IMATRA/JÄMIJÄRVI 8.1.2022 13:50

Jämin Jänteen miehet valtasivat kaikki mitalipaikat Imatran SM-kisoissa

Katri Linnikko

Kylkimurtumasta kärsinyt Ristomatti Hakola teki vahvan paluun ladulle Imatran SM-kisoissa. Hän johdatti Jämin Jänteen miehet kolmoisvoittoon perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa.
Hopealle hiihti alkukauden lokakuussa murtunutta nilkkaansa kuntouttanut Markus Vuorela. Jänteen mitalikolmikon täydensi Lauri Lepistö. Vuorela jäi Hakolasta 36,7 sekuntia. Vuorelan ja Lepistön ero maalissa oli vain 4,1 sekuntia.
Ylen haastattelussa Ristomatti Hakola tuumasi hiihdon olleen hieman tukkoisen oloista, mutta totesi, että tukkoisuuden tunnetta voi tuoda kylmä kelikin. Yhden kilpailun perusteella hän ei itse uskaltanut lähteä kuntoaan arvioimaan.
Ilman kommelluksia Hakola ei tästäkään kilpailusta selvinnyt, sillä miehen toisen sauvan remmi katkesi heti kilpailun alkuvaiheessa.
Hakola tuumasi haastattelussa, että tuli vähän kummelimainen fiilis.
– Voisi sanoa, että varasauvat on - kotona sängyn alla.
Hakolan nyt saama varasauva oli hieman omaa sauvaa lyhyempi, mikä söi tehoa tasatyönnöstä, mutta riitti silti kirkkaasti kultaan.
Nyt hiihdetty kulta oli miehen toinen SM-kulta Imatralta. Edellisestä on 10 vuotta aikaa ja silloin matkana oli 50 kilometriä.

Kolmoisvoittoa juhlitaan pullakahveilla?

Markus Vuorela oli Hakolan tavoin hieman epävarma kunnostaan, mutta toivoi pääsevänsä Planicaan maailmancupin kilpailuun antamaan vielä näyttöjä ennen olympialaisia.
Ylen haastattelija kyseli Hakolalta ja Vuorelalta, juhlistavatko jänteeläiset menestystään pullakahveilla. Ihan suoraa vastausta kaksikolta ei saatu, mutta eiköhän Imatralla jotkut juhlallisuudet järjestetä. Ei kolmoisvoittoja Jänteellekään ole turhan usein tullut, jos koskaan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 6.6.2023 15:00 Tilaajille

Niko Husu siirtyy Jämin Jänteeseen – edustanut aiemmin Kuusamon Erä-Veikkoja

INARI 30.3.2023 14:45 Tilaajille

IU:n Pärmäkoski hiihti SM-pronssia – Jänteen Lepistö oli kuudes

JÄMIJÄRVI/PLANICA 6.3.2023 10:03 Tilaajille

Hakola jäi kauas kärjestä 50 kilometrillä, mutta ei antanut periksi – ”Suomalainen sotilas ei keskeytä”

JÄMIJÄRVI/PLANICA 3.3.2023 15:14 Tilaajille

Tulihan se mitali sieltä – Ristomatti Hakolan mainio avaus ja Niskasen irtiotto toivat hopeaa miesten viestissä

JÄMIJÄRVI/PLANICA 1.3.2023 15:00 Tilaajille

MM-kisat: Vuorela ei yltänyt 40 parhaan joukkoon 15 kilometrillä