MIELIPIDE 13.4.2023 11:45

Lukijalta: Jalmari Jyllin Säätiön senioritalohankkeesta – ”Luontainen sijainti tämän tyyppiselle asumiselle on palveluiden äärellä, kaupungin keskustassa”



Jalmari Jyllin Säätiön (JJS) toiminta perustuu Jalmari ja Lyyli Jyllin tekemään testamenttiin. Testamentin pohjana on, että Säätiö toimii vanhuuden hyväksi ja toimintaa ohjaavat lähimmäisvastuun perusarvot suvaitsevaisuus, välittäminen ja arvostus. Jalmari Jyllin Säätiö toteuttaa sääntöjensä pohjalta pitkäjänteistä vanhustyön kehittämistä ja pyrkii toimimaan ikäihmisten hyvän elämän tukena ja edistämisessä eri tavoin.

Säätiön asiantuntijapalveluiden toiminta yhdessä Seniorikuntokoulun ja Ystävätoiminnan kanssa ovat keskeinen peruste Säätiön toiminnan yleishyödylliselle statukselle. Jalmari Jyllin Säätiö toteuttaa tehtäväänsä myös mm. vuokraamalla toimitilat 100-prosenttisesti omistamalleen Jyllin Kodit Oy:lle. Säätiön ei ole mahdollista kerätä varallisuutta esimerkiksi tulevia investointeja varten, ne voidaan toteuttaa käytännössä vain ulkopuolisella rahoituksella.
Jyllin Kodit Oy tarjoaa ympärivuorokautista asumista yhteisökodissa yhteensä 103 asukkaalle mukaan lukien Ainolan mielenterveys- ja päihdeasukkaiden yhteisökodin. Lisäksi Jyllin Kodit tarjoaa kotihoito- ja kuntoutuspalveluita sekä ravintola Sofian kautta lounas-, juhla- ja kokouspalveluita.
Ikaalisten keskustassa sijaitsevan Jyllin Kodin liikevaihto oli vuonna 2022 5,8 miljoonaa euroa, ja se työllistää 126 henkeä tänä vuonna.
Vuoden 2022 aikana Jalmari Jyllin Säätiö haki ja sai Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ehdollisen avustuspäätöksen. ARA varasi ehdollisesti 1 139 500 euroa erityisryhmien asunto-olojen parantamiseen tarkoitetun avustuksen myöntämiseen ja 3 418 500 euroa vuokra-asuntojen rakentamisen korkotukilainaksi hyväksymiseen. Korkotukilainan vakuudeksi ARA edellyttää Ikaalisten kaupungin omavelkaista takausta.
Rakennushankkeen taustalla on tarve itsenäisesti toimeentulevien tai vähäistä apua tarvitsevien ikäihmisten esteettömälle asumiselle. Luontainen sijainti tämän tyyppiselle asumiselle on palveluiden äärellä, kaupungin keskustassa, jonne rakennushanke on suunniteltu. Rakennustarve on kartoitettu senioriasumisen kartoituksella vuonna 2020 Jalmari Jyllin Säätiön toimesta.
Hankkeen tavoite on vahvistaa ikäihmisten hyvinvointia ja palveluita sekä osaltaan tukea paikallista elinvoimaa ja kehittämistyötä. Rakennushankkeen taustalle on tehty asiantuntijaselvityksiä, jotka puoltavat hankkeen toteuttamista. Kuntalain perusteella hanke on mahdollista toteuttaa.
JJS pyrkii vahvistamaan palvelukokonaisuutta Ikaalisissa, palvelukeskittymän ja palveluiden paikkakunnalla säilyttämisen vuoksi.


Juhani Hakala

hallituksen puheenjohtaja


Pirjo Berg

toiminnanjohtaja

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 29.3.2023 10:00 Tilaajille

Kaupunki on lähdössä takaamaan Jyllin Säätiön senioritalohanketta – takaukselle on laadittu tarkat ehdot

IKAALINEN 18.10.2022 11:15 Tilaajille

Jyllin Säätiön senioritalohanke etenee, ARA:lta hankeelle avustus- ja korkotukilainapäätös

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 22.4.2022 11:00 Tilaajille

Hämeenkyröön ja Ikaalisiin suunnitellut ikäihmisten asumiskohteet saivat tärkeän puollon rahoitukselleen: aluehallitus näytti vihreää valoa

IKAALINEN 23.3.2022 15:10 Tilaajille

Jyllin Säätiön edustajien valinta aiheuttaa hämmennystä – vt. kaupunginjohtaja: ”Jos on tapahtunut menettelytapavirhe, valinta käsitellään uudelleen”

IKAALINEN 23.3.2022 08:50 Tilaajille

Kaupunginhallitus äänesti Jalmari Jyllin säätiön hallituksen jäsenistä