HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 21.5.2022 11:00

Löytyykö seudulta kulttuuritempausta? – Operaatio Pirkanmaa etsii Hämeenkyröstä ja Ikaalisista pieniä tapahtumia

Nina YlinenTampereesta ei tullut kultturipääkaupunkia, mutta kulttuurityö jatkuu Operaatio Pirkanmaa -nimellä.


Nyt operaatiossa etsitään maakunnan alueelta kulttuurisisältöjä. Avoimessa haussa mahdollistetaan yli 60 kulttuuritempauksen järjestäminen Pirkanmaalla.

Tapahtumien tulee olla pääsymaksuttomia ja kaikille avoimia. Niiden tulee olla osallistavia työpajoja, esityksiä tai taiteenlajien koulutuksella. Tapahtuma tulee järjestää elokuun ja joulukuun välillä vuoden 2022 aikana.

– Haemme erityisesti valmiiksi harjoiteltuja tai suunniteltuja teoksia tai ideoita, joita on mahdollista viedä yleisön koettavaksi uuteen ympäristöön, tiedotteessa maalaillaan.
Kuitenkin myös täysin uudet sisällöt ovat tervetulleita.

– Korona-aikana monen taiteen ammattilaisen suunnitelmat ovat peruuntuneet ja valmiiksi ideoidut tai harjoitellut teokset eivät ole koskaan nähneet päivänvaloa. Kulttuuritempaukset ovat yksi keino tuoda näitä teoksia tai osia niistä yleisön nähtäville, toteaa Operaatio Pirkanmaan projektipäällikkö Ilona Kyykoski.

Tempauksia haetaan kolmessa eri kokoluokassa. Pienimmät esitykset saavat 1 500 euroa, keskikokoiset 4 500 euroa ja suurimmat 9 000 euroa. Yhteensä hakuun on varattu lähes 200 000 euroa. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät Operaatio Pirkanmaan verkkosivustolta.

Toteutettavat kulttuuritempaukset valitsee Pirkanmaan kuntien kulttuurivastaavien verkosto. Kunnille on määritelty tilauskiintiöt. Hämeenkyrössä se on kaksi pientä esitystä, Ikaalisissa yksi pieni. Ylöjärvelle on hahmoteltu yhtä keskikokoista ja yhtä pientä tapahtumaa. Tapahtumat voivat tulla myös kuntien ulkopuolelta.

Avoin haku päättyy 2. kesäkuuta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 1.1.2023 10:00 Tilaajille

Vuonna 2022 sattui ja tapahtui – muistatko nämä ilmiöt, ihmiset ja uutiset?

IKAALINEN 18.11.2022 11:19 Tilaajille

Ikaalisten Kylpylä onnistui pelastamaan melkein kaikki peruuntumisuhan alla olleet keikat – vain yhden toteutuminen on epävarmaa

PÄÄKIRJOITUS 24.8.2022 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Joko voidaan suunnitella ensi kesää? - ”Tyytyväiset kävijät odottavat varmasti jatkoa”

JÄMIJÄRVI 13.8.2022 10:00 Tilaajille

Jämijärvi selvittää kuntalaistensa hyvinvoinnin tarpeita – mitä haluaisi nuoriso, millaista liikuntaa pitäisi järjestää?

Uutiset 12.8.2022 13:00 Tilaajille

Sade kiersi kyläseuran rantatapahtuman – ristinolla ja frisbeegolf viihdyttivät Tevaniemessä