HÄMEENKYRÖ 18.7.2024 19:00

Ikäihmiset viihtyivät juhannustunnelmissa – Myös vieraat innostuivat esiintymään

Arja Viitasaari



LC Hämeenkyrö Kyröttärien perinteistä hyväntekeväisyystapahtumaa eli ikäihmisille kohdennettua kesäpäivää vietettiin tänä vuonna juhannusviikolla. Kyröskosken entiseen seurakuntataloon oli saapunut yli 60 vierasta nauttimaan yllätysohjelmasta, maittavasta lounaasta ja toistensa seurasta. Ruoan valmistamisesta vastasi Kyröttärien presidentti, taitava emäntä Sirpa Lamminsivu. Apulaisina hääräsivät Hanna Kiiveri, Saija Petro ja Arja Viitasaari, mainiona avustajana oli Matias Lamminsivu.

Lämminhenkisessä tapahtumassa oli yhteislaulua ja runon lausuntaa. Vuorovaikutteinen juhannustapoihin ja -taikoihin liittyvä visailu palautti mieliin mukavia muistoja. Ruokailun jälkeen yllätysvieraaksi saapui Sillanpään Miina, joka kertoi elämästään ja poikansa Frans Emilin nuoruusvuosista. Miinaa esitti Marja Lepola, joka toimi myös laulujen säestäjänä.
Muistoihin palattiin myös kohtaamisessa, jossa Ulla-opettaja tapasi 1950–60-lukujen vaihteen oppilaansa Vesajärven ja Kostulan kouluista.
Vieraatkin inspiroituivat esiintymään: saimme kuulla Leena Majaveden esittämän runon ja Hilkka Lehtolan huuliharpun soittoa.
Kesäpäivän vietto kuuluu Kyröttärien paikallisesti tarjoamiin palvelutehtäviin.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 1.8.2024 09:00 Tilaajille

Napakat mielipiteet 31.7. – ”Mitä on tapahtunut kuuluisalle Uhrilähteelle?”

Urheilu 21.7.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalinen vei seniorigolfin kuntapokaalin, Jämijärvi taisteli kunniakkaasti

MIELIPIDE 6.4.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Ikaalisten ikäihmisten asumispalveluyksiköitä ei saa lakkauttaa – ”Ei voi olla mahdollista eikä hyväksyttävää!”

PÄÄKIRJOITUS 14.2.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Hallinnolle pieni asia voi olla asiakkaalle iso – Eikö ruuan tehtävä ole paitsi ravita, myös tuottaa iloa?

MIELIPIDE 10.12.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Hoivakoti ei saa jäädä linnakkeeksi – ”Toivon että ulkoilu ei typisty istumiseen ja edestakaisin kävelyyn”