IMATRA/JÄMIJÄRVI 8.1.2022 13:50

Jämin Jänteen miehet valtasivat kaikki mitalipaikat Imatran SM-kisoissa

Katri Linnikko

Kylkimurtumasta kärsinyt Ristomatti Hakola teki vahvan paluun ladulle Imatran SM-kisoissa. Hän johdatti Jämin Jänteen miehet kolmoisvoittoon perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa.
Hopealle hiihti alkukauden lokakuussa murtunutta nilkkaansa kuntouttanut Markus Vuorela. Jänteen mitalikolmikon täydensi Lauri Lepistö. Vuorela jäi Hakolasta 36,7 sekuntia. Vuorelan ja Lepistön ero maalissa oli vain 4,1 sekuntia.
Ylen haastattelussa Ristomatti Hakola tuumasi hiihdon olleen hieman tukkoisen oloista, mutta totesi, että tukkoisuuden tunnetta voi tuoda kylmä kelikin. Yhden kilpailun perusteella hän ei itse uskaltanut lähteä kuntoaan arvioimaan.
Ilman kommelluksia Hakola ei tästäkään kilpailusta selvinnyt, sillä miehen toisen sauvan remmi katkesi heti kilpailun alkuvaiheessa.
Hakola tuumasi haastattelussa, että tuli vähän kummelimainen fiilis.
– Voisi sanoa, että varasauvat on - kotona sängyn alla.
Hakolan nyt saama varasauva oli hieman omaa sauvaa lyhyempi, mikä söi tehoa tasatyönnöstä, mutta riitti silti kirkkaasti kultaan.
Nyt hiihdetty kulta oli miehen toinen SM-kulta Imatralta. Edellisestä on 10 vuotta aikaa ja silloin matkana oli 50 kilometriä.

Kolmoisvoittoa juhlitaan pullakahveilla?

Markus Vuorela oli Hakolan tavoin hieman epävarma kunnostaan, mutta toivoi pääsevänsä Planicaan maailmancupin kilpailuun antamaan vielä näyttöjä ennen olympialaisia.
Ylen haastattelija kyseli Hakolalta ja Vuorelalta, juhlistavatko jänteeläiset menestystään pullakahveilla. Ihan suoraa vastausta kaksikolta ei saatu, mutta eiköhän Imatralla jotkut juhlallisuudet järjestetä. Ei kolmoisvoittoja Jänteellekään ole turhan usein tullut, jos koskaan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 15.5.2024 12:25 Tilaajille

Hiihtomaajoukkueet nimetty – Hilla Niemelä mukana, Krista Pärmäkoski ei

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI / ROVANIEMI 7.4.2024 16:45 Tilaajille

Markus Vuorela vei SM-hopeaa Rovaniemeltä – Lauantaina kultaa ja hopeaa viesteistä

JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 24.3.2024 16:35 Tilaajille

Suosikkina miesten viestiin lähtenyt Jämin Jänne selvisi hopealle – SM-hopeaa Husulle, Hakolalle, Vuorelalle ja Lepistölle

JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 23.3.2024 15:30 Tilaajille

Jämin Jänteelle SM-mitaleita Äänekoskelta – Hakolalle hopeaa, Vuorelalle pronssia

JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 22.3.2024 19:05 Tilaajille

Jämin Jänteelle SM-hopea ja pronssi – Vuorela toinen ja Hakola kolmas Äänekosken kympillä