MIELIPIDE 10.11.2022 14:00

Lukijalta: Miksi Haverin aluejätepiste suljettiin? – Taustalla on pitkään jatkunut väärinkäyttö, vastaa Pirkanmaan JätehuoltoAnnatteko sulkea Haverin aluejätepisteen? Voiko Pirkanmaan Jätehuolto tehdä niin ja onko se edes laillista? Ja minkälaista väärinkäytöstä aluejätepisteellä on ollut?

Jätemaksut vaan nousee, mutta Pirkanmaan Jätehuolto sulkee ainoan lähelläni olevan aluejätepisteen, joten he eivät sitten varmaan veloita jätemaksujakaan, kun ei ole paikkaa mihin jätteeni veisin.
Minä olen kierrättänyt kaiken, mitä kierrättää voi. Lasin, metallin, paperin... Mihin nyt vien vähäisen roskapussini? Missä on lähin aluejätepiste?
Minulla ei ole tietokonetta ja puhelimellani voin ainoastaan soittaa. Mitään roskapönttöä en tontilleni halua. Vien edelleen lasi- ja metallikeräykseen sinne kuuluvat tuotteet, mutta samalla taidan sitten pudottaa sinne myöskin roskapussini.
Tai sitten viskaan roskani Inkulan sillalta järveen.

Pikku roskapussukka

Pirkanmaan Jätehuolto vastaa

Haverin aluejätepisteen sulkemispäätöksen taustalla on sen pitkään jatkunut väärinkäyttö. Aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuolto Oy:stä kertoo, että Haverin aluejätepisteelle on jo vuosien ajan toistuvasti tuotu sinne kuulumatonta kookasta jätettä, kuten huonekaluja ja remonttijätettä.

– Tästä on tullut palautetta sekä alueen asukkailta että jätepistettä hoitaneelta yhteistyökumppaniltamme.
Haapala toteaa, että jätepisteen väärinkäyttö ja siitä johtuva epäsiisteys aiheuttaa ylimääräistä työtä jäteauton kuljettajille ja tyytymättömyyttä jätepisteen käyttäjissä.
Tieto aluejätepisteiden sijainnista lähetetään jätehuollon vuosimaksulaskun mukana. Haapala sanoo, että vuosimaksuasiakkaat voivat käyttää mitä tahansa Pirkanmaan Jätehuollon toimialueen aluejätepistettä.
– Kotitalousjätteensä voi viedä myös naapurikunnan puolella sijaitsevaan keräyspisteeseen, jos sellainen on luontevan kulkureitin varrella.
– Oman sekajätejäteastian voi tilata soittamalla asiakaspalveluumme, ja jäteastian voi sijoittaa vaikkapa pihatien liittymään. Ainoana vaatimuksena on se, että tien jäteastian luo pitää kestää jäteautolla ajamista, Haapala sanoo.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 3.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Lasinsirpaleita Gambina-kallioille? –”Turha pelotella maailman parhaan pullonkeräysjärjestelmän romuttamisella”

VILJAKKALA 2.5.2024 15:00 Tilaajille

Kevään merkit näkyvät aluejätepisteillä – Tyhjennystahti tiivistyy kesäksi

HÄMEENKYRÖ, VILJAKKALA 7.3.2024 16:00 Tilaajille

Keijo kohtaa mikromuovin viljakkalaisten elokuvassa – Roskapätkät näytettiin elokuvateatterissa

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 9.2.2024 19:00 Tilaajille

Vaatteet kiertävät entistä vilkkaammin Ikaalisissa ja Jämijärvellä – Ainakin UFF:n laatikoihin

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 11.1.2024 15:00 Tilaajille

Vielä ehdit päästä eroon joulukuusesta – Jätehuolto kerää kuuset viimeistään huomenna