OIVASEUTU 17.7.2022 10:00

Kesä on vilkasta aikaa jätepisteillä – vilkaise tästä, kierrätätkö mökillä oikein

Nina YlinenVaikka kesä onkin lepäämisen ja rentoutumisen aikaa, lajittelutaidot pitäisi ottaa mukaan myös mökille, muistuttaa Pirkanmaan Jätehuolto.

Jätehuolto on kiinteistökohtainen palvelu, joten myös omalla mökillä tulisi olla jätehuolto järjestettynä. Jäteastian voi järjestää yhdessä naapureiden kanssa, jos tie kestää jäteauton, tai kuljettaa jätteet aluejätepisteelle.


Aluejätepisteet ovat tarkoitettu ainoastaan vuosimaksuasiakkaiden sekajätepusseille. Sinne ei siis kuulu jättää remonttijätettä, huonekaluja, puutavaraa, metalliromua tai sähkölaitteita. Niiden oikea osoite on varsinainen jäteasema.

Lajitellut jätteet – kuten muovit, kartongit ja paperit – kannattaa kuljettaa tuttuun tapaan auton perässä esimerkiksi monen marketin pihalla oleviin kierrätyspisteeseen.

Biojätteet kuuluvat kompostiin. Ruokajätteet kaipaavat kompostoria, mutta puutarhajätteet voi kompostoida aumaan tai kehikkoon.

Biojätteiden kompostoinnista tulee tehdä nykyään ilmoitus paikalliselle jätehuoltoviranomaiselle, eli Pirkanmaan Jätehuollolle. Kompostoinnista tulee tehdä ilmoitus myös vapaa-ajan asunnon kohdalla.

Sekajätteistä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa, Tampereella. Biomylly Nokialla tuottaa biojätteestä biokaasua ja lannoitteita.


Repe ja Romu piipahtavat Ikaalisissa syyskuussa

Jäteasemien lisäksi kiertävä kuormurikaksikko Repe&Romu ottaa maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metallit ja sähkölaitteet. Kaksikko ajelee tänä vuonna vielä Ikaalisissa 7.-14. syyskuuta neljänä päivänä.


Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 8.9.2022 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Jätepisteen väärinkäyttö ärsyttää – ”Rikkinäinen nuojatuoli, wc-istuin, ruohotrimmeri...”

Uutiset 3.9.2022 09:00 Tilaajille

Kerääkö taloyhtiösi jo muovit? – muutos astuu voimaan huhtikuussa, mutta astiat voi tilata jo nyt

JÄMIJÄRVI 1.8.2022 13:00 Tilaajille

Suurimaan jätepiste siirtyi – luvassa säiliöt myös lasille ja metallille

MIELIPIDE 20.6.2022 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Muovinkeruun lopetus on järkyttävää – ”Kuvitteleeko joku, että näillä bensan hinnoilla ajelutamme muoviroskiamme ympäri kylää?”

Mielipiteet 16.6.2022 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Muovin keräyspiste tarvitaan kirkonkylälle – ”Ehkä saisimme säästöä jostakin muusta kohteesta”