JÄMIJÄRVI 1.6.2023 12:16

Jämi Fly In tarjoaa tarjoaa nähtävää ilmailusta kiinnostuneille – ilmailijoiden kokoontumisajoista halutaan vuosittainen tapahtuma

Liisa Raipala

Jämi Fly In kokoaa heinäkuussa Jämille ilmailun harrastajia ja ylipäätään ilmailusta kiinnostuneita. Tapahtuma järjestetään lauantaista sunnuntaihin 22.–23. heinäkuuta, ja yleisö voi saapua paikalle kello 10:stä alkaen.

Jämin alakentällä on varsinainen fly in -tapahtuma, eli ilmailuharrastajien kokoontumisajot, joihin tullaan lentäen. Tapahtumaa järjestävä Taneli Äikäs kertoo, että odotettavissa on paljon liikennettä, jos viikonlopuksi saadaan hyvä sää.
Ilmailunäytöstä ei tapahtumaan kuulu, mutta yleisölle on luvassa nähtävää niin ilmassa kuin maan päälläkin. Esimerkiksi molempina päivinä Jämille saapuu vanha suomalainen matkustajakone DC-3, ja myös viisi Woikosken Saab Safiria tulee käymään paikalla.

Lennokkeja ja laskuvarjohyppääjiä

Jos sää suosii, yläkentällä voi ihailla erilaisia ilmailun lajeja. Viikonlopun aikana on suihkulennokkiharrastajien Jet Meet -tapahtuma, ja säävarauksella nähtävänä on myös laskuvarjohyppääjiä. Iltaisin lähtee kuumailmapallolennätyksiä yhdellä tai kahdella pallolla.

Myös alakentän Fly In -alueella voi käydä katsomassa koneita – varovaisuutta noudattaen esimerkiksi koneiden pyörivien potkurien vuoksi.
– Yleisön kulkua vahditaan, ja järjestyksenvalvojat opastavat, missä voi kulkea ja missä ei, Äikäs sanoo.
Lapsille on tarjolla pihalla tivoli, ja tapahtuman aikana avoimena on myös uudistettu ilmailun perinnehuone.

Legoista saa rakentaa oman lentokoneen

Myös sisätiloissa Jämi Areenalla on erilaista näkemistä ja tekemistäkin.

– Esimerkiksi televisiosta tuttu Velmeri Männikkö tuo tuhansia legopalikoita, joista ihmiset voivat koota lentokoneita. Ideana on, että koneet kootaan, kuvataan ja puretaan.
Areenalla on luvassa myös erilaisia näytteilleasettajia, joilla on esimerkiksi lentokoneiden huoltoon liittyvää tarjontaa. Paikalle tulee myös lentokonesimulaattori, jolla pääsee kokeilemaan, miltä lentäminen tuntuu. Lauantaina Areenalla on pienoismallikilpailu.
– Paikallisia yhdistyksiä on kysytty mukaan tapahtumaan, ja ainakin Jämijärven VPK on jollain tavalla mukana.
Äikäs kertoo järjestelyiden sujuneen hyvin, ja tapahtumaviikonlopulle on ilmoittautunut paljon talkooporukkaa.
– Koitetaan tehdä Jämi Fly In -tapahtumasta vuosittainen tapahtuma. Jämin mäellä on ollut aika hiljaista, ja tapahtumalle on selkeää tilausta.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 23.7.2023 10:00 Tilaajille

Jämi Fly In kokosi yhteen ilmailun ystäviä – ”Simulaattorilla lentäminen oli siistiä”

JÄMIJÄRVI 28.1.2023 10:00 Tilaajille

Jämi Fly In kerää ilmailuharrastajat kokoontumisajoihin, nähtävää on kaikille ilmailusta kiinnostuneille