IKAALINEN 16.9.2024 13:00

Luhalahden 90-vuotias kirkko sai arvokkaan lahjan – Jaakko Löytty loi sille oman laulun

Satu Kyrönviita




Luhalahden kirkko täyttyi sunnuntaina kuulijoista ja upeasta tunnelmasta, kun gospelmuusikko Jaakko Löytty lauloi kirkossa soittiminaan huuliharppu ja kitara.


Kirkkoherra Juha Aila toivotti väen tervetulleeksi konserttiin ja kertoi, että kolehti kerätään Tansanian nimikkokohteeseen Suomen Lähetysseuran kautta. 

Jaakko Löytty esitti tuotantoaan yli 50 vuoden varrelta. Alkuun kuultiin Tahdon kiittää Herraa vuodelta 1971 ja lopuksi vuonna 2024 valmistunut, konsertille nimenkin antanut, kappale Elämä piirtyy pientareelle.

Esitysten välissä Löytty jutusteli luontevasti yleisölle ja antoi yleisölle luvan laulaa mukana. Hän kertoi perheestään ja elämästään lähetystyöntekijänä.

Konserttiyleisössä oli mukana Löytyn perhettä, muun muassa hänen puolisonsa Kaija Pispa, joka on tehnyt sanoituksia miehensä kappaleisiin.

Löytty halusi nostaa esiin myös Luhalahden seudun hienon yhteisöllisyyden, johon hän on päässyt mukaan tyttärensä perheen kautta.

Todellinen yllätys oli vuorossa konsertin puolivälissä. Löytty kertoi musiikkiyhteistyöstään laulaja Petri Laaksosen kanssa. Löytty lähetti Laaksoselle tekstin Kirkko keskellä kylää, johon Laaksonen teki sävellyksen.

Kappaleen ensiesitys kuultiin konsertissa. Se on Löytyn ja Laaksosen tekemä pysyvä ja ikimuistoinen lahja 90 vuotta täyttävälle Luhalahden kirkolle.

Löytty kertoi ennen esitystään, että kappale oli vasta juuri valmistunut ja hänellä oli ollut vain kaksi päivää aikaa harjoitteluun.
– Vähän jännittää, kun tämä on toisen sävelkynästä lähtenyt liikkeelle. Jos tulee pikkukompastumisia, niin varmaan ymmärrätte. Tarkoitus on kuitenkin pelkästään hyvä, Löytty kertoi.

Yleisö pääsi vielä konsertin lopuksi laulamaan kappaleen yhdessä Löytyn kanssa.

Eräs kohta juhlakappaleesta kuuluu:
Kirkko keskellä kylää, komeasti kohoaa.

Meitä kutsuu se yhteen, siksi kellot kumahtaa.
Kirkko keskellä kylää, kertoo omaa tarinaa, että täällä on aina ylistetty Jumalaa… 


Luhalahden kirkko jatkaa juhlavuottaan tapahtumin. Siellä järjestetään Juhlamessu ja 90-vuotisjuhla sunnuntaina 20. lokakuuta kello 10.  

Luhalahden kirkon talkooväki järjesti elokuun viimeisenä lauantaina Luhalahden torilla kahvitorin, jonka tuotto meni Ikaalisten seurakunnan diakonia- ja lähetystyölle. Kahvitorilla kävi runsaasti väkeä ja leipomukset, arvat sekä uuden sadon tuotteet tekivät hyvin kauppansa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 29.7.2024 13:00 Tilaajille

Huopion markkinatunnelmaa latisti koulun lopettaminen – ”Periksi ei anneta”

MIELIPIDE 27.7.2024 15:00 Tilaajille

Napakat mielipiteet 14.7. – ”Kuka opettaisi käytöstapoja hämeenkyröläiselle iäkkäämmälle torikansalle?”

PÄÄKIRJOITUS 19.6.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Sulkemisilla tehdään aluepolitiikkaa – ”Kyläläisiä ja kuntalaisia kalvaa luonnollisesti huoli siitä, ollaanko lopullisen näivettymisen tiellä”

MIELIPIDE 9.6.2024 15:03 Tilaajille

Lukijalta: Terveisiä periferiasta – ”Ja miten nopea onkaan päätöksen aikataulu...”

MIELIPIDE 8.6.2024 14:00 Tilaajille

Lukijalta: Rantatontteja kyläkoulun vierestä, alle tunti Tampereelta – ”Nyt meillä on vahva mahdollisuus saada osamme Tampereen alueen kasvusta”