MIELIPIDE 6.6.2022 06:00

Lukijalta: Minne kuhat katosivat? – ”Tänä keväänä kuhasaalis on pudonnut kutakuinkin nollaan”

Kyrösjärven eteläpään vesillä kymmenisen vuotta verkoilla kuhaa pyytänyt harrastajakalastaja on tänä keväänä kokenut tyhjiä verkkoja, mikä luonnollisesti harmittaa ja vähän mietityttääkin.
– Jo viime vuoden keväällä kuhasaalis jäi selvästi pienemmäksi kuin aiempina vuosina, mutta tänä keväänä kuhasaalis on pudonnut kutakuinkin nollaan, kalastaja kertoo.
Hän epäilee, että kuhasaaliiden hupenemisen taustalla olisi ammattikalastajien lisääntynyt aktiivisuus Kyrösjärvellä.

Kalatalousalueen toiminnanjohtaja vastaa: kuha ei aina käy pyydykseen

Kyrösjärven kalatalousalueen toiminnanjohtaja Jarmo Kalli sanoo kuulevansa säännöllisesti syytöksiä ja epäilyjä, että ammattikalastajat veisivät kuhasaaliit harrastajakalastajien apajilta.
– Yhteydenottoja tulee viikoittain, ja usein syytöksiä esitetään melko samanlaisin sanavalinnoin. Ammattikalastajiin kohdistuva arvostelu vaikuttaa välillä suoranaiselta kampanjalta.
– Kuha ei aina käy pyydykseen. On syytä arvostaa muutakin saalista, kuten särkikaloja, joista saadaan ekologista lähiruokaa, Kalli sanoo.
Ammatikseen kalastavan henkilön tulee hakea ely-keskukselta kaupallisen kalastajan status, joita on kahta luokkaa. Status on voimassa kolme vuotta ja siihen liittyviä ehtoja pitää noudattaa. Kaupallisen kalastuksen harjoittajan pitää esimerkiksi tehdä Luonnonvarakeskukselle saalisilmoitukset ja ilmoittaa kalastuksella hankitut tulot.
Luvat tietyllä vesialueella kalastamiseen pitää hakea ja maksaa, onpa kyseessä harrastaja tai ammattilainen.
– Kyrösjärven pääallas on samaa yhtenäislupa-aluetta, jolle kalastusluvat myönnetään, Kalli sanoo.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 14.8.2022 16:00 Tilaajille

Heinistön ja Sammin väliselle alueelle päätös vesiliikenteen nopeusrajoituksesta mahdollisesti ensi viikolla

IKAALINEN 7.7.2022 15:00 Tilaajille

Kyrösjärven Kuuntelanlahdelle toivotaan vesiliikenteen nopeusrajoitusta – tekninen lautakunta puoltaa hakemusta, jos kiinteistöjen omistajat puoltavat sitä

HÄMEENKYRÖ 3.6.2022 09:00 Tilaajille

Mika Manner on kulkenut kalassa niin pojan, isän kuin taatan roolissa – ”Kesäyön värit ja tuoksut ennen auringonnousua tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia”

IKAALINEN 12.5.2022 09:00 Tilaajille

Lippoaja ei tunne kateutta, kun vesissä kihisee kudulle nouseva kuore – ”Lippoaminen on kevään kohokohtia”, sanoo ikaalilainen Lari Kivimäki

IKAALINEN 25.4.2022 17:00 Tilaajille

Kyrösjärvessä on paljon mutta pientä kuhaa – Hannu ja Heikki Hakala saivat talvikaudella hyvän saaliin