Mielipiteet 16.9.2021 09:31

Koskilinnan tulevaisuus

Tämän klassisen kauniin perinteikkään arvotalon tulevaisuus on uhattuna. Erilaisia arvostuksia ja taloudellisia kysymyksiä on vastakkain aseteltuna. Launtaina 4.9. Kyröskoski-talolla järjestetyssä tilaisuudessa mukana olleena ja useita puheenvuoroja käyttäneenä esittäen ajatuksia ja visioita kiinteistön tulevaisuudesta, totesin tilaisuuden painottuneen enemmän menneiden muistelemiseen. Katse on oltava eteenpäin, tämä talo on kuin luotu kulttuurikeskukseksi monipuolisia toimintoja varten. Entä omistus? Löytyykö säätiötä, mesenaattia tai muuta tahoa kiinteistön hallinnoijaksi?
Kaikki perustuu tänä päivänä bisnekseen, omistamisesta ja käytöstä on saatava tuottoja. On oltava ideat ja toimintamallit millä niitä saadaan. Kohteen markkinointi on oltava ammattilaisten hoidossa omistajasta riippumatta. Kiinteistössä on puitteet, joiden varaan mitä moninaisempia toimintoja/tilaisuuksia kyetään järjestämään.
Jokunen vuosi sitten käytiin kiivasta debattia Kyröskoskella sijainneen seurakuntatalon kohtalosta siinä oletetun homevaurion takia, mikä osoittautuikin sisäilmaongelmaksi ilmastoinnista johtuen. Onneksi kiinteistö sai omistajaksi paikallisen yrittäjän ja talo on nyt aktiivisessa käytössä yhdistysten ja yksityisten toimesta. Ennen seurakuntatalon myyntiä perustettiin ”Kyröskoski liike”, joka toimi aktiivisesti talon ja sen toiminnan säilyttämiseksi paikkakunnalla. Nyt tarvitaan vastaavaa liikettä Koskilinnan pelastamiseen. Omistaja ei ole ensisijainen asia, vaan talon saaminen toiminnalliseksi mahdollisimman monia kuntalaisia palvelevaksi. Mahdollisessa myyntisopimuksessa voidaan edellyttää ostaja sitoutumaan tiettyihin käyttöä koskeviin vaateisiin.

Matti Lähteenmäki
Hämeenkyrö

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 21.9.2023 16:00 Tilaajille

Hämytanssit-tapahtuma keräsi väkeä Koskilinnaan – Parkkipaikka ja tanssilattia täyttyivät

KOLUMNI 9.9.2022 07:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Tarkkailijan luupissa näkyy oppimisen paikkoja – ”Tuulivoimaratkaisu on asia, jossa jo energian hinnan takia olisi aiheellista edetä nopeasti”

HÄMEENKYRÖ 2.9.2022 17:00 Tilaajille

Suomen lakitilitoimisto laajensi Koskilinnaan – yhtiö haluaa toimia paikallisesti

PÄÄKIRJOITUS 20.7.2022 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Lämmittäviä ympäristötekoja – ”Päästötön energiatuotanto sekä hukkalämmön talteenotto ovat tulevaisuuden kulmakiviä”

HÄMEENKYRÖ 6.6.2022 14:00 Tilaajille

Koskilinnassa on nyt upouudet valaisimet, lämpöremontti ylitti omistajan odotukset – ”Järjestelmä pääsi testiin kovimpien pakkasten aikaan”