MIELIPIDE 11.8.2022 10:00

Lukijalta: Mietteitä Ikaalisten tieoloista – ”Moni valtatietä kulkenut on kertonut vasta Sammissa huomanneensa, että Ikaalisiin olisi pitänyt kääntyä jo aikaa sitten”

Ikaalisten osuudella kolmostie rakennettiin aikanaan vielä maaston muotoja myötäillen, jolloin näkymät säilyivät. Vertaa vaikkapa näkymiä välillä Vaasa–Helsinki, missä muualla järvi on näin upeasti näkyvissä!

Jos on hyvää, on huonoakin. Ikaalisten eritasoliittymän ramppien liittymät sisääntulotiehen ovat aikansa lapsia. Nämä ovat lähinnä kyläteillä käytössä olevia tien haaraumia. Pääsuunnan ryhmityskaistan lisäys toisi jo parannusta asiaan. Liikenneympyrä lienee tulevaisuuden toimenpide?
Iso ongelma on valtatiellä ajokaistojen päällä olevien nimikylttien ja nuolten, siis portaalien puuttuminen. Moni valtatietä kulkenut on kertonut vasta Sammissa huomanneensa, että Ikaalisiin olisi pitänyt kääntyä jo aikaa sitten. Se mikä näissä portaaleissa olisi parasta, ovat paikkakunnan nimen lisäksi kaistanuolet. Tiehen maalatut kaistaviivat eivät ole aina näkyvissä, etenkään lumiseen aikaan.
Tienvarsiviittoja voidaan käyttää vähäliikenteisten teiden viitoitukseen, mutta paikkakunnan keskusta on tapana ilmoittaa näyttävämmin.
Parasta Ikaalisten liikenteessä on sisääntulotie monine ympyröineen. Kiitos suunnittelijoille ja rakentajille. Istutukset ovat kuitenkin jääneet vähemmälle huomiolle. Voitaisiinkohan niitä täydentää ja hoitaa koko yhdystien matkalle? Mikäpä estäisi istuttamasta puustoa tien molemmin puolin? Tuskin tulevaisuudessakaan on tarvetta nelikaistaiselle yhdystielle?
S-marketin ja Lidlin liittymissä tulisi olla oikealle kääntyvien kaistat. S-marketin kaista jää ehkä lyhyeksi, mutta liittymää siirtämällä siitäkin selviää.
Ajaessa vanhan kauppalan jalopuubulevardilla tulee mieleen, että ehkä samanlaiset puut sopisivat sisääntulotiellekin. Tosin kasvu vie aikansa, mutta meidän tulisi huomata, että näissä maisemissa on jotakin, jonka tsaarikin jo aikoinaan huomasi!


Ikaalisissa 8.8.2022

Heikki Mattila

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 22.2.2024 07:00 Tilaajille

Keltainen koulu muuttuu Palopossun Palokouluksi – ”Mitään Hoplopin kaltaista riehumispaikkaa ei ole tulossa”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 19.2.2024 07:00 Tilaajille

Päivystyksen loppumisella ei vaikutusta lääkäritilanteeseen – ”Lisätyön tarve poistui”

HÄMEENKYRÖ 18.2.2024 15:00 Tilaajille

Miksi näin? Lukijamme sanoo lyhyiden bussimatkojen olevan kohtuuttoman kalliita

IKAALINEN 13.2.2024 14:56 Tilaajille

Kolmostiellä syttynyt rekkapalo on sammutettu, vetoauto kärsi pahoja vaurioita, henkilövahingoilta vältyttiin – liikenne on palautumassa normaaliksi

IKAALINEN 13.2.2024 13:26 Tilaajille

Kolmostien ajokaista on suljettu liikenteeltä Myllykartussa Ikaalisissa – tiellä palaa raskas ajoneuvo