IKAALINEN/ESPOO 16.9.2024 21:00

Ikaalisten Urheilijoille menestystä SM-viesteistä – Paras tulos IU:n naisjoukkueelle SM-viesteissä koskaan

Susanna Mäkelä

Yleisurheilun SM-viestit kilpailtiin 7.–8. syyskuuta Espoon Leppävaaran stadionilla. Ikaalisten Urheilijat osallistuivat ensimmäisenä kilpailupäivänä N19-sarjan 4 x 100 metrin viestiin joukkueella Ella Kurula, Jenni Sormunen, Milja Miikkulainen ja Petra Broman. Vaikka naisten vaihdot eivät alkuerässä osuneet aivan kohdilleen, tästä huolimatta joukkue oli alkuerien seitsemänneksi nopein ja selvitti tiensä finaaliin ajalla 49,59. Finaalissa naiset juoksivat hienon juoksun ja ylittivät maaliviivan sijalla 5 ja ajalla 49,24. Niin naiset kuin taustajoukot olivat syystäkin tulokseen tyytyväisiä. Koskaan aiemmin ei Ikaalisten Urheilijoiden naisjoukkue ole yltänyt SM-viesteissä yhtä hyvään sijoitukseen.

SM-viestien toinen kilpailupäivä jatkui Ikaalisten Urheilijoiden osalta M17-sarjan 4 x 300 metrin viestillä sekä N19-sarjan 4 x 400 metrin viestillä. M17-sarjan viestissä Matias Sipiläinen, Daniel Sillanpää, Eliel Kärkkäinen ja Tuomas Mäkelä onnistuivat tavoitteiden mukaisesti juoksemalla oman alkueränsä neljänneksi nopeimman ajan (2.38,25). Alkuerien kokonaistuloksissa aika oli sarjan 13. nopein 23 joukkueen joukossa. Tavoitteena oli parantaa aiemmin kesällä piirimestaruuskilpailuissa juostua aikaa ja siinä joukkue onnistui yli kolmella sekunnilla.
N19-sarjan 4 x 400 metrin viestissä Milja Miikkulainen, Ella Kurula, Petra Broman ja Jenni Sormunen juoksivat omassa erässään kolmanneksi ajalla 4.24,40. Kokonaistuloksissa joukkue oli 12 kovan joukkueen joukossa sijalla 10. Tavoitteena joukkueella oli jättää viimeiset voimat radalle ja nauttia kauden viimeisestä kisasta ja siinä naiset onnistuivat hienosti.