MIELIPIDE 9.10.2023 13:00

Lukijalta: Ilmastointi kuntoon Ikaalisten kuntosalilla – ”Ikkunat menevät huuruun, jos ei ilmastoida”Ikaalisten Valkean Ruusun koululle on rakennettu suhteellisen matala kuntosali, jossa on hyvät ja toimivat kuntosalilaitteet. Kaupunki on tehnyt erittäin onnistuneen ratkaisun, että me eläkeläiset saamme käyttää arkisin kuntosalia klo 8.00–12.00 välisenä aikana vain hankkimalla 12 euron kulkulätkän noita käyntejä varten. Kiitos siitä! Tämä on kaupungilta merkittävä satsaus motivoida kaikkia eläkeläisiä pitämään huolta omasta fyysisestä kunnostaan, kohentamaan kuntoaan ja näin ennalta ehkäisemään ennenaikaista raihnaistumista. Salilla käynnit ovat myös sosiaalisten kontaktien oiva kohtauspaikka. Aamupäivisin kuntosalilla käy joka arkipäivä runsaasti eläkeläisiä sekä myös muita kuntoilijoita.

Kuntosalin tilan ilmastointi on joka päivä syytä pitää riittävällä tehokkuudella, että ikkunat eivät ala vetää huuruun. Sisäilman pitää kiertää niin, että kuntosalilla on miellyttävää käydä kuntoilemassa. Jokainen meistä käyttäjistä toivottavasti muistaa myös hyvän hygienian. Hajusteiden käyttö aiheuttaa tuoksuherkille hengitysvaikeuksia ja silloin kun salilla on paljon kuntoilijoita, voi olla tilanteita, että terveydellisistä syistä pitää lähteä kesken kaiken pois välttääkseen astmakohtauksen.


Eläkeläiskuntoilijat

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 17.10.2023 17:00 Tilaajille

Ikaalisten yläkoulun sisäilmasta aiheutuneet oireet romahduttivat taitavan nuoren voimistelijan terveyden – ”Pahinta on epätietoisuus, mistä tässä on oikein kyse”

HÄMEENKYRÖ 8.10.2023 15:00 Tilaajille

Terve keljuilu pitää mielenkin virkeänä – ”Boomerit” viihtyvät kuntosalilla kolmesti viikossa

MIELIPIDE 3.10.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Oppiminen ennen terveyttä? – ”Kaikkien oppilaiden terveyttä ei oteta huomioon”, kirjoittaa kahdeksasluokkalainen

OIVASEUTU 28.9.2023 08:00 Tilaajille

Minkä ikäinen pääsee treenaamaan kuntosalilla? Osassa kuntia salille on ikärajat, perusteena turvallisuus

IKAALINEN 30.6.2023 14:00 Tilaajille

Maanantaina Ikaalisissa tehdään yhteiskoulun sisäilmaan liittyviä päätöksiä – rahat korjaukseen ja uuden koulun hankesuunnitelmaan sekä väistötilat