MIELIPIDE 27.10.2021 19:00

Lukijalta: Kuntien vastuuna on jatkossakin edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia – ”Tähtäin on oltava kaikkien alueen asukkaiden hyvässä hoidossa ja hoivassa”


Kirsti Pohjankuru epäili 14.10. lehdessä, ettei Hämeenkyrössä ole mitään liikuntatiloja hyvinvointialueiden alkaessa toimimaan vuonna 2023. Kukaan ei vielä tiedä tulevia palvelurakenteita, mutta kuntien vastuulla tulee edelleen olemaan asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Hyvinvointia tuottavat liikunnan lisäksi muun muassa kulttuuri- ja sivistyspalvelut. Lisäksi oma roolinsa on oltava kansalaisjärjestöillä, seurakunnilla ja koko kolmannella sektorilla.

Hyvinvointialueen ensimmäinen valtuusto on tärkeässä asemassa luomassa uusia rakenteita maakuntaamme. Hyvinvointialueista ei saa muodostua piilopuoluetuen rahoituslähteitä, vaan toiminnan on oltava läpinäkyvää.

Tähtäin on oltava kaikkien alueen asukkaiden hyvässä hoidossa ja hoivassa. Henkilöstön työhyvinvointiin on siksi tärkeää panostaa. Sekä alueen asukkaille, että sotehenkilöstölle on varmistettava turvallinen siirtyminen uusiin rakenteisiin. Tässä on aluevaltuustolla tärkeä rooli!

Anna-Kaisa Immonen

aluevaaliehdokas, KD
Hämeenkyrö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

PÄÄKIRJOITUS 23.8.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Vielä voi yrittää vaikuttaa – toivottavasti Ikaalisissa on tupa täynnä, kun hyvinvointialueen virkajohto tulee kuulemaan paikallisia näkemyksiä suunnitelmista

PÄÄKIRJOITUS 16.8.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Pirhan päätökset jännittävät kunnissa – ”Jos maaseudulta viedään vähitellen sekä palvelut että työt, menee muuttoliike väkisinkin kaupunkeihin päin”

MIELIPIDE 2.8.2023 16:00 Tilaajille

Lukijalta: Hyvinvointialueen soteverkon tulevaisuus - kuka valvoo Ikaalisten etua?

PÄÄKIRJOITUS 24.5.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Pelkkä kirje ei potilasta lämmitä, vaan häntä kiinnostaa, koska hänen vaivaansa aletaan hoitaa

PÄÄKIRJOITUS 22.2.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Pirhassa pitää haastaa ja luoda – ”Lähdetäänkö reippaasti haastamaan nykyisiä käytäntöjä ja luomaan uutta, vai meneekö kumileimailuksi?”