JÄMIJÄRVI 11.2.2022 00:00

Jämijärvi haluaa hyvinvointialueen maksavan samantasoista vuokraa kuin maahan muutenkin kaavaillaan

Liisa Raipala

Jämijärven kunnan tavoitteena on, että tuleva Satakunnan hyvinvointialue maksaisi Jämijärven terveysasemasta samantasoista vuokraa kuin koko maahan kaavaillaan. Vuokrista säätävässä valtioneuvoston asetusluonnoksessa vuokrien määräytymisen ehdot nimittäin ovat paremmat kuin kuntayhtymä PoSan jäsenkunnilleen tällä hetkellä maksamat.

Tavoitteena onkin saada nostettua PoSan maksama vuokra samalle tasolle kuin asetusluonnoksessa. Vuokra nousisi joulukuun alusta, ja hyvinvointialueet aloittavat ensi vuoden alusta.
PoSan maksaman vuokran määräytymisestä voivat jäsenkunnat päättää yksimielisesti. Kunnanhallitus esittääkin valtuustolle, että PoSan ja jäsenkuntien vuokrasopimuksissa voitaisiin käyttää samoja perusteita kuin tulevassa vuokria koskevassa asetuksessa.
Jämijärveltä hyvinvointialue vuokraa myös kunnantalolla olevat paloaseman tilat, jotka nyt on vuokrattu Satakunnan pelastuslaitokselle. Näiden kahden vuokrasopimuksen lisäksi kunnalta ei siirry hyvinvointialueelle muita sopimuksia, vastuita tai henkilökuntaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 18.9.2023 13:00 Tilaajille

Jämijärvi mielii mukaan Pirkanmaan puolen matkailuhankeeseen – Kunta haluaa markkinointia Tampereen suuntaan

JÄMIJÄRVI 14.9.2023 10:00 Tilaajille

Jämille halutaan lisää tapahtumia – Tapahtumat toisivat yrityksille myyntiä ja markkinoisivat paikkaa matkailijoille

JÄMIJÄRVI 12.9.2023 19:00 Tilaajille

Jämijärven suunnitelmat: leikkauksia yksityisteistä, teknisen johtajan virkaa täytetä – nuorisotoimesta tai aamu- ja iltapäivätoiminnasta ei säästetä

JÄMIJÄRVI 12.9.2023 10:00 Tilaajille

Satakunta palautti palveluverkon uuteen valmisteluun – Syksy näyttää, miten vuodeosastojen käy

JÄMIJÄRVI 11.9.2023 15:30 Tilaajille

Vesi pitää keittää myös Jämijärven vesiosuuskunnan alueella vesinäytteestä löytyneen bakteerin vuoksi – Keittokehoitus oli jo Palojoen vesiosuuskunnan alueella