HÄMEENKYRÖ 1.5.2022 18:00

Kaksi hämeenkyröläistä projektia sai Leader-rahoitusta – uusi majatalo ja simulaattori urheiluautoiluun

Nina Ylinen


Leader Joutsenten reitti puolsi viimeisimmässä kokouksessaan 12. huhtikuuta neljää hanketta, joista kaksi oli hämeenkyröläisiä.
Ensimmäisessä hankkeessa perustetaan Kyröspohjassa Kyröskartanon tiloihin Majatalo Brukan toimintaa. Rakennuksessa toimii jo ennestään Ravintola Bruka. Majataloon on tarkoitus saada vuodepaikkoja 60 kappaletta, sisustaa ja kalustaa huoneet ja rakentaa sisäpihalle terassialue. Hankkeessa syntyy kaksi uutta työpaikkaa.

Toisessa puollossa mahdollistetaan Hämeenkyrön Urheiluautoilijat ry:n ajosimulaattorin hankkiminen. Tarkoitus on madaltaa kynnystä kilpa-autoiluharrastuksen aloittamiseen ja parantaa kehittymismahdollisuuksia harrastuksen parissa. Samalla pienennetään myös autourheilun hiilijalanjälkeä ja ympäristökuormitusta.

Uusi strategia: panostus lapsiin ja nuoriin

Joutsenten reitin hallitus hyväksyi samassa kokouksessa myös luonnoksen uudeksi paikalliseksi kehittämisstrategiaksi, joka tulee voimaan ensi vuonna.

Hämeenkyrön, Huittisen, Punkalaitumen ja Sastamalan alueella toimiva alueellinen kehittämisyhdistys aikoo painottaa lasten ja nuorten hyvinvointia, biotaloutta, uusien työpaikkojen luomista sekä kylä- ja korttelitoimintaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

KOLUMNI 9.11.2023 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Huuhkajat ja Helmarit vastaan muu maailma – ”Jostain syystä Suomessa ei jalkapalloon kuitenkaan löydy riittävästi harrastajia”

HÄMEENKYRÖ 2.10.2023 08:00 Tilaajille

Meneekö karpalonviljely tunnelissa putkeen? – Yrjölän marjatila hankkii kokeilutuella tietoa amerikankarpalon viljelystä

MIELIPIDE 26.9.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Kylpylän alue sykkii taas – ”On tapahtunut todella paljon myönteisiä asioita Ikaalisten kylpylän alueella”

MIELIPIDE 25.9.2023 08:00 Tilaajille

Lukijalta: Älä eristä itseäsi kirjojen maailmasta – ”Kirjat ovat täydellinen tapa nähdä maailma lukuisista eri näkökulmista”

HÄMEENKYRÖ 21.9.2023 17:00 Tilaajille

Joutsenten reitiltä Leader-puoltoja seitsemälle hankkeelle: projekteja tunnelikasveista pomoleideihin