IKAALINEN, JÄMIJÄRVI, TAMPERE 21.1.2023 13:10

Krista Pärmäkoski nappasi odotetusti kultaa – Markus Vuorela kuudes miesten 15 kilometrillä

Sakari Ilomäki

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski voitti vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin Suomen mestaruuden selvällä erolla kisan kakkoseen, Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuuhun. Kolmanneksi hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo.

Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Pärmäkoski johti kilpailua alusta saakka. Puolimatkassa eroa muihin mitalisteihin oli reilut 20 sekuntia ja maalissa ero oli kasvanut yli puoleen minuuttiin.
Pärmäkosken seurakaveri Katariina Lonka hiihti sijalle 21. Jämin Jänteen Emmi Hakomäki oli 51. Hämeenkyröläinen, maastohiihdossa Tampereen Pyrintöä edustava Johanna Naskali hiihti sijalle 87.
Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Jämin Jänteen Markus Vuorela ylitti maalilinjan rinta rinnan kisan voittajan, Imatran Urheilijoiden Remi Lindholmin kanssa häviten tälle minuutin. Vuorelan sijoitus oli kuudes.
SM-hopealle hiihti Pohti Si Teamin Joni Mäki ja pronssille Visa Ski Team Kemin Niko Anttola.
Muista Jämin Jänteen hiihtäjistä Lauri Lepistö hiihti sijalle 19, Tomi Santasalo oli 84. ja Jussi Jussila sijalla 154.