IKAALINEN 16.3.2023 15:00

Ikatalaiset menestyivät kulttuurikilpailussa – taidekäsitöistä kolmoisvoitto

Nina YlinenIkaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos Ikatan opiskelijat keräsivät kasan mitaleja valtakunnallisen SAKUstars-kilpailun ennakkosarjoista. Kilpailutöiden aiheena oli tänä vuonna Juuret ja versot.

SAKUstars on vuosittainen ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailu, jossa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille. Kilpailuun voivat osallistua kaikki ammattiin opiskelevat läpi Suomen.
Ikatalta menestyttiin etenkin taidekäsityösarjassa. Ennakkosarjan kolmen kärki oli kokonaan Ikaalisista. Voiton vei Minna Häsänen, toiseksi tuli Erno Virta ja kolmanneksi Helmi Napier. Kunniamaininnan sai Airi Siven.
Sarjakuva-sarjassa voiton vei Ulpu Kaikkonen. Kakkossija meni Siiri Salokanteleelle. Grafiikkasarjan voitti Johanna Heiskanen (kunniamaininnat Hilda-Matilda Kortelainen ja Korppi Solala), tietokonegrafiikkasarjan Pasi Koffert (kunniamaininnat Pinja Kuusisto ja Juho Sakara). Piirrostaiteessa kultaa vei Hilda-Matilda Hartikainen (kunniamaininta Kati Suonpää-Raittinen). Videosarjan voiton vei Jasmi Kemppainen. Runosarjassa toiseksi tui Korppi Solala. Maalauksissa ja kuvanveistossa jaettiin kunniamaininnat Eeva Kalliolle ja Eija Toiviolle.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

PÄÄKIRJOITUS 3.4.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Toisen asteen oppilaitokset tuovat pitovoimaa – Harva vanhempi haluaa päästää 15-vuotiaan asumaan omilleen

IKAALINEN 28.3.2024 09:00 Tilaajille

Hato Oy urakoi Saskyn opetustilojen laajennuksen Ikaalisiin noin 1,4 miljoonalla eurolla

IKAALINEN 27.3.2024 07:00 Tilaajille

Virolaiset opiskelijat Ikatalla vaihdossa: Nyt pääsee suunnittelemaan omia töitä

OIVASEUTU 25.3.2024 13:00 Tilaajille

Sasky teki lähes 800 000 euron ylijäämäisen tuloksen – Tutkintoja suoritettiin ennakoitua enemmän

IKAALINEN 21.3.2024 19:00 Tilaajille

Ikatalaiset jälleen voitokkaina valtakunnallisessa kulttuurikilpailussa – Saaliina yksi kulta, kaksi hopeaa, neljä pronssia