MIELIPIDE 27.10.2021 19:00

Lukijalta: Kuntien vastuuna on jatkossakin edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia – ”Tähtäin on oltava kaikkien alueen asukkaiden hyvässä hoidossa ja hoivassa”


Kirsti Pohjankuru epäili 14.10. lehdessä, ettei Hämeenkyrössä ole mitään liikuntatiloja hyvinvointialueiden alkaessa toimimaan vuonna 2023. Kukaan ei vielä tiedä tulevia palvelurakenteita, mutta kuntien vastuulla tulee edelleen olemaan asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Hyvinvointia tuottavat liikunnan lisäksi muun muassa kulttuuri- ja sivistyspalvelut. Lisäksi oma roolinsa on oltava kansalaisjärjestöillä, seurakunnilla ja koko kolmannella sektorilla.

Hyvinvointialueen ensimmäinen valtuusto on tärkeässä asemassa luomassa uusia rakenteita maakuntaamme. Hyvinvointialueista ei saa muodostua piilopuoluetuen rahoituslähteitä, vaan toiminnan on oltava läpinäkyvää.

Tähtäin on oltava kaikkien alueen asukkaiden hyvässä hoidossa ja hoivassa. Henkilöstön työhyvinvointiin on siksi tärkeää panostaa. Sekä alueen asukkaille, että sotehenkilöstölle on varmistettava turvallinen siirtyminen uusiin rakenteisiin. Tässä on aluevaltuustolla tärkeä rooli!

Anna-Kaisa Immonen

aluevaaliehdokas, KD
Hämeenkyrö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

PÄÄKIRJOITUS 19.6.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Sulkemisilla tehdään aluepolitiikkaa – ”Kyläläisiä ja kuntalaisia kalvaa luonnollisesti huoli siitä, ollaanko lopullisen näivettymisen tiellä”

PÄÄKIRJOITUS 5.6.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Paikallismedia ylläpitää demokratiaa – ”Paikallisesti tärkeimpien asioiden esiin nostaminen ja taustoittaminen antaa lukijoille näkökulmia ja herättää keskustelua”

HÄMEENKYRÖ 6.5.2024 10:30 Tilaajille

Keskusta avasi aluevaalipelin, ensimmäiset ehdokkaat julki – Hämeenkyröstä ehdolla yksi

PÄÄKIRJOITUS 13.3.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Asiakkaiden etu voitti Pirhassa – Työ kuitenkin jatkuu ja maakunnan ääntä tarvitaan vielä moneen päätökseen

PÄÄKIRJOITUS 23.8.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Vielä voi yrittää vaikuttaa – toivottavasti Ikaalisissa on tupa täynnä, kun hyvinvointialueen virkajohto tulee kuulemaan paikallisia näkemyksiä suunnitelmista