JÄMIJÄRVI 3.6.2024 12:00

Jämijärven seikkailupuistossa voi haastaa itseään – Puisto avasi ovensa vuoden tauon jälkeen

Nea Kilpinen



Jämijärven seikkailupuisto on Suomen mittakaavassa monipuolinen, rinteistä luontoa mukaileva kiipeilypuisto, jossa on helppoja ja vaikeita ratoja niin aloittelijoille kuin kokeneille konkareille, kertovat seikkailupuiston uusi omistaja ja Lomahotelli Jämin yrittäjä Arto Uusitalo sekä seikkailupuiston työntekijä Kaarlo Pälä. Fyysisesti ja teknisesti haastavia ratoja on viisi: lasten rata, perherata, harrasterata, sport-rata ja extreme-rata.

Seikkailijalta vaaditaan kokeneen kiipeilijän Pälän mukaan paitsi uskaliasta luonnetta, mutta myös hyvää kehonhallintaa ja motorisia taitoja sekä kykyä kannatella omaa painoaan. Seikkailunhalun lisäksi kannattaa varautua mukavalla ja joustavalla liikuntavaatetuksella sekä hanskoilla. Pyhävaatteita ei kannata pukea päälleen pihkan vuoksi.
– Seikkailupuistoon kannattaa tulla haastamaan itseään ja kokeilemaan omia rajojaan. Se tuo myös vaihtelua aktiviteetteihin, kuten huvipuistoihin. On eri asia istua laitteessa korkealla kuin kiivetä itse korkealle. Siinä vaaditaan enemmän uskallusta ja itseluottamusta, Pälä pohdiskelee.
Seikkailupuistossa seikkaileminen on turvallista, sillä paikalla on aina ensiapu- ja pelastajakoulutuksen saanutta henkilökuntaa, joka auttaa ja opastaa tarpeen tullen. Ratojen kunto tarkistetaan päivittäin, ja valjaiden kunto jokaisen käytön jälkeen.

Kiipeillessä eitarvitse ajatella

Jo ensimmäisenä aukiolopäivänä puistossa on paljon innokkaita seikkailijoita. Yksi heistä on yhdeksänvuotias Meea-Liina Pajulahti, jonka perheellä on mökki Kankaanpäässä.

– Mä kuulin äidiltä ja isältä, että seikkailupuisto on taas vuoden tauon jälkeen auki, joten halusin tulla heti kokeilemaan kiipeilemistä. Aion tulla tänne myös myöhemmin kesällä kavereiden kanssa, nuori seikkailija selittää.
Kiipeileminen ei ole Pajulahdelle uusi tuttavuus, sillä hän harrastaa sellon soittamisen, kuvataiteilemisen ja uimisen lisäksi seinäkiipeilyä. Erilaisista kiipeilemisen muodoista nuoren seikkailijan suosikkina on kiipeilypuisto sen monipuolisuuden, haastavuuden ja lukuisten liukujen vuoksi. Parasta kiipeilemisessä on Pajulahden mukaan kuitenkin uusien asioiden kokeminen.
– Kiipeileminen on mun mielestä hauskaa. Mä tykkään siitä, että kiipeillessä ei tarvitse ajatella. Voi vaan antaa mennä, hän hihkaisee.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 20.3.2024 14:00 Tilaajille

Jämijärveläinen seikkailupuisto myynnissä – Mukana tulevat vaijeriliuku ja kiipeilyvaljaat

JÄMIJÄRVI 11.8.2022 14:00 Tilaajille

Jämijärven seikkailupuistossa pääsee verestämään kiipeilytaitojaan – haastetta sekä aloittelijoille että kokeneille