OIVASEUTU 17.7.2022 10:00

Kesä on vilkasta aikaa jätepisteillä – vilkaise tästä, kierrätätkö mökillä oikein

Nina YlinenVaikka kesä onkin lepäämisen ja rentoutumisen aikaa, lajittelutaidot pitäisi ottaa mukaan myös mökille, muistuttaa Pirkanmaan Jätehuolto.

Jätehuolto on kiinteistökohtainen palvelu, joten myös omalla mökillä tulisi olla jätehuolto järjestettynä. Jäteastian voi järjestää yhdessä naapureiden kanssa, jos tie kestää jäteauton, tai kuljettaa jätteet aluejätepisteelle.


Aluejätepisteet ovat tarkoitettu ainoastaan vuosimaksuasiakkaiden sekajätepusseille. Sinne ei siis kuulu jättää remonttijätettä, huonekaluja, puutavaraa, metalliromua tai sähkölaitteita. Niiden oikea osoite on varsinainen jäteasema.

Lajitellut jätteet – kuten muovit, kartongit ja paperit – kannattaa kuljettaa tuttuun tapaan auton perässä esimerkiksi monen marketin pihalla oleviin kierrätyspisteeseen.

Biojätteet kuuluvat kompostiin. Ruokajätteet kaipaavat kompostoria, mutta puutarhajätteet voi kompostoida aumaan tai kehikkoon.

Biojätteiden kompostoinnista tulee tehdä nykyään ilmoitus paikalliselle jätehuoltoviranomaiselle, eli Pirkanmaan Jätehuollolle. Kompostoinnista tulee tehdä ilmoitus myös vapaa-ajan asunnon kohdalla.

Sekajätteistä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa, Tampereella. Biomylly Nokialla tuottaa biojätteestä biokaasua ja lannoitteita.


Repe ja Romu piipahtavat Ikaalisissa syyskuussa

Jäteasemien lisäksi kiertävä kuormurikaksikko Repe&Romu ottaa maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metallit ja sähkölaitteet. Kaksikko ajelee tänä vuonna vielä Ikaalisissa 7.-14. syyskuuta neljänä päivänä.


Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 21.5.2024 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Kaikki kunnan jäsenet huomioitava tasavertaisesti osallistavan budjetoinnin ääntenlaskussa – ”Mökkiasukkaat ovat kunnan jäseniä”

MIELIPIDE 3.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Lasinsirpaleita Gambina-kallioille? –”Turha pelotella maailman parhaan pullonkeräysjärjestelmän romuttamisella”

VILJAKKALA 2.5.2024 15:00 Tilaajille

Kevään merkit näkyvät aluejätepisteillä – Tyhjennystahti tiivistyy kesäksi

OIVASEUTU 26.4.2024 07:00 Tilaajille

Oivagallup: Kesäsuunnitelmat ovat jo selvillä – ”Rakastan kevättä ja kesää”

HÄMEENKYRÖ, VILJAKKALA 7.3.2024 16:00 Tilaajille

Keijo kohtaa mikromuovin viljakkalaisten elokuvassa – Roskapätkät näytettiin elokuvateatterissa