IKAALINEN 29.3.2023 17:00

Kaksipäiväisellä risteilyllä valittiin Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finalistit – finaalia jännitetään ensi kesänä

Nina YlinenSuomen Harmonikkaliiton perinteisellä Harmonikkaristeilyllä selvitettiin viime viikonloppuna, kenellä pysyy harmonikka käsissä. Tämän vuoden Kultaisen Harmonikan finalisteiksi valittiin Marko Haapapuro, Saana Kastelli, Ronja Pehkonen, Heidi Rintamäki, Satu Sarkoranta, Ilmari Tiainen ja Jarno Tourunen.

Kultainen Harmonikka on kevyeen viihdemusiikkiin painottuva kilpailu, jonka Suomen-mestaruus selviää Ikaalisissa ensi kesänä Sata-Häme Soi -festivaaleilla.
Hopeisen Harmonikan finaalissa soittavat Aatu Kirén, Joel Koivisto, Maija Liedes, Tara Pihlavisto, Alexander Repin, Emma Rissanen ja Aimo Sorsa. Hopeinen Harmonikka on lapsille suunnattu kilpailu, jossa osallistujat ovat korkeintaan 11-vuotiaita.


Puolitoista tuhatta risteilijävierasta

Harmonikkaristeilyllä matkasi lähes 1 500 harmonikkamusiikin ystävää ja harrastajaa. Kaksipäiväinen tapahtuma oli täynnä konsertteja, tansseja ja innokkaiden pelimannien muodostamia soittoryhmiä ympäri laivaa.

Päätöstilaisuudessa julkistettiin Vuoden Harmonikkataiteilijaksi Harri Kuusijärvi Rovaniemeltä. Kuusijärvi on ennakkoluulottomilla projekteillaan laajentanut käsitystä siitä, mihin kaikkeen harmonikka voi soittimena taipua, risteilyn tiedotteessa kerrotaan.

Sata-Häme Soi -festivaalia juhlitaan jälleen Ikaalisissa ensi kesänä kesä-heinäkuun vaihteessa. Kilpailufinaalien lisäksi luvassa on myös Kultaisen Harmonikan 40-vuotisjuhlakonsertti, jossa esiintyy useita mestareita vuosien varrelta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 25.1.2024 09:00 Tilaajille

Tapahtumat houkuttelevat matkailijoita Ikaalisiin – Puistofilosofian osallistujista 95 prosenttia suosittelisi tapahtumaa muillekin

VILJAKKALA 16.1.2024 17:00 Tilaajille

Kuuntele Jesse Markinin UMK-kilpailukappale Glow – Biisi kertoo periksiantamattomuudesta

IKAALINEN 5.10.2023 11:00 Tilaajille

Maailmanluokan blues-tähti saapuu Ikaalisiin – minifestivaali soi entisessä Ti-Ti Nallen talossa

PÄÄKIRJOITUS 20.9.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Harmonikkaa ei kannata hukata – Toivottavasti Sata-Häme Soi -juhlille löytyy jatkoa uudessa muodossa

IKAALINEN 14.9.2023 10:15 Tilaajille

Kultainen ja Hopeinen Harmonikka saattavat jatkua – Kiinnostusta kilpailujen järjestämiseen jatkossa on jo osoitettu