Mielipiteet 12.2.2022 09:00

Koulujen koronarajoitukset ovat surkeita


Koulujen koronarajoituksia pitäisi muuntaa tai vähentää. Tämä siksi, että ne ovat surkeita ja niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Koulujen koronarajoituksiin Hämeenkyrön yhteiskoululla kuuluu muun muassa oppilaiden oppitunnille hakeminen ulkoa välitunnin jälkeen, oman luokan kanssa syöminen ja maskisuositus, joka on opettajien toimesta muuttunut jo melkein maskipakoksi.

Oppilaiden hakeminen ulkoa sisälle oppitunnille kuulostaa toimivalta, mutta se ei sitä ole. Normaalisti saisimme mennä sisälle, ja kokoontua siellä oman luokkamme eteen, jolloin ruuhkaa ja tilanpuutetta tulisi saman verran tai jopa hieman vähemmän. Omassa koulussamme oppilaat kertyvät aivan oven eteen odottamaan opettajaansa niin, ettei siinä pysty juurikaan edes liikkua. Tällöin korona leviää, sillä maskejakaan ei naamalla ole, turvaväleistä puhumattakaan.
Toinen rajoitus on ruokalassa syöminen vain oman luokan seurassa. Sinänsä tämän ymmärtää, mutta kun siirrytään ulos välitunnille, silloin saa olla kenen kanssa tahansa, jolloin tartuntoja voi tulla aivan samalla tapaa kuin ruokalassakin. Syödessä on mukava jutella ja keskustella kaikkien ystävien kanssa, mutta eihän se onnistu jos syöminen kielletään muidenkin kuin luokkalaisten kanssa. Joillakin oppilailla ei edes välttämättä ole omalla luokalla ystäviä, jonka takia syöminen saattaa jäädä välistä kokonaan, ja sen seurauksena on nälkäinen sekä väsynyt koko loppupäivän.
Sitten vielä maskisuosituksesta, joka nimenomaan on suositus. Jotkut opettajista pakottavat ja vääntävät asiaa niin kauan, kunnes maski menee naamalle. Maskisuositus itsessään on hyvä, ja mielestämme ainoa kunnolla toimiva rajoitus käsien pesun lisäksi, mutta ei sitäkään saisi pakottaa. Joillakin oppilailla tulee paljon päänsärkyä tai muita ongelmia maskin käytöstä, jolloin se ei ole opettajan asia pakottaa maskia naamalle.
Korona on vakava asia ja se tulee ottaa vakavasti, mutta rajoituksia ja niiden toteuttamista tulisi miettiä hieman järkevämmin sekä tarkemmin myös oppilaiden näkökulmasta.

Kasiluokkalaiset

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 3.5.2024 08:55 Tilaajille

Lukijalta: Turvataan oppimisen tuki – ”Samaan aikaan kun opetushallitus suunnittelee tuen kehittämistä, Ikaalisissa suunnitellaan leikkauksia”

MIELIPIDE 10.4.2024 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Koulujen turvallisuutta voidaan lisätä – ”Evankeliumin esillä pitäminen on käynyt vaikeammaksi”

PÄÄKIRJOITUS 24.1.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Nuoria tarvitaan vaikuttamaan – Nuorisovaltuusto on hyvä paikka herätellä intoa politiikkaan

PÄÄKIRJOITUS 3.1.2024 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Aina suunta ei ole selvä – Nuorten auttaminen oikeisiin opintoihin on yhteiskunnan etu

HÄMEENKYRÖ 22.12.2023 15:00 Tilaajille

Mopoilijat kaipaavat suljettua aluetta, jossa kikkailla – Kyröskoskelaisella Pate Niemisellä olisi ehdotus hyvästä paikasta ainakin ensi kesäksi