HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 27.8.2021 15:05

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla – turvavälimääräys päättyy sunnuntaina

Anne Salminen

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla vielä ainakin pari viikkoa, 12. syyskuuta asti. Turvavälimääräys sen sijaan päättyy ensi sunnuntaina 29. elokuuta.
Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa eli epidemian vakavimmalla tasolla. Uusien tartuntojen määrä on kuitenkin ollut kuluneiden kahden viikon aikana voimakkaassa laskussa. Otetuista testeistä 2,1 prosenttia on ollut positiivisia, ja tartunnoista 66 prosenttia on voitu jäljittää viikon aikana.
Yli puolet jäljitetyistä tartunnoista on ollut peräisin perhepiiristä tai samasta taloudesta, kertoo Sisä-Suomen avi. Merkittävä osa muista tartunnoista on saatu sukulaisilta, ystäviltä tai ulkomaanmatkoilta.
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin näkemyksen mukaan kokoontumisrajoitus sisä- ja ulkotiloihin on edelleen tarpeen, mutta turvavälimääräyksen jatkaminen ei ole välttämätöntä.

Yleisötilaisuuksiin sisätiloissa saa osallistua korkeintaan kymmenen

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään kymmenen henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.
Osallistujia saa olla enemmänkin, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Myös lain yleisiä hygieniavaatimuksia noudatettava

Asiakas- ja yleisötilojen käytössä eli myös yleisötilaisuuksissa on edelleen huomioitava hygieniavaatimukset. Asiakkaille on edelleen esimerkiksi tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin, asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi ja asiakkaita on ohjeistettava hyvistä käytännöistä, joilla terveysturvallisuutta parannetaan. Tietyn mittaisia turvavälejä ei kuitenkaan vaadita.
Aluehallintovirasto voi määrätä tartuntatautilain mukaisia rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja tarvittaessa kumoaa aiemmin tekemänsä kokoontumisrajoituspäätöksen, jos päätöksen välttämättömyysedellytys ei enää täyty.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 14.9.2021 14:17 Tilaajille

Sasin päiväkodissa koronavirusaltistumisia – oireiset lapset eivät voi palata varhaiskasvatukseen ilman testiä karanteenin loputtua

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 30.8.2021 13:53 Tilaajille

Tays: mahdollisia altistumisia koronavirukselle Hämeenkyrössä ja Ikaalisissa – altistumispaikkoja useita

JÄMIJÄRVI 27.8.2021 15:30 Tilaajille

Jämijärvellä kokoontumisrajoitukset loppuvat – avi kannustaa rokottautumaan

HÄMEENKYRÖ 24.8.2021 09:04 Tilaajille

Hämeenkyrön Heinijärven koululla useita koronavirustartuntoja

JÄMIJÄRVI 23.8.2021 09:00 Tilaajille

Jämijärvellä todettu koronavirustartuntoja keskuskoulun Tykköön toimipisteellä ja päiväkodissa