IKAALINEN 30.5.2022 17:00

ITE-taidetta, iäkkäiden virkistystä ja puuhaa lapsille – Rahkolan kesä tarjoaa yli 30 erilaista monen toimijan ohjelmanumeroa

Liisa Raipala

Rahkolan juhlatalo pihapiireineen tarjoaa tunnelmallisen miljöön, kun Rahkolan kesän tapahtumakokonaisuus on avoinna kävijöille kesä–heinäkuussa.

Nyt toista kesää järjestettävässä tapahtumassa on yli 30 erilaista ohjelmanumeroa. Niitä tarjoavat eri kulttuuritoimijat, yhdistykset ja ylipäätään aktiiviset kansalaiset Ikaalisista ja lähiseudulta. Avajaisia vietetään lauantaina 11. kesäkuuta, ja samana päivänä Rahkolan kesä osallistuu valtakunnalliseen Avoimet kylät -tapahtumaan.

Lapsille ja varttuneemmille

Aktiivisesti Rahkolan kesässä mukana on muun muassa MLL:n Ikaalisten yhdistys, joka järjestää lapsille toimintatuokioita ja kesäkerhoja useamman viikon aikana. Lapsille on tarjolla myös esimerkiksi Siina&Taikaradio -duon konsertti.
Ikaalisten kansalaisopisto järjestää kesän ajan Rahkolaan erilaista toimintaa zumbasta ja varttuneen väen virkistyspäivistä avoimeen maalauspäivään ja pöytälaatikkotekstejä ruotivaan proosapajaan. Erilaisia kädentaitojen pajoja järjestävät Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kädentaitojen ohjauksen opiskelijat.
Rahkolassa kuullaan myös osa Puistofilosofian alustuksista, ja filosofiaviikon aikana siellä on kaupunginkirjaston poistokirjojen myyntiä. Kesän aikana kuullaan myös kirjailijavieraita, näytelmä- ja musiikkiesityksiä, ja tapahtumakokonaisuuteen kuuluu myös esimerkiksi opastettuja kierroksia.
Kahvilaa Rahkolan kesässä pitävät nyt toisena kesänä Ikaalisten 4H-yhdistyksen nuoret.
Maksuton tapahtuma on avoinna aina keskiviikosta sunnuntaihin juhannusviikonloppua lukuunottamatta.

Useampia näyttelyitä

Näyttelyihin kuuluu ikaalilaisen Joni Liukkosen lasitaidetta, Taideyhdistys Taika ry:n Kauhu-aiheinen kesänäyttely, Puistofilosofian kanssa yhteistyössä toteutettava ukrainalaisten pakolaisten taidenäyttely ja Sata-Häme Soi -festivaalin 50-vuotisjuhlanäyttely. Hiiripersoonia-näyttelyyn halukkaat saavat tuoda nähtäville erilaisia hiirihahmojaan perjantai-iltaan 10. kesäkuuta asti. Hiirien materiaali ja koko on vapaa.
Rahkolan puutarhaan nousee ITE-taiteen näyttely. Sen nimi Ihan Pihalla kuvaa villiintynyttä puutarhaa sekä ihmismieltä, joka on myllerryksessä esimerkiksi sodan ja aaltoilevan viruksen vuoksi.
– Tämä ja kaikki muu Rahkolan Kesän tapahtuma- ja näyttelytarjonta on parhaimmillaan korona-ajan henkistä huoltovarmuutta, omatoimista kuntoutusta kulttuurin keinoin ja yhteisöllistä, lempeää elvytystä, kertoo Rahkolan kesän aktiiveihin kuuluva Jaana Viilo.

Yhteisöllisyyttä vanhassa miljöössä

Rahkolan kesän toimijoiden ydinjoukkoon kuuluvat Jaana Viilo, Antti Sorri, Juhana Tuomola ja Vuokko-Liisa Nuottajärvi.
Rahkolan kesän ydinporukka kertoo tapahtuman kumpuavan paikallisesta yhteisöllisyydestä.
– Meillä on näitä upeita miljöitä. Tarkoitus on tarjota mukava ja mahtava koko kesän tapahtuma paikallisille, kesäasukkaille ja turisteille. Rahkolassa voi vierailla ja nauttia pittoreskista paikasta Vanhan kauppalan vieressä, Sorri sanoo.
Katse on suunnattu myös jo ensi vuoteen.
– Rahkolan kesä on tullut jäädäkseen. Samoja tekijöitä tulee uudelleen ja tulee myös uusia, Sorri summaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 8.11.2022 15:00 Tilaajille

Rahkolan kesä etsii nyt uusia voimia: ”Talkootyö ei välttämättä kanna pitkälle tulevaisuuteen”

IKAALINEN 21.7.2022 15:00 Tilaajille

Koko perheen musiikkinäytelmässä tutustuttiin Ikaalisten vaiheisiin – Oivallinen aikamatka kuljetti katsojan neljäsataa vuotta taaksepäin

IKAALINEN 15.7.2022 10:00 Tilaajille

Ikaalisissa lähdetään oivalliselle aikamatkalle – musiikkinäytelmä tutustuttaa yleisön kaupungin historiaan

IKAALINEN 9.7.2022 17:00 Tilaajille

Rahkolan kesässä on vieraillut jo reilusti yli tuhat kävijää – Puistofilosofian viikko on kävijärikkaimpia ajankohtia

IKAALINEN 11.6.2022 17:00 Tilaajille

Rahkolan kesä sai aurinkoisen avauksen – ”Tankataan valoa pimeiden talvikuukausien varalle”