MIELIPIDE 16.8.2023 13:00

Lukijalta: Ikaalisten historia myydään huutokaupassa – ”Pohjahinta on nolla euroa”Ikaalisten kaupunki myy nettihuutokaupassa omaisuuttaan. Tarjolla on muun muassa antiikkihuonekaluja ja kaupungintalon kokous- ja edustustiloissa olleita arvokalusteita. Pohjahinta on 0 euroa ja saadut tarjoukset ovat enimmäkseen muutamia euroja.

Huomattava osa kaupattavista kalusteista on peräisin Kalmaan ja Rahkolan historiallisista taloista, jotka ovat aikanaan päätyneet Ikaalisten kaupungin omistukseen.
Historiallisesti ainutlaatuiset Ikaalisten kaupungintalot itsessään ovat olleet kaupan jo pari vuotta, ja nyt niiden uumenista hukataan eri tavoin kaikki mikä irti saadaan.
Kun komeat talot olivat vielä käytössä kauniine kalusteineen ja taideteoksineen lippuaukion laidalla, oli Ikaalisissa paikka, jossa voitiin ottaa vastaan arvovieraita aina tasavallan presidenttejä myöten, ministereistä ja muusta väestä puhumattakaan.
Tyylikkäät puitteet olivat kunnossa, kun vieraille kerrottiin ylpeästi sekä Ikaalisten historiasta että nykypäivän elinvoimasta ja vakuutettiin isotkin päättäjät uusiin avauksiin Ikaalisten hyväksi.
Vanha kaupungintalo pienine edustus- ja kokoustiloineen ei ollut mikään Potemkinin kulissi, vaan taiteen ja kulttuurin tuntijoiden harkiten sisustama kokonaisuus, josta pidettiin hyvää huolta. Nyt Ikaalisissa on jossain päätetty, että siitä voi ostaa nettihuutokaupassa sirpaleita pilkkahintaan.

Kimmo Mattila

kauppalanvouti

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 27.9.2023 10:00 Tilaajille

Ikaalinen joutuu kiristämään menojaan suunniteltua enemmän laskevien valtionosuuksien ja verotulojen takia

MIELIPIDE 26.9.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Kylpylän alue sykkii taas – ”On tapahtunut todella paljon myönteisiä asioita Ikaalisten kylpylän alueella”

KOLUMNI 26.9.2023 07:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Nimi vaihtuu, identiteetti säilyy – ”Usein ilolla kuvittelen edesmenneen isoisäni ajamassa kiivasta hevostaan autoni rinnalla”

IKAALINEN 17.9.2023 08:00 Tilaajille

Ikaalinen palkkaa työllistetyn kaukaloiden hoitoon

IKAALINEN 15.9.2023 10:00 Tilaajille

Ikaalinen ryhtyy selvittämään mahdollista liittymistä geopark-verkostoon