IKAALINEN 16.3.2023 15:00

Ikatalaiset menestyivät kulttuurikilpailussa – taidekäsitöistä kolmoisvoitto

Nina YlinenIkaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Ikatan opiskelijat keräsivät kasan mitaleja valtakunnallisen SAKUstars-kilpailun ennakkosarjoista. Kilpailutöiden aiheena oli tänä vuonna Juuret ja versot.

SAKUstars on vuosittainen ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailu, jossa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille. Kilpailuun voivat osallistua kaikki ammattiin opiskelevat läpi Suomen.
Ikatalta menestyttiin etenkin taidekäsityösarjassa. Ennakkosarjan kolmen kärki oli kokonaan Ikaalisista. Voiton vei Minna Häsänen, toiseksi tuli Erno Virta ja kolmanneksi Helmi Napier. Kunniamaininnan sai Airi Siven.
Sarjakuva-sarjassa voiton vei Ulpu Kaikkonen. Kakkossija meni Siiri Salokanteleelle. Grafiikkasarjan voitti Johanna Heiskanen (kunniamaininnat Hilda-Matilda Kortelainen ja Korppi Solala), tietokonegrafiikkasarjan Pasi Koffert (kunniamaininnat Pinja Kuusisto ja Juho Sakara). Piirrostaiteessa kultaa vei Hilda-Matilda Hartikainen (kunniamaininta Kati Suonpää-Raittinen). Videosarjan voiton vei Jasmi Kemppainen. Runosarjassa toiseksi tui Korppi Solala. Maalauksissa ja kuvanveistossa jaettiin kunniamaininnat Eeva Kalliolle ja Eija Toiviolle.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 25.3.2023 15:00 Tilaajille

Sasky teki ennätystuloksen – ylijäämää 1,6 miljoonaa euroa

IKAALINEN 24.3.2023 17:32 Tilaajille

Ikaalisten lukion hakijamäärä nousi viime vuodesta – Iisakissa kiinnosti talotekniikan koulutus

HÄMEENKYRÖ 16.3.2023 10:00 Tilaajille

Epävarma talous ei rakennusalan opinnoissa näy – ”Nämä työt eivät aivan helposti karkaa ulkomaille”

HÄMEENKYRÖ 11.3.2023 10:00 Tilaajille

Teknisen työn tunti sytytti innon tehdä veitsiä ja oppia aina vain paremmaksi – ”Jos en keksi parannettavaa, varmaan lopetan”

IKAALINEN 8.3.2023 12:00 Tilaajille

Kaksi Ikatan puuseppäopiskelijaa pääsi Taitaja-kilpailun finaaliin – semifinaaleissa maan ykkös- ja kakkossijat