HÄMEENKYRÖ/HELSINKI 13.10.2023 15:00

Kiasman uutuusnäyttelyssä etsitään yhteyttä maahan Hämeenkyröstä – Helsingissä on esillä kuivattuja yrttejä ja Kirkkojärven mutaa

Nina Ylinen

Bopape vietti yrttitilalla viikon viime kesäkuussa. Sen aikana hän keräsi materiaalia näyttelyään varten, sekä loi oman huonetuoksun sekä uneksimisteen. Hän pääsi uimaan Kirkkojärvessä, saunomaan, kokeili vihtojen tekemistä ja turvehoitoja, ja tutustui Frantsilan pitkään historiaan.
Bopapen työt ovat tiedotteen mukaan monitasoisia, spirituaalisia teoksia, joissa haetaan yhteyttä maahan ja menneisyyteen erilaisten materiaalien – saven, kivien, tuhkan, kasvien – kautta. Kiasman mukaan hänen työssään näkyy ajatus naisesta elämän synnyttäjänä ja uuden luojana.
Kiasman näyttelyssä hän hyödyntää luonnonmateriaalien rinnalla videota, ääntä ja neonvaloja. Arkiset materiaalit saavat symbolisia merkityksiä. Frantsilan tiedotteessa kerrotaan, että tilalta on toimitettu näyttelyä varten myös Kirkkojärven mutaa, kuivattuja yrttejä ja lemmikin kukkatippoja.
Frantsilassa vietetty aika löytyy Kiasman viidennestä kerroksesta. Siellä leijailee myös Bopapen tekemä tuoksu – katajaa, lemmikinkukkaa ja tervaa. Teoskokonaisuus muuttaa museotilan yhtenäiseksi maisemaksi, lupaa Kiasman näyttelyesittely.
Bopapen yksityisnäyttelyitä on nähty viimeksi muun muassa Museum of Modern Artissa New Yorkissa ja Pirelli HangarBicoccassa Milanossa. Kiasman näyttelyn on kuratoinut vaihtuvien näyttelyiden pääkuraattori João Laia.
Näyttely on nähtävissä Kiasman viidennessä kerroksessa 25. helmikuuta 2024 asti.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 27.11.2023 13:30 Tilaajille

Näyttelyt: Torinolaisen suurteosten tekijän pienemmät työt eksyivät Ikaalisiin – ”Näkymä Ikaalisissa järvelle on kuvankaunis”

IKAALINEN, YLÖJÄRVI 15.9.2023 17:00 Tilaajille

Seitsemisessä on vierailtu alkuvuonna entistä enemmän – Mättäiltä löytyy reilusti puolukoita ja kantarelleja

HÄMEENKYRÖ 9.9.2023 10:00 Tilaajille

Valtteina vähenevä valo ja hiljaisuus – Syksyinen Arteles on paikka keskittyä olennaiseen

HÄMEENKYRÖ, NOKIA 5.7.2023 19:00 Tilaajille

Pinsiön Yltä ja alta -maataideteos kunnostetaan – alue palautetaan alkuperäiseen kuntoonsa

IKAALINEN 4.7.2023 13:00 Tilaajille

Siveltimenvetoja kesästä ja rakkaudesta – Kompissa tunnelmoidaan kesää