Uutiset 8.5.2022 09:00

Lukija kysyy, seurakunta vastaa: Miksi Ikaalisten kirkon kuuset kaadettiin?


Itsekin olen ihmetellyt Ikaalisten kirkon läheltä kaadettuja kuusia. Miksi ne kaadettiin? UutisOiva-lehdessä on ollut pari kirjoitusta aiemmin asiasta, mutta kukaan ei ole vastannut. Siis – miksi kauniit kuuset kaadettiin?

Loppuiko polttopuut?Seurakunta vastaa: Vanhojen puiden kaatamisesta

Vanhoille puille tulee aina aika, jolloin pitää tehdä päätös niiden poistamisesta. Kun puun ulkonäköön tulee muutoksia esimerkiksi harsuuntumista tai puussa on kuolleita oksia, on syytä alkaa epäillä, että puu alkaa olla tiensä päässä. Kun vielä ollaan alueilla, jossa liikkuu paljon jalankulkijoita tai autoja, on entistäkin tärkeämpää huolehtia siitä, etteivät vanhat puut pääse hallitsemattomasti kaatumaan myrskyn tullessa. Pelkän ison oksan putoaminenkin saattaa olla vaarallista ohikulkevalle. Kaikki eivät pysty pinkaisemaan juosten karkuun, jos jotain rytinää alkaa ylhäältä kuulumaan.

Seurakunnalla tehtiin isompi puunkaatourakka kevättalvella. Puut oli mikroporauksella tutkittu ja todettu jo tiensä päässä oleviksi. Varsinkin isojen havupuiden ryhmissä käy niin, että jos yksi terveempi puu jätetään pystyyn kun sairaammat kaadetaan, niin on miltei satavarmaa, että seuraava myrsky koettelee tuuliolosuhteiltaan muuttuneessa ympäristössä olevaa yksinäistä puuta. Torin laidan puut saattoivat ryhmänä näyttää terveiltä ja kauniilta, mutta yksittäisiä puita tarkemmin katsoessa huomasi niiden neulasiston harsuuntuneen ja latvustossa oli oksavaurioita. Aina kun puita kaadamme, informoimme siitä myös Ikaalisten kaupungille.


Maarit Lehtiharju


Ikaalisten seurakuntapuutarhuri

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 15.1.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kirkon saavutettavuutta halutaan parantaa: ”Kirkkoon pitää olla helppo tulla ja siellä kuulla ja nähdä”

IKAALINEN 15.6.2023 13:00 Tilaajille

Kirkon maalaamisessa ei voi hätiköidä – ”Pitää ymmärtää rakennuksen sielunelämää”

IKAALINEN 24.12.2022 10:00 Tilaajille

Lukijan kuva: Ikaalisten kirkko ja Kyrösjärvi loistavat hämärässä

IKAALINEN 10.12.2022 15:00 Tilaajille

Seudulta toinenkin kirkko remonttiin – Ikaalisten kirkko on huputettuna ainakin puoli vuotta

IKAALINEN 17.8.2022 11:00 Tilaajille

Ikaalisten kirkon ovet komistuvat uuteen uskoon – restaurointityötä tekevä Miko Lundberg toivoo työn jäljen kestävän kymmeniä vuosia