IKAALINEN/KANGASALA 25.9.2024 17:00

IU:lle kaksoisvoitto piirimestaruusotteluista – Karpov ja Pohjonen dominoivat

Susanna Mäkelä

Hämeen seudun 9–13-vuotiaiden piirimestaruuksien toiset sisulisäottelut kilpailtiin kylmässä ja sateisessa säässä Kangasalan Kyötikkälän kentällä 14. syyskuuta. Ikaalisten Urheilijoiden menestyneimmät urheilijat olivat P13-sarjan viisiottelussa kisanneet Timofei Karpov ja Samra Pohjonen.

Kaksikko dominoi oman sarjansa lajeissa kärkipaikkoja niin kiekossa, pituudessa, 60 metrin aidoissa kuin 800 metrillä. Keihäskin lensi molemmilla nuorukaisilla sen verran hyvin, että lopputuloksissa Ikaalisten Urheilijat juhlivat komeaa kaksoisvoittoa. Karpov voitti piirimestaruuskullan pistein 2 415 ja Pohjonen hopean pistein 2 061. Karpovin kultaan oikeuttaneet pisteet kertyivät seuraavasti: 60 m aidat 9,65 (678 pistettä), pituus 5,34 (557), keihäs 26,84 (311), kiekko 26,43 (372), 800 m 2.23,52 (497).

Pohjosen hopeaan oikeuttaneet pisteet kertyivät seuraavasti: 60 m aidat 10,92 (452 pistettä), pituus 4,55 (373), keihäs 31,09 (372), kiekko 28,85 (413), 800 m 2.26,93 (451).

Ikaalisten Urheilijoiden kolmannesta ottelumitalista vastasi P12-sarjassa viisiottelussa kilpaillut Aaro Lampila, joka sijoittui omassa sarjassaan kolmanneksi ja saavutti pronssimitalin pistein 806.

P9-sarjan neliottelussa Veeti Salo oli hienosti neljäs ja P11-sarjan neliottelussa Into Rouhiainen kymmenes. Tyttöjen puolella Ikaalisten Urheilijoiden värejä edustivat rohkeasti Josefina Hautala T11-sarjan neliottelussa ja Kiira Kärkkäinen T10-sarjan neliottelussa. Kärkkäisen sijoitus ottelussa oli kuudes ja Hautalan 22.