IKAALINEN 29.3.2023 17:00

Kaksipäiväisellä risteilyllä valittiin Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finalistit – finaalia jännitetään ensi kesänä

Nina YlinenSuomen Harmonikkaliiton perinteisellä Harmonikkaristeilyllä selvitettiin viime viikonloppuna, kenellä pysyy harmonikka käsissä. Tämän vuoden Kultaisen Harmonikan finalisteiksi valittiin Marko Haapapuro, Saana Kastelli, Ronja Pehkonen, Heidi Rintamäki, Satu Sarkoranta, Ilmari Tiainen ja Jarno Tourunen.

Kultainen Harmonikka on kevyeen viihdemusiikkiin painottuva kilpailu, jonka Suomen-mestaruus selviää Ikaalisissa ensi kesänä Sata-Häme Soi -festivaaleilla.
Hopeisen Harmonikan finaalissa soittavat Aatu Kirén, Joel Koivisto, Maija Liedes, Tara Pihlavisto, Alexander Repin, Emma Rissanen ja Aimo Sorsa. Hopeinen Harmonikka on lapsille suunnattu kilpailu, jossa osallistujat ovat korkeintaan 11-vuotiaita.


Puolitoista tuhatta risteilijävierasta

Harmonikkaristeilyllä matkasi lähes 1 500 harmonikkamusiikin ystävää ja harrastajaa. Kaksipäiväinen tapahtuma oli täynnä konsertteja, tansseja ja innokkaiden pelimannien muodostamia soittoryhmiä ympäri laivaa.

Päätöstilaisuudessa julkistettiin Vuoden Harmonikkataiteilijaksi Harri Kuusijärvi Rovaniemeltä. Kuusijärvi on ennakkoluulottomilla projekteillaan laajentanut käsitystä siitä, mihin kaikkeen harmonikka voi soittimena taipua, risteilyn tiedotteessa kerrotaan.

Sata-Häme Soi -festivaalia juhlitaan jälleen Ikaalisissa ensi kesänä kesä-heinäkuun vaihteessa. Kilpailufinaalien lisäksi luvassa on myös Kultaisen Harmonikan 40-vuotisjuhlakonsertti, jossa esiintyy useita mestareita vuosien varrelta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

VILJAKKALA 2.5.2024 21:00 Tilaajille

Jesse Markin julkaisi uutta musiikkia – Katso ”Kingdom”-sinkun musiikkivideo tästä

JÄMIJÄRVI 2.5.2024 13:00 Tilaajille

Jämijärven veteraanikuoron taival päättyy – Viimeisenä eleenä lahjoitettiin seurakunnalle kynttilöitä

IKAALINEN 16.4.2024 19:00 Tilaajille

Kls rikkoi kappaleellaan miljoona striimauskertaa Spotifyssa – ”Sanattomaksi vetää”

HÄMEENKYRÖ 27.3.2024 15:00 Tilaajille

Puhallica hyvästelee teini-iän – 20 vuotta täyttävässä orkesterissa on mukana myös alkuperäisjäseniä

IKAALINEN 25.3.2024 09:15 Tilaajille

Digiharmonikan soittaja Netta Skog valittiin Vuoden Harmonikkataiteilijaksi – Palkitseminen perinteisellä Harmonikkaristeilyllä