MIELIPIDE 16.8.2023 13:00

Lukijalta: Ikaalisten historia myydään huutokaupassa – ”Pohjahinta on nolla euroa”Ikaalisten kaupunki myy nettihuutokaupassa omaisuuttaan. Tarjolla on muun muassa antiikkihuonekaluja ja kaupungintalon kokous- ja edustustiloissa olleita arvokalusteita. Pohjahinta on 0 euroa ja saadut tarjoukset ovat enimmäkseen muutamia euroja.

Huomattava osa kaupattavista kalusteista on peräisin Kalmaan ja Rahkolan historiallisista taloista, jotka ovat aikanaan päätyneet Ikaalisten kaupungin omistukseen.
Historiallisesti ainutlaatuiset Ikaalisten kaupungintalot itsessään ovat olleet kaupan jo pari vuotta, ja nyt niiden uumenista hukataan eri tavoin kaikki mikä irti saadaan.
Kun komeat talot olivat vielä käytössä kauniine kalusteineen ja taideteoksineen lippuaukion laidalla, oli Ikaalisissa paikka, jossa voitiin ottaa vastaan arvovieraita aina tasavallan presidenttejä myöten, ministereistä ja muusta väestä puhumattakaan.
Tyylikkäät puitteet olivat kunnossa, kun vieraille kerrottiin ylpeästi sekä Ikaalisten historiasta että nykypäivän elinvoimasta ja vakuutettiin isotkin päättäjät uusiin avauksiin Ikaalisten hyväksi.
Vanha kaupungintalo pienine edustus- ja kokoustiloineen ei ollut mikään Potemkinin kulissi, vaan taiteen ja kulttuurin tuntijoiden harkiten sisustama kokonaisuus, josta pidettiin hyvää huolta. Nyt Ikaalisissa on jossain päätetty, että siitä voi ostaa nettihuutokaupassa sirpaleita pilkkahintaan.

Kimmo Mattila

kauppalanvouti

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 13.7.2024 10:00 Tilaajille

Kirja: Traagisuus ja toivo vuorottelevat Pekka Tuulenkylän tuoreimmassa teoksessa

KOLUMNI 12.7.2024 09:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Kuvan äärellä hetket pysyvät elossa – ”Vanhat sukukuvat kertovat tarinaa sinusta ja historiastasi”

Pääkirjoitus 10.7.2024 12:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Ketterä päätöksenteko varmistaa sujuvuuden – ”Asia ei ole pelkästään kaupungin ja Jalmari Jyllin säätiön välinen”

HÄMEENKYRÖ 15.6.2024 10:00 Tilaajille

Heiskan esittelyt eivät vetäneet väkeä – ”Tarvittaisiin kekseliäs ja toimelias ideanikkari”

MIELIPIDE 1.6.2024 21:00 Tilaajille

Lukijalta: Mitä sinulle tapahtui, Ikaalinen? – ”Kansainväliset sijoitusyhtiöt ovat kuulleet Ikaalisten kirkkaan kutsuäänen”