IKAALINEN, YLÖJÄRVI/TAMPERE 10.8.2022 19:00

Kokeilu kuljettaa Tampereen turisteja Seitsemiseen bussilla tänä viikonloppuna – ”Matkailijat arvostavat matalaa hiilijalanjälkeä”

Nina YlinenSeitsemisen kansallispuistoon pääsee ensi viikonloppuna bussikuljetuksella suoraan Tampereen keskustasta. Poikkeuksellista reittiä kokeillaan 13–14. elokuuta ja 27–28. elokuuta, jolloin kansallispuisto viettää 40-vuotispäiviään. Kansallispuistoon järjestetään meno- ja yksi paluukyyti kerran päivässä.

Kyseessä on matkailukokeilu, jonka tarkoituksena on madaltaa kynnystä luontoon lähtemiseen.
– Kansallispuistot sijaitsevat sen verran syrjässä, että julkisilla kulkuneuvoilla ne ovat vaikeasti saavutettavissa, kertoo erikoissuunnittelija Johanna Väkeväinen Metsähallituksen Luontopalveluista Visit Tampereen tiedotteessa.
Outdoor Express -kokeilun on osa Sustainable Tourism Mobility -hanketta, jota Visit Tampereen kanssa toteuttavat Suomen Itämeri-instituutti ja Tampereen yliopisto. Yhteistyökumppaneina kokeiluissa ovat mukana myös Matkahuolto, Metsähallituksen Järvi-Suomen Luontopalvelut, Ekokumppanit Oy ja Järvien Reitit.
– Toivottavasti saadaan bussit täyteen. Olisi upeaa, jos tästä saataisiin pysyvämpi toimintatapa tulevia vuosia ajatellen, Väkeväinen pohtii.
Samanlaisia bussikuljetuksia Tampereelta järjestetään myös Helvetinjärven kansallispuistoon 20–21. elokuuta ja 3–4. syyskuuta. Myös Tampereella sijaitsevalle Kintulammin luonnonsuojelualueelle suunnitellaan vastaavaa kokeilua.
Projektipäällikkö Matti Pollari Visit Tampereesta kertoo, että matkailijat arvostavat entistä enemmän matalan hiilijalanjäljen ratkaisuja matkaillessaan.
– Tämä korostuu etenkin luontomatkailussa, hän mainitsee tiedotteessa.
Syksyn kokeilujen tavoitteena on testata palvelun toimivuutta. Sitä olisi tarkoitus tuoda laajemmin osaksi Pirkanmaan alueen luontomatkailun palvelutarjontaa ensi vuoden aikana.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 1.2.2023 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Vanhan kunnalliskodin mielisairasosaston voisi valjastaa matkailun käyttöön – ”Hostelli tai retkeilymaja tukisi saaren muuta toimintaa”

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 26.1.2023 08:20 Tilaajille

Seitsemisissä ja geoparkissa vierailtiin vähemmän kuin edellisvuosina

HÄMEENKYRÖ 5.1.2023 17:00 Tilaajille

Matkailuyrittäjät haluavat ensi kesän oopperasta kaiken irti – ”Kiinnostusta selvästi on”

IKAALINEN 19.10.2022 11:00 Tilaajille

Lasihelmet ja järvimaisemat ihastuttivat – Ikaalisissa vierailevat matkailijat toteuttivat toiveensa Kyrösjärven rannassa

OIVASEUTU 16.9.2022 13:15 Tilaajille

”Täällähän on vaikka mitä” – nuoret esittelisivät seudun luontoa ja toivovat lisää tapahtumia