IKAALINEN, YLÖJÄRVI/TAMPERE 10.8.2022 19:00

Kokeilu kuljettaa Tampereen turisteja Seitsemiseen bussilla tänä viikonloppuna – ”Matkailijat arvostavat matalaa hiilijalanjälkeä”

Nina Ylinen



Seitsemisen kansallispuistoon pääsee ensi viikonloppuna bussikuljetuksella suoraan Tampereen keskustasta. Poikkeuksellista reittiä kokeillaan 13–14. elokuuta ja 27–28. elokuuta, jolloin kansallispuisto viettää 40-vuotispäiviään. Kansallispuistoon järjestetään meno- ja yksi paluukyyti kerran päivässä.

Kyseessä on matkailukokeilu, jonka tarkoituksena on madaltaa kynnystä luontoon lähtemiseen.
– Kansallispuistot sijaitsevat sen verran syrjässä, että julkisilla kulkuneuvoilla ne ovat vaikeasti saavutettavissa, kertoo erikoissuunnittelija Johanna Väkeväinen Metsähallituksen Luontopalveluista Visit Tampereen tiedotteessa.
Outdoor Express -kokeilun on osa Sustainable Tourism Mobility -hanketta, jota Visit Tampereen kanssa toteuttavat Suomen Itämeri-instituutti ja Tampereen yliopisto. Yhteistyökumppaneina kokeiluissa ovat mukana myös Matkahuolto, Metsähallituksen Järvi-Suomen Luontopalvelut, Ekokumppanit Oy ja Järvien Reitit.
– Toivottavasti saadaan bussit täyteen. Olisi upeaa, jos tästä saataisiin pysyvämpi toimintatapa tulevia vuosia ajatellen, Väkeväinen pohtii.
Samanlaisia bussikuljetuksia Tampereelta järjestetään myös Helvetinjärven kansallispuistoon 20–21. elokuuta ja 3–4. syyskuuta. Myös Tampereella sijaitsevalle Kintulammin luonnonsuojelualueelle suunnitellaan vastaavaa kokeilua.
Projektipäällikkö Matti Pollari Visit Tampereesta kertoo, että matkailijat arvostavat entistä enemmän matalan hiilijalanjäljen ratkaisuja matkaillessaan.
– Tämä korostuu etenkin luontomatkailussa, hän mainitsee tiedotteessa.
Syksyn kokeilujen tavoitteena on testata palvelun toimivuutta. Sitä olisi tarkoitus tuoda laajemmin osaksi Pirkanmaan alueen luontomatkailun palvelutarjontaa ensi vuoden aikana.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 20.3.2024 14:00 Tilaajille

Jämijärveläinen seikkailupuisto myynnissä – Mukana tulevat vaijeriliuku ja kiipeilyvaljaat

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 28.1.2024 14:00 Tilaajille

Seitsemisen kävijämäärä pysyi ennallaan – Koveron perinnetila kasvatti suosiotaan

OIVASEUTU 24.1.2024 09:00 Tilaajille

Talven matkailulehti ilmestyi tänään – Lue se täältä!

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 22.1.2024 07:00 Tilaajille

Kunnat markkinoivat itseään monin keinoin – ”Jos tuote on kunnossa, ei siihen tarvitse ylettömästi tuputtaa rahaa”

OIVASEUTU 20.1.2024 10:00 Tilaajille

Vesa-Matti Loiri kirjoitti Viljakkalasta, Jämijärvellä lumilautaillaan – Tekoäly kertoilee kaikenlaista