Mielipiteet 12.2.2022 09:00

Koulujen koronarajoitukset ovat surkeita


Koulujen koronarajoituksia pitäisi muuntaa tai vähentää. Tämä siksi, että ne ovat surkeita ja niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Koulujen koronarajoituksiin Hämeenkyrön yhteiskoululla kuuluu muun muassa oppilaiden oppitunnille hakeminen ulkoa välitunnin jälkeen, oman luokan kanssa syöminen ja maskisuositus, joka on opettajien toimesta muuttunut jo melkein maskipakoksi.

Oppilaiden hakeminen ulkoa sisälle oppitunnille kuulostaa toimivalta, mutta se ei sitä ole. Normaalisti saisimme mennä sisälle, ja kokoontua siellä oman luokkamme eteen, jolloin ruuhkaa ja tilanpuutetta tulisi saman verran tai jopa hieman vähemmän. Omassa koulussamme oppilaat kertyvät aivan oven eteen odottamaan opettajaansa niin, ettei siinä pysty juurikaan edes liikkua. Tällöin korona leviää, sillä maskejakaan ei naamalla ole, turvaväleistä puhumattakaan.
Toinen rajoitus on ruokalassa syöminen vain oman luokan seurassa. Sinänsä tämän ymmärtää, mutta kun siirrytään ulos välitunnille, silloin saa olla kenen kanssa tahansa, jolloin tartuntoja voi tulla aivan samalla tapaa kuin ruokalassakin. Syödessä on mukava jutella ja keskustella kaikkien ystävien kanssa, mutta eihän se onnistu jos syöminen kielletään muidenkin kuin luokkalaisten kanssa. Joillakin oppilailla ei edes välttämättä ole omalla luokalla ystäviä, jonka takia syöminen saattaa jäädä välistä kokonaan, ja sen seurauksena on nälkäinen sekä väsynyt koko loppupäivän.
Sitten vielä maskisuosituksesta, joka nimenomaan on suositus. Jotkut opettajista pakottavat ja vääntävät asiaa niin kauan, kunnes maski menee naamalle. Maskisuositus itsessään on hyvä, ja mielestämme ainoa kunnolla toimiva rajoitus käsien pesun lisäksi, mutta ei sitäkään saisi pakottaa. Joillakin oppilailla tulee paljon päänsärkyä tai muita ongelmia maskin käytöstä, jolloin se ei ole opettajan asia pakottaa maskia naamalle.
Korona on vakava asia ja se tulee ottaa vakavasti, mutta rajoituksia ja niiden toteuttamista tulisi miettiä hieman järkevämmin sekä tarkemmin myös oppilaiden näkökulmasta.

Kasiluokkalaiset

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 4.5.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Tosiasiat eivät katoa silmät sulkemalla – ”On todella tärkeää, minkälaisen arvomaailman ympäröimänä lapset ja nuoret kasvavat”

MIELIPIDE 12.4.2023 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Vastaus sukupuolen moninaisuudesta ahdistuneelle opettajalle – ”Kromosomit voivat olla muutakin kuin XX ja XY, eikä tämäkään ole fyysisesti välttämättä lainkaan havaittavissa”

KOLUMNI 30.10.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Syrjäytyneiden nuorten määrä on huolestuttava – ”Opettajien jaksamisesta pitää niin ikään kantaa huolta”

HÄMEENKYRÖ 16.10.2022 09:00 Tilaajille

Lukijalta: FES:in lukiolaiset saivat rutkasti ajateltavaa Finlandia-voittajalta – ”Hän vertaa raakkuja ihmisiin todeten jokaisen raakun olevan yksinään kuorensa sisällä, kuten me ihmisetkin”

MIELIPIDE 12.10.2022 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Koulupäiviä pitäisi lyhentää – ”Se helpottaisi koulustressiä ja koulusta tulisi kivempaa, jos olisi vaihteeksi yhdeltä tai kahdelta päättyviä päiviä”