IKAALINEN/SAVONLINNA 21.8.2024 17:00

Ikaalisten Urheilijoiden Milja Miikkulaiselle kaksi SM-pronssia Savonlinnan tuliaisiksi

Susanna Mäkelä

17–16-vuotiaiden yleisurheilijoiden SM-kilpailut kilpailtiin 9–11. elokuuta Kyrönniemen kentällä Savonlinnassa. Ikaalisten Urheilijoiden osalta ensimmäinen kilpailupäivä sujui hienosti. Palkintokorokkeelle asti ylsi Milja Miikkulainen, joka saavutti N17-sarjan 100 metrillä upeasti SM-pronssin. Miikkulainen aloitti kisaurakkansa juoksemalla oman alkueränsä voittoon ajalla 12,44 (0,5). Hänen aikansa oli kaikkien alkuerin neljänneksi nopein aika. Finaalissa Miikkulainen pinkoi hienosti kolmanneksi ajalla 12,37 (+0,9).

N16-sarjan 100 metrillä Ella Kurula saavutti niin ikään elämänsä parhaan SM-sijoituksen juosten 100 metrin finaalissa sijalle 6 ajalla 12,94 (-0,5). Kurula urakoi kisapäivänä ensin 100 metrin alkuerät aikaan 12,92 (0,0). Alkueristä Kurula eteni välieriin seitsemänneksi nopeimmalla ajalla. Välierissä hän juoksi täsmälleen saman ajan kuin alkuerissä. Kurula ehti alkuerien ja välierien välissä hyppäämään myös pituuden karsinnassa, jossa finaaliin pääsy jäi 8 senttimetrin päähän Kuurlan hypätessä parhaallaan 4,95.
M16-sarjassa Tuomas Mäkelä aloitti SM-kisaurakkansa pituuden karsinnasta. Karsintaraja finaaliin oli 580 ja Mäkelä ylitti rajan heti ensimmäisellä hypyllä hyppäämällä 584. N17-sarjan 100 metrin alkuerissä Petra Broman juoksi ajan 13,24.
Milja Miikkulaisen upeasti alkanut SM-kisaviikonloppu huipentui SM-kisojen viimeisenä päivänä N17-sarjan 200 metrin finaalissa, jossa hän juoksi upeasti kolmanneksi ennätyksellään 25,40 (+0,7) ja tuplasi näin SM-pronssisaaliinsa kahteen mitaliin.
Niin ikään sunnuntaina juostussa M16-sarjan 1 500 metrillä Eliel Kärkkäinen onnistui juoksemaan ennätyksensä 4.25,35 ja saavutti hienosti sijan 8. M16-sarjan kuulassa Tuomas Mäkelä työnsi parhaalla työnnöllään kauden toiseksi pisimmän kaarensa 13,84, joka oikeutti komeasti sijaan 6. M16-sarjan kolmiloikan finaalissa Mäkelän paras hyppy kantoi 12,34, joka oikeutti sijaan 10.
M16-sarjan pituuden finaali sekä N16-sarjan kolmiloikan karsinta kilpailtiin lauantaina kaatosateessa. M16-sarjan pituuden finaalissa Mäkelä ei saanut askelmerkkiä osumaan kahteen ensimmäiseen hyppyyn ja kolmannen hypyn varmistelu jätti hänet finaalissa sijalle 11. Myös Ella Kurula paini askelmerkkihaasteiden kanssa N16-sarjan kolmiloikan karsinnassa ja tuloksena oli tällä kertaa kolme yliastuttua hyppyä, jotka lankulle osuessaan olisivat riittäneet finaaliin.
Milja Miikkulainen sekä Petra Broman juoksivat omat 200 metrin alkueränsä lauantai-iltana. Miikkulaisen alkuerä kulki aikaan 26,12 ja Bromanin 27,59. Sunnuntaiaamupäivällä juostuissa 200 metrin välierissä Miikkulainen juoksi välierien seitsemänneksi nopeimman ajan 26,37 ja Broman 13. nopeimman, 27,59.
Kaiken kaikkiaan viikonloppu piti sisällään sekä isoja onnistumisia että isoja pettymyksiä. Onnen ja ilon kyyneleitä sekä karvaita pettymyksen kyyneleitä. Tunteita laidasta laitaan niin kuin urheiluun kuuluu.