Mielipiteet 16.9.2021 09:31

Koskilinnan tulevaisuus

Tämän klassisen kauniin perinteikkään arvotalon tulevaisuus on uhattuna. Erilaisia arvostuksia ja taloudellisia kysymyksiä on vastakkain aseteltuna. Launtaina 4.9. Kyröskoski-talolla järjestetyssä tilaisuudessa mukana olleena ja useita puheenvuoroja käyttäneenä esittäen ajatuksia ja visioita kiinteistön tulevaisuudesta, totesin tilaisuuden painottuneen enemmän menneiden muistelemiseen. Katse on oltava eteenpäin, tämä talo on kuin luotu kulttuurikeskukseksi monipuolisia toimintoja varten. Entä omistus? Löytyykö säätiötä, mesenaattia tai muuta tahoa kiinteistön hallinnoijaksi?
Kaikki perustuu tänä päivänä bisnekseen, omistamisesta ja käytöstä on saatava tuottoja. On oltava ideat ja toimintamallit millä niitä saadaan. Kohteen markkinointi on oltava ammattilaisten hoidossa omistajasta riippumatta. Kiinteistössä on puitteet, joiden varaan mitä moninaisempia toimintoja/tilaisuuksia kyetään järjestämään.
Jokunen vuosi sitten käytiin kiivasta debattia Kyröskoskella sijainneen seurakuntatalon kohtalosta siinä oletetun homevaurion takia, mikä osoittautuikin sisäilmaongelmaksi ilmastoinnista johtuen. Onneksi kiinteistö sai omistajaksi paikallisen yrittäjän ja talo on nyt aktiivisessa käytössä yhdistysten ja yksityisten toimesta. Ennen seurakuntatalon myyntiä perustettiin ”Kyröskoski liike”, joka toimi aktiivisesti talon ja sen toiminnan säilyttämiseksi paikkakunnalla. Nyt tarvitaan vastaavaa liikettä Koskilinnan pelastamiseen. Omistaja ei ole ensisijainen asia, vaan talon saaminen toiminnalliseksi mahdollisimman monia kuntalaisia palvelevaksi. Mahdollisessa myyntisopimuksessa voidaan edellyttää ostaja sitoutumaan tiettyihin käyttöä koskeviin vaateisiin.

Matti Lähteenmäki
Hämeenkyrö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

Uutiset 26.10.2021 08:44 Tilaajille

Kaksi ostajaa kilpaili Koskilinnan juhlasalin valaisimista varsinaisen huutokaupan jälkeen, valaisimet vaihtoivat omistajaa 85 000 eurolla ja provisiolla – ”Juhlasalin valaisimet päätyvät hyvään kotiin”

HÄMEENKYRÖ 25.10.2021 09:07 Tilaajille

Koskilinnan juhlasalin seinävalaisimet eivät menneet kaupaksi – kaupaksi meni vain kaksi kattovalaisinta

HÄMEENKYRÖ 15.10.2021 12:30 Tilaajille

Toimittajan analyysi: Koskilinnan juhlasalia koristaneista seinävalaisimista on tarjottu yhteensä 49 000 euroa – kilvassa näyttäisi olevan mukana useammasta valaisinparista kiinnostunut huutaja

HÄMEENKYRÖ 8.10.2021 12:49 Tilaajille

Koskilinnassa olleiden Paavo Tynellin valaisimien huutokauppa alkoi tänään – valaisimien lähtöhinta nousi ensin arvioidusta

HÄMEENKYRÖ 21.9.2021 15:56 Tilaajille

Rauno Hakalan Eco Laser Oy osti Koskilinnan