MIELIPIDE 11.8.2022 10:00

Lukijalta: Mietteitä Ikaalisten tieoloista – ”Moni valtatietä kulkenut on kertonut vasta Sammissa huomanneensa, että Ikaalisiin olisi pitänyt kääntyä jo aikaa sitten”

Ikaalisten osuudella kolmostie rakennettiin aikanaan vielä maaston muotoja myötäillen, jolloin näkymät säilyivät. Vertaa vaikkapa näkymiä välillä Vaasa–Helsinki, missä muualla järvi on näin upeasti näkyvissä!

Jos on hyvää, on huonoakin. Ikaalisten eritasoliittymän ramppien liittymät sisääntulotiehen ovat aikansa lapsia. Nämä ovat lähinnä kyläteillä käytössä olevia tien haaraumia. Pääsuunnan ryhmityskaistan lisäys toisi jo parannusta asiaan. Liikenneympyrä lienee tulevaisuuden toimenpide?
Iso ongelma on valtatiellä ajokaistojen päällä olevien nimikylttien ja nuolten, siis portaalien puuttuminen. Moni valtatietä kulkenut on kertonut vasta Sammissa huomanneensa, että Ikaalisiin olisi pitänyt kääntyä jo aikaa sitten. Se mikä näissä portaaleissa olisi parasta, ovat paikkakunnan nimen lisäksi kaistanuolet. Tiehen maalatut kaistaviivat eivät ole aina näkyvissä, etenkään lumiseen aikaan.
Tienvarsiviittoja voidaan käyttää vähäliikenteisten teiden viitoitukseen, mutta paikkakunnan keskusta on tapana ilmoittaa näyttävämmin.
Parasta Ikaalisten liikenteessä on sisääntulotie monine ympyröineen. Kiitos suunnittelijoille ja rakentajille. Istutukset ovat kuitenkin jääneet vähemmälle huomiolle. Voitaisiinkohan niitä täydentää ja hoitaa koko yhdystien matkalle? Mikäpä estäisi istuttamasta puustoa tien molemmin puolin? Tuskin tulevaisuudessakaan on tarvetta nelikaistaiselle yhdystielle?
S-marketin ja Lidlin liittymissä tulisi olla oikealle kääntyvien kaistat. S-marketin kaista jää ehkä lyhyeksi, mutta liittymää siirtämällä siitäkin selviää.
Ajaessa vanhan kauppalan jalopuubulevardilla tulee mieleen, että ehkä samanlaiset puut sopisivat sisääntulotiellekin. Tosin kasvu vie aikansa, mutta meidän tulisi huomata, että näissä maisemissa on jotakin, jonka tsaarikin jo aikoinaan huomasi!


Ikaalisissa 8.8.2022

Heikki Mattila

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 28.3.2024 07:00 Tilaajille

Miten omaiset pääsevät vierailemaan hoivakotiin vaikka Lempäälään? Ikaalilaisilta ei heru ymmärrystä vanhuspalveluiden lakkauttamiselle

IKAALINEN 26.3.2024 15:07 Tilaajille

Ikaalisten yhteiskoulun ensi lukuvuoden järjestelyitä aletaan miettiä: Jatketaanko nykyisellään vai tuleeko lisää väistötiloja?

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ 25.3.2024 13:56 Tilaajille

Pirha teki päätöksensä: Ikaalisten ikäihmisten asumispalvelut lopetetaan

IKAALINEN 23.3.2024 10:09 Tilaajille

Pirkanmaan maakuntakaavoitus: Paikallisilta saatu palaute pienensi Horhalanperän kaavailtua tuulivoima-aluetta

IKAALINEN 22.3.2024 15:00 Tilaajille

Puistofilosofia ja Saunafestivaalit saivat Ikaalisten kaupungilta suurimmat kulttuuriavustukset