IKAALINEN 11.4.2022 17:00

Ikaalisten vesitornin säätutka siirretään Kankaanpäähän remontin tieltä – Vaikutuksia myös sääennusteisiin

Nina YlinenIkaalisten vesitornissa sijaitseva Ilmatieteen laitoksen säätutka siirretään Kankaanpäähän vesitornin saneerauksen tieltä. Siirron on määrä tapahtua kevään ja alkukesän aikana. Laite puretaan pois jo pääsiäisen jälkeen. Asiasta kerrotaan Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.


Pieniä vaikutuksia sääennusteiden tarkkuuteen

Koska Kankaanpään tutkatornin rakennustyöt valmistuvat vasta kesäkuun alkupuolella, alueen säätutkatuotantoon tulee noin kahden kuukauden mittainen katkos.

Tutkaverkon peittoalue ei katkon aikana ulotu yhtä kauas merelle kuin normaalitilanteessa. Tietojen hetkellinen puuttuminen voi vaikuttaa etenki matalien ja heikkojen sateiden havainnointiin, mutta kesäaikaan vaikutuksen tulisi olla suhteellisen huomaamaton. Lähimmät tutkat sijaitsevat Vimpelissä ja Petäjävedellä, ja ne havaitsevat hyvin yli 2,5 kilometrin korkeudella sijaitsevat sadealueet ja sääilmiöt. Myös yli kilometrin korkeudella sijaitsevat sääilmiöt havaitaan kohtuullisesti.
– Uusi säätutkatorni valmistuu kesäkuun alkupuolella. Kankaanpään alueen säätutkatuotanto pyritään saamaan käyntiin hyvissä ajoin ennen juhannusta, kertoo Ilmatieteen laitoksen tutkija Mikko Kurri.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 13.10.2023 12:20 Tilaajille

Lauantaina luvassa sähkökatkoja – Seudulle annettu tuulivaroitus

IKAALINEN 28.4.2022 11:32 Tilaajille

Katso video: Vielä 12 vuotta sitten Ikaalisiin tullut säätutka oli lajissaan melko harvinainen, nyt se muutti pois – ainakin toistaiseksi muistoksi jää valkoinen kupu

IKAALINEN 15.4.2021 10:00 Tilaajille

Vesitornin lainan takaus menee vielä valtuuston käsittelyyn