IMATRA/JÄMIJÄRVI 8.1.2022 13:50

Jämin Jänteen miehet valtasivat kaikki mitalipaikat Imatran SM-kisoissa

Katri Linnikko

Kylkimurtumasta kärsinyt Ristomatti Hakola teki vahvan paluun ladulle Imatran SM-kisoissa. Hän johdatti Jämin Jänteen miehet kolmoisvoittoon perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin kilpailussa.
Hopealle hiihti alkukauden lokakuussa murtunutta nilkkaansa kuntouttanut Markus Vuorela. Jänteen mitalikolmikon täydensi Lauri Lepistö. Vuorela jäi Hakolasta 36,7 sekuntia. Vuorelan ja Lepistön ero maalissa oli vain 4,1 sekuntia.
Ylen haastattelussa Ristomatti Hakola tuumasi hiihdon olleen hieman tukkoisen oloista, mutta totesi, että tukkoisuuden tunnetta voi tuoda kylmä kelikin. Yhden kilpailun perusteella hän ei itse uskaltanut lähteä kuntoaan arvioimaan.
Ilman kommelluksia Hakola ei tästäkään kilpailusta selvinnyt, sillä miehen toisen sauvan remmi katkesi heti kilpailun alkuvaiheessa.
Hakola tuumasi haastattelussa, että tuli vähän kummelimainen fiilis.
– Voisi sanoa, että varasauvat on - kotona sängyn alla.
Hakolan nyt saama varasauva oli hieman omaa sauvaa lyhyempi, mikä söi tehoa tasatyönnöstä, mutta riitti silti kirkkaasti kultaan.
Nyt hiihdetty kulta oli miehen toinen SM-kulta Imatralta. Edellisestä on 10 vuotta aikaa ja silloin matkana oli 50 kilometriä.

Kolmoisvoittoa juhlitaan pullakahveilla?

Markus Vuorela oli Hakolan tavoin hieman epävarma kunnostaan, mutta toivoi pääsevänsä Planicaan maailmancupin kilpailuun antamaan vielä näyttöjä ennen olympialaisia.
Ylen haastattelija kyseli Hakolalta ja Vuorelalta, juhlistavatko jänteeläiset menestystään pullakahveilla. Ihan suoraa vastausta kaksikolta ei saatu, mutta eiköhän Imatralla jotkut juhlallisuudet järjestetä. Ei kolmoisvoittoja Jänteellekään ole turhan usein tullut, jos koskaan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/KEURUU 14.1.2022 15:15 Tilaajille

Josefiina Böök hiihti SM-kultaa nuorten sprintissä

JÄMIJÄRVI 11.1.2022 12:00 Tilaajille

Ristomatti Hakolasta vuoden maastohiihtäjä

JÄMIJÄRVI 7.1.2022 11:00 Tilaajille

Jämin Jänteen ykkösjoukkue jää pois SM-parisprintistä

JÄMIJÄRVI/RISTIJÄRVI 20.12.2021 12:00 Tilaajille

Markus Vuorela palasi kilpaladuille

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/RUKA 29.11.2021 12:00 Tilaajille

Pärmäkoski kiri neljänneksi, Hakolalta murtui kylkiluu