MIELIPIDE 5.11.2022 18:00

Lukijalta: Julkinen terveydenhuolto on mahtava juttu – ”Aina naristaan, kuinka se ja tämä asia on terveydenhuollossa pielessä”Kaksi vuotta eläkkeellä tuli mennä viikolla täyteen. Yhtä ja toista kremppaa ja vaivaa on ollut. Positiivinen yllätys on ollut julkisen terveydenhuollon taso. Olin työterveyden piirissä useamman kymmenen vuotta ja peloissani odotin eläköitymistäni – turhaan. Aina naristaan, kuinka se ja tämä asia on terveydenhuollossa pielessä. Itsellä on täysin päinvastaiset kokemukset.

Ikaalisten terveyskeskukseen pääsee helposti ja nopeasti soittamalla ajanvaraukseen ja jättämällä soittopyynnön. Kohta jo puhelimeni soi ja juttelen ystävällisen & asiantuntevan henkilön kanssa, joka joko järjestää minulle ajan, reseptin uusinnan tai neuvoo, miten hoitaa vaivaa.
Ambulanssillakin olen ajellut pari kertaa. Erittäin mukavat ja asiantuntevat ihmiset kartoittavat tilanteeni ihan rauhassa ja päättävät sitten viedä minut terveyskeskukseen. Siellä minut otetaan sisään tai lähetetään jatkotutkimuksiin Tampereelle. Molemmilla kerroilla terveyskeskuksen päivystyksessä on ruuhkaa, mutta siitä huolimatta hoitajat ja lääkärit jaksavat tutkia minut kunnolla ja kirjoittaa lähetteen Acutaan.
Acutassa on valtaisa määrä väkeä, mutta ystävällinen hoitaja ohjaa minut 50 muun ihmisen seuraan odotushuoneeseen. Hän sanoo, että jono vetää hyvin, sillä sieltä ihmiset lähtevät eri osastoille. Näin todellakin on. Kaoottiselta näyttävä tilanne onkin tehokasti organisoitu.
Acutassa miellyttävä ja pätevän tuntuinen lääkäri tutkii minut rauhassa, määrittää vaivan, määrää lääkettä ja varaa ajan spesialistille seuraavaksi päiväksi Taysiin.
Taysissa vanhempi, erittäin kokeneen ja ammattitaitoisen oloinen lääkäri käy läpi vaivojani ja kirjoittaa reseptin. Hän myös varaa ajan kuvauksiin ja jälkikontrolliin. Pääsen toisella kertaa samalle lääkärille, joka kirjoittaa minulle varoiksi reseptin, varaa ajan toiselle spesialistille sekä sopii vuoden päähän vielä kontrollin hänen kanssaan.
Tays on jättimäinen, vähän kolossimainen rakennus, mutta se on myös hyvin selkeä. Ratikalla pääsee oven eteen tai omalla autolla kerroksen tai kaksi pääoven alapuolelle, josta liukuportaat pääaulaan. Pääaulasta löytyy apteekki, josta saa saman tien lääkkeet mukaan sekä useampi kahvila, jossa levähtää.
Ja se henkilökunta, joka paikassa \<>3

Harri Helin
terveyspalveluihin tykästynyt

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 5.4.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Ennalta ehkäisevästä terveydenhoidosta – ”Yhteiskunta voi menettää jopa 20–30 vuoden työpanoksen”

MIELIPIDE 3.3.2024 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Terveiset Pirhalle! – ”Yhä ihmeellisemmältä tuntuu päätös sulkea terveyskeskuksen vuodeosasto”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 11.1.2024 07:00 Tilaajille

Hämeenkyrössä vieraillut ministeri Ikonen: Verotuloista mahdollisimman iso osa omaan kuntaan – ”Toivon, että kunnat ja hyvinvointialueet voivat keskustella siitä, miten kuntien elinvoima säilyy”

JÄMIJÄRVI 20.11.2023 10:15 Tilaajille

Jämijärveläiset joutuvat pian ajamaan tunnin illan sairastapauksissa – Kankaanpään kiirevastaanotto palvelee vain virka-aikaan

HÄMEENKYRÖ 18.8.2023 09:41 Tilaajille

Ovaska Pirhan esityksestä: Härskiä menettelyä ja huonoa valmistelua