästö? Mitä sanoo laki ihmisten oikeusturvasta? Kannattaa kysyä asiaa oikeuskanslerilta!


Tapio Viitasalo

Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

VILJAKKALA 12.6.2024 16:25 Tilaajille

Pirha on sulkemassa terveyspisteensä Viljakkalassa

MIELIPIDE 4.6.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Kehityksen kyydissä itsensä parhaaksi – ” Ihmettelen niitä puheenvuoroja, joissa on kyseenalaistettu koko ison uudistuksen ja järjestelmän toimivuus jo ennen kuin se on edes valmis”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 4.6.2024 13:00 Tilaajille

Pirhan johto sai vastuuvapauden – Aluevaltuusto hyväksyi 53 miljoonan euron poikkeaman ja hyväksyi tilinpäätöksen

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 31.5.2024 11:20 Tilaajille

Pirha keskittää lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluita – Muutos tulee voimaan heti

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 28.5.2024 07:00 Tilaajille

Pirhassa yhdet yt:t päätökseen, toiset alkamassa – Neuvotteluiden piirissä lähes 7 000 työntekijää