MIELIPIDE 11.10.2023 13:00

Lukijalta: Miten huoltorakennus voi maksaa miljoonan? – ”Jos käyttöikä on kolmekymmentä vuotta, jokainen vuosi tulee maksamaan yli 30 000 euroa”


Jos ajatellaan että tuollaisen rakennuksen käyttöikä voisi olla vaikka kolmekymmentä vuotta, tulee jokainen vuosi tavallaan maksamaan yli kolmekymmentä tuhatta euroa. Joku saattaa sanoa, että julkinen rakentaminen nyt vaan on kallista. On kai, jos sen annetaan olla, mutta onko sen pakko olla? Samalla rahalla saisi tuettua liikuntaa monella muullakin tavalla. Esimerkiksi kylille jääkaukalon hoitoa, uimarantojen ylläpitämistä, pätkän valaistua latua tai vaikka liikunnan ohjausta lapsille tai vanhuksille sivukylille. Jos huoltorakennukseen olisi laitettu vaikka kolmasosa tuosta summasta, olisi kylille tai muuhun hyvään jäänyt silti aika paljon. Ihmetyttää myös miksi tämän rakennuksen kilpailuttamiseen on tarvittu konsulttia? Eikö kunnassa ole omaa taitoa kilpailutukseen ja rakennuttamiseen?
Usein kuulee sanottavan että verorahoilla saa paljon hyvää: koulutusta, kirjastoa ja terveydenhuoltoa. Nyt useiden kymmenien tai sadan hämeenkyröläisen viime vuonna maksamat kunnallisverot menevät urheilukentän huoltorakennuksen seiniin. Kyllä ärsyttää.

Krista Silmu

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 8.5.2024 13:10 Tilaajille

Kyröskosken urheilukentän huoltorakennuksen rakentaa loppuun Sata-Pirkan Rakennuspalvelu Oy

HÄMEENKYRÖ 30.4.2024 14:00 Tilaajille

Veteraanipäivää vietettiin hartaissa tunnelmissa

MIELIPIDE 30.4.2024 12:30 Tilaajille

Lukijalta: Ei pride-liputusta Hämeenkyröön – ”Pride-ideologiassa on paljon sellaista, jota kaikki Hämeenkyrön kuntalaiset eivät hyväksy”

HÄMEENKYRÖ 17.4.2024 13:00 Tilaajille

Urheilukentän huoltorakennuksen teko jatkunee kesäkuussa – ”Suihkuun päässee ennen lumentuloa”

HÄMEENKYRÖ 8.4.2024 10:00 Tilaajille

Konkurssi pysäytti rakennustyöt – Vesikatto ja lämmitys pitävät urheilukentän huoltorakennuksen säältä suojassa