MIELIPIDE 11.8.2022 10:00

Lukijalta: Mietteitä Ikaalisten tieoloista – ”Moni valtatietä kulkenut on kertonut vasta Sammissa huomanneensa, että Ikaalisiin olisi pitänyt kääntyä jo aikaa sitten”

Ikaalisten osuudella kolmostie rakennettiin aikanaan vielä maaston muotoja myötäillen, jolloin näkymät säilyivät. Vertaa vaikkapa näkymiä välillä Vaasa–Helsinki, missä muualla järvi on näin upeasti näkyvissä!

Jos on hyvää, on huonoakin. Ikaalisten eritasoliittymän ramppien liittymät sisääntulotiehen ovat aikansa lapsia. Nämä ovat lähinnä kyläteillä käytössä olevia tien haaraumia. Pääsuunnan ryhmityskaistan lisäys toisi jo parannusta asiaan. Liikenneympyrä lienee tulevaisuuden toimenpide?
Iso ongelma on valtatiellä ajokaistojen päällä olevien nimikylttien ja nuolten, siis portaalien puuttuminen. Moni valtatietä kulkenut on kertonut vasta Sammissa huomanneensa, että Ikaalisiin olisi pitänyt kääntyä jo aikaa sitten. Se mikä näissä portaaleissa olisi parasta, ovat paikkakunnan nimen lisäksi kaistanuolet. Tiehen maalatut kaistaviivat eivät ole aina näkyvissä, etenkään lumiseen aikaan.
Tienvarsiviittoja voidaan käyttää vähäliikenteisten teiden viitoitukseen, mutta paikkakunnan keskusta on tapana ilmoittaa näyttävämmin.
Parasta Ikaalisten liikenteessä on sisääntulotie monine ympyröineen. Kiitos suunnittelijoille ja rakentajille. Istutukset ovat kuitenkin jääneet vähemmälle huomiolle. Voitaisiinkohan niitä täydentää ja hoitaa koko yhdystien matkalle? Mikäpä estäisi istuttamasta puustoa tien molemmin puolin? Tuskin tulevaisuudessakaan on tarvetta nelikaistaiselle yhdystielle?
S-marketin ja Lidlin liittymissä tulisi olla oikealle kääntyvien kaistat. S-marketin kaista jää ehkä lyhyeksi, mutta liittymää siirtämällä siitäkin selviää.
Ajaessa vanhan kauppalan jalopuubulevardilla tulee mieleen, että ehkä samanlaiset puut sopisivat sisääntulotiellekin. Tosin kasvu vie aikansa, mutta meidän tulisi huomata, että näissä maisemissa on jotakin, jonka tsaarikin jo aikoinaan huomasi!


Ikaalisissa 8.8.2022

Heikki Mattila

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 31.1.2023 15:00 Tilaajille

Hämeenkyrössä ja Ikaalisissa on nyt yhteinen ylilääkäri – ”Terveydenhuollon hallinnossa olisi runsaasti kehitettävää”

IKAALINEN 31.1.2023 11:00 Tilaajille

Ylilääkärillä ratkottavana Ikaalisten vaikea lääkäritilanne – ”Lääkäriä tarjottiin hyvinkin nopealla aloituksella, päätöksenteko kuitenkin kesti”

IKAALINEN 27.1.2023 08:00 Tilaajille

Würth sai toisen kerran jatkoaikaa tyhjän tontin rakentamiseen

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 23.1.2023 08:00 Tilaajille

”Hallitseeko soten kokonaisuutta kukaan?” – kysymyksiä riitti Hyvinvointialueen haasteet -tilaisuudessa

IKAALINEN 12.1.2023 10:00 Tilaajille

Partio opettaa yhdessä tekemistä – ”Kun ykkösluokkalaisten kanssa sytytetään nuotiota, suurin osa sytyttää silloin ensimmäisen kerran tulitikun”