IKAALINEN/HELSINKI, RIIHIMÄKI 16.8.2024 11:00

Ikaalisten Urheilijoiden Oskari Kangasniemelle SM-hopea Riihimäeltä

Susanna Mäkelä

22- ja 19-vuotiaiden sekä 15- ja 14-vuotiaiden yleisurheilijoiden SM-kilpailut kilpailtiin Helsingissä ja Riihimäellä.

Ikaalisten Urheilijoiden kovin menestyjä oli M22-sarjassa kisaava Oskari Kangasniemi, joka saavutti Riihimäellä 3 000 metrin estejuoksussa SM-hopean ajalla 9.39,93. Kilpailun voitti Borgå Akilleksen Oscar Nyholm ajalla 9.27,39. Kolmanneksi kilpailussa juoksi Vammalan seudun Voiman Samuli Kero ajalla 9.55,74.

Helsingin Eläintarhan urheilukentällä ratkottiin 15- ja 14-vuotiaiden SM-mitalit. Ikaalisten Urheilijoista tässä ikäluokassa SM-kilpailu debyyttinsä tekivät P14-sarjan 2 000 metrillä Linus Kärkkäinen ja T14-sarjan 100 metrillä ja 300 metrillä Ella Rouhiainen. Kärkkäisen 2 000 metriä kulki ennätysaikaan 6.41,19, joka oikeutti SM-kilpailussa sijaan 6. Rouhiaisen 100 metriä kulki alkuerissä aikaan 13,52 ja oikeutti alkuerissä sijaan 15. 300 metrillä Rouhiainen kellotti ajan 45,02, joka oli alkuerien 12. nopein. Molemmat nuoret urheilijat selviytyivät ensimmäisistä SM-kilpailuistaan hienosti ja monta oppia ja kokemusta rikkaampana.

Riihimäelle SM-mitaleista kilpailtiin 22- ja 19-vuotiaiden sarjoissa. Oskari Kangasniemen lisäksi Ikaalisten Urheilijoita edusti Riihimäellä M22-sarjan 100 metrillä Mikko Mäkipää, N19-sarjan pituudessa ja kolmiloikassa Jenni Sormunen ja N19-sarjan 100 metrillä sekä 200 metrillä Carita Kivimäki.

Mäkipään 100 metrin juoksu kulki alkuerissä aikaan 11,34, jolla hän lunasti paikan välieriin. Välierissä Mäkipää pinkoi täsmälleen saman ajan, joka oikeutti välierissä sijaan 20. N19-sarjan pituuden karsinnassa Jenni Sormunen selvitti tiensä finaaliin hyppäämällä tuloksen 5,21.

Pituuden loppukilpailussa Sormunen hyppäsi parhaalla tuloksellaan 5,29, joka oikeutti sijaan 9. Jatkopaikka kolmelle viimeiselle kierrokselle jäi vain 3 senttimetrin päähän. Kolmiloikassa Sormunen loikki parhaallaan tuloksen 10,61, jolla hän saavutti kolmiloikan loppukilpailussa sijan 12.

N19-sarjan 100 metrin alkuerissä Kivimäki juoksi ajan 12,62 ja selvitti tiensä välieriin. Välierissä hänen 100 metriään kulki aikaan 12,60, joka oli välierien 10. nopein aika. N19-sarjan 200 metrillä Kivimäki juoksi alkuerissä oman eränsä voittoon ajalla 25,66 ja saavutti finaalipaikan kuudenneksi nopeimmalla ajalla.

Finaalijuoksussa Kivimäen kohtaloksi koitui hyvin sujuneen alun jälkeen keskeyttää juoksu kaarteen jälkeen takareiden tuntemusten vuoksi.