HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 27.8.2021 15:05

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla – turvavälimääräys päättyy sunnuntaina

Anne Salminen

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla vielä ainakin pari viikkoa, 12. syyskuuta asti. Turvavälimääräys sen sijaan päättyy ensi sunnuntaina 29. elokuuta.
Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa eli epidemian vakavimmalla tasolla. Uusien tartuntojen määrä on kuitenkin ollut kuluneiden kahden viikon aikana voimakkaassa laskussa. Otetuista testeistä 2,1 prosenttia on ollut positiivisia, ja tartunnoista 66 prosenttia on voitu jäljittää viikon aikana.
Yli puolet jäljitetyistä tartunnoista on ollut peräisin perhepiiristä tai samasta taloudesta, kertoo Sisä-Suomen avi. Merkittävä osa muista tartunnoista on saatu sukulaisilta, ystäviltä tai ulkomaanmatkoilta.
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin näkemyksen mukaan kokoontumisrajoitus sisä- ja ulkotiloihin on edelleen tarpeen, mutta turvavälimääräyksen jatkaminen ei ole välttämätöntä.

Yleisötilaisuuksiin sisätiloissa saa osallistua korkeintaan kymmenen

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään kymmenen henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.
Osallistujia saa olla enemmänkin, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Myös lain yleisiä hygieniavaatimuksia noudatettava

Asiakas- ja yleisötilojen käytössä eli myös yleisötilaisuuksissa on edelleen huomioitava hygieniavaatimukset. Asiakkaille on edelleen esimerkiksi tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin, asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi ja asiakkaita on ohjeistettava hyvistä käytännöistä, joilla terveysturvallisuutta parannetaan. Tietyn mittaisia turvavälejä ei kuitenkaan vaadita.
Aluehallintovirasto voi määrätä tartuntatautilain mukaisia rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja tarvittaessa kumoaa aiemmin tekemänsä kokoontumisrajoituspäätöksen, jos päätöksen välttämättömyysedellytys ei enää täyty.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 4.2.2022 11:50 Tilaajille

Osassa Kurjenmäkikotia vierailukielto – taustalla koronatartuntoja

OIVASEUTU 19.1.2022 16:00 Tilaajille

Koulut pyrkivät pysymään lähiopetuksessa – ”Etäopetusjakso lisäsi oppimiseroja”

HÄMEENKYRÖ 30.11.2021 06:00 Tilaajille

Marraskuu oli synkkä koronakuukausi Hämeenkyrössä, ylilääkärin mukaan tauti jyllää rokottamattomien keskuudessa

IKAALINEN 11.11.2021 15:44 Tilaajille

Korona-altistuminen Ikaalisissa

OIVASEUTU 3.11.2021 13:00 Tilaajille

”Ehdottomasti maskia pitää käyttää, eikä asettua poikkiteloin määräyksiä vastaan”