JÄMIJÄRVI 14.9.2023 10:00

Jämille halutaan lisää tapahtumia – Tapahtumat toisivat yrityksille myyntiä ja markkinoisivat paikkaa matkailijoille

Liisa Raipala

Kunnanjohtaja Aku Autio listaa Jämillä olevan monta elementtiä: ilmailu, jolla on paikallisesti liki sadan vuoden perinne, luonto ja maisemat, seikkailupuisto sekä talviaikaan latuverkosto ja talvigolf. Kunnan roolina puolestaan on yrittää kirkastaa Jämin kokonaisuutta ja tulevaisuutta.

Jämin kehittämiseen halutaan kunnassa saada lisää paukkuja, ja rahoitusta onkin haettu kaksivuotiselle hankkeelle, jossa halutaan kehittää Jämiä suurtapahtumien paikkana. Sitä kautta haluttaisiin kehittää piristystä Jämin ja laajemmankin alueen liiketoiminnalle.
– Jämillä on hiljaisia jaksoja lomakausien ulkopuolella. Isot tapahtumat toisivat adrenaliinipiikkejä ja myyntiä Jämin mäelle, ja se toisi yrityksille kestävyyttä hiljaisempiin aikoihin, Autio sanoo.
– Suurtapahtumat vaikuttaisivat Jämin lisäksi koko aluetalouteen ja toisivat myös esimerkiksi Ikaalisten kylpylälle hyvää.
Samalla tapahtumat toimisivat ikään kuin Jämin matkailun näyteikkunana, kun ne toisivat alueelle vierailijoita, joille paikka ei ole ennestään tuttu.

Jämin osaaminen esiin

Syksyn mittaan kunnassa odotetaan tietoa, onko rahoitusta luvassa. Se olisi Aution mukaan tärkeää, koska hankkeen turvin palkattaisiin työntekijä, joka pystyisi keskittymään pitkäjänteiseen kehittämiseen.

– Kunnanjohtajan tehtäväkenttä on laaja, ja tietyt asiat jäävät helposti lapsipuolen asemaan. Hankkeesta saisi vetoapua elinvoimapuolelle, ja minulta vapautuisi enemmän aikaa muuhun elinvoimatyöhön.
Aikaisemmin Jämiin liittyneissä hankkeissa on kehitetty esimerkiksi viestintää ja markkinointia. Nyt Aution mukaan tarvitaan strategista suunnittelua siitä, miten Jämin aluetta lähdettäisiin viemään eteenpäin.
Tavoitteena olisi luoda konsepti, josta tapahtumien järjestäjille hahmottuisi helposti Jämin kokonaisuus ja se, miten asiat siellä toimivat. Huomioon pitää ottaa niin Jämin eri toimijat yrityksistä yhdistyksiin kuin esimerkiksi paikan luontoarvot.
– Jämillä on valtava potentiaali, ja sen konkreettinen esiin tuominen on tärkeää.

Aina ei tarvita hulabaloota

Myös yhteistyön Autio näkee Jämin kehittämisessä tärkeänä.

– Matkailussa geopark on tärkeä, ja myös yhteistyö Pirkanmaan suuntaan. Tampere nähdään tärkeänä suuntana Jämin ja Jämijärven matkailuvirtojen kehittämisessä.
Kunta tekee Jämin kehittämistyötä myös muun muassa kaavoituksessa: parhaillaan Perhepuiston mökkialueelle suunnitellaan laajennusta. Sitä varten on luontoselvitys tehtynä, ja suunnitteilla ovat pohjavesiin liittyvät tutkimukset.
Autio nostaa esiin myös sen, ettei matkailuun aina tarvita kaikenlaista virikettä.
– Jämijärvellä oli vieraana 30 saksalaista, ja heille riitti, ettei tapahtunut mitään super-erityistä vaan että he saivat pyöräillä ja patikoida Jämillä ja nauttia luonnonrauhasta. Aina ei välttämättä hahmoteta, miten yksinkertaisista asioista onnistuneen matkailun elementit rakentuvat. On paljon matkailijoita, jotka eivät halua hulabaloota.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 18.9.2023 13:00 Tilaajille

Jämijärvi mielii mukaan Pirkanmaan puolen matkailuhankeeseen – Kunta haluaa markkinointia Tampereen suuntaan

JÄMIJÄRVI 12.9.2023 19:00 Tilaajille

Jämijärven suunnitelmat: leikkauksia yksityisteistä, teknisen johtajan virkaa täytetä – nuorisotoimesta tai aamu- ja iltapäivätoiminnasta ei säästetä

JÄMIJÄRVI 12.9.2023 10:00 Tilaajille

Satakunta palautti palveluverkon uuteen valmisteluun – Syksy näyttää, miten vuodeosastojen käy

JÄMIJÄRVI 11.9.2023 15:30 Tilaajille

Vesi pitää keittää myös Jämijärven vesiosuuskunnan alueella vesinäytteestä löytyneen bakteerin vuoksi – Keittokehoitus oli jo Palojoen vesiosuuskunnan alueella

JÄMIJÄRVI 4.9.2023 15:00 Tilaajille

Aku Aution johtajasopimukseen kuuluu työajan saldokertymä, josta kunnanhallituksessa käytiin äänestys