IKAALINEN 22.12.2021 17:00

Ikaalisten Urheilijat valmistautuu juhlavuoteen

Kalle Mäkelä


Ikaalisten Urheilijat on pitänyt syyskokouksensa ja vahvistanut ensi vuoden toimintasuunnitelman sekä tehnyt henkilövalinnat vuodelle 2022.

Seura juhlistaa ensi vuonna täyttyvää 100-vuotistaivaltaan kaikkien lajijaostojensa voimin. Pääjuhla pidetään marraskuulla.

Seuran puheenjohtajana jatkaa emerituskaupunginjohtaja Kalle Mäkelä.


Talvesta kesään juhlan merkeissä

100 –vuotisjuhlallisuudet käynnistyvät jo talvella hiihdon juhlakilpailujen merkeissä. Kesällä merkkivuotta juhlitaan juhannuskisoissa ja IkU Cup –jalkapalloturnauksessa.

Syyskaudelle pääjuhlan ohella ajoittuvat kamppailun, koripallon ja salibandyn juhlatapahtumat. Kesällä todennäköisesti 100-vuotistaivalta juhlitaan vielä muutoinkin.


Jo kuluvan vuoden lopulla on käynnistetty 100 -vuotishistoriikin kirjoittaminen. Pääkirjoittaja on useita vastaavia teoksia tehnyt pitkän linjan liikunta-alan ammattilainen Johannes Turunen Tampereelta.


IU:n johtokunnan muodostavat puheenjohtaja Kalle Mäkelän lisäksi Simo Eloranta, Vesa Keso, Ari Kilpi, Mikko Kulmala, Hannu Lähteenmäki, Ilkka Niemi, Timo Rajaniemi, Jari Rajasalo, Harri Samuelsson ja Raija Viitasalo.


Vuoden 2022 ensimmäisessä kokouksessaan johtokunta nimeää seuralle varapuheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan. Varapuheenjohtajana toiminut Jari Siivari luopui johtokuntapaikastaan, mutta sihteeri Jari Rajasalo ja rahastonhoitaja Esa Holmala jatkanevat tehtävissään.


Hiihtojaoston puheenjohtajana jatkaa Ari Kilpi. Jaostoon kuuluvat lisäksi Jorma Entonen, Kari Hyttinen, Ville Karjalainen, Juho Kotakorva, Hannu Lähteenmäki, Jarmo Saari, Matti Saari ja Leena Ylinikkilä. Talven nuorisohiihtojen ja Sata-Häme -takaa-ajokisan lisäksi pyöritetään säännöllisesti hiihtokoulua ja sarjakilpailuita. Krista Pärmäkosken ja IU Naiset –hiihtotiimin tavoitteet ovat korkealla.

Jalkapallojaoston vetäjänä toimii nyt toista kauttaan Mikko Kulmala. Hänen lisäkseen jaoston muodostavat Juho Harjuntausta, Jouni Häkkinen, Hanna Mikkola, Juha Pihkoluoma ja Tiina Vikman sekä seuran uusien juniorijoukkueiden johtajat.

Jaoston päätapahtuma tulee olemaan elokuinen IkU Cup –turnaus. Erityshuomio kiinnittyy toista kauttaan Länsi-Suomen Kolmosessa jatkavan edustusjoukkueen suorituksiin. Jalkapallokoulu pyörii säännöllisesti kesäkaudella.

Kamppailujaoston aktiivinen toiminta jatkuu Timo Rajaniemen johdolla tuttuun tapaan seuran omalla salilla. Jaoston johtokuntaan kuuluvat lisäksi Hanna Luiro, Jussi Palomäki, Hannu Perälä ja Juho Silvennoinen. Lajiaktiivit seuraavat jännityksellä seuran nuorten lupausten, Theo ja Caro Silvennoisen sekä Enna Luiron kehitystä ja matkaa Suomen huipulle. Kursseja uusille harrastajille käynnistetään kevät- ja syyskaudella.

Höntsykoris jatkuu


Koripallo kuuluu myös IU:n lajivalikoimaan, vaikka toiminta onkin varsin vaatimatonta. Viikoittainen höntsykoris pyörii lähes ympäri vuoden liikuntahallilla.

Puheenjohtaja Simo Elorannan lisäksi jaostoon kuuluvat Teijo Ollila ja uutena saunailtavastaavan tärkeään tehtävän vankoille hartioilleen saanut Keijo Olli.

IU:n naisjaosto jatkaa tärkeää työtään Raija Viitasalon johdolla. Jaoston vastuulla on edelleen mm. seuran eri kilpailutapahtumien kahvilapalvelujen järjestäminen. Puheenjohtaja kokoaa ympärilleen joukon aktiiveja, joiden voimin toimintaa pyöritetään. Luotettavana yhteistyökumppanina on talkoissa mukana Päivi Kähönen.

Salibandy on tehnyt upean paluun IU:n lajivalikoimaan. Jaoston vetäjänä toimii vanha tuttu Ilkka Niemi ja hänen lisäkseen jaostoon kuuluvat Tapio Ala-Rautalahti, Miia Salmi ja Veli Salmi. Kilpasarjoissa pelaavat sekä mies- että naisjoukkue.

Juniorien salibandykoulu on saatu vauhtiin ja suunnitelmissa on poikajoukkueen kokoaminen sarjapeleihin tulevana syksynä.

Jaostoista suurin on yleisurheilu, jonka vetäjänä jatkaa edelleen työmyyrä Harri Samuelsson. Hänen tukenaan jaoston muodostavat Heikki Anttonen, Harri Kivimäki, Mika Kyrönviita, Antti Mäkelä, Kalle Mäkelä, Timo Rajamäki, Miia Salmi, Minna Seppänen ja Kari Venhe.


Yleisurheilun suurin kilpailutapahtuma on perinteinen juhannuskisa. 100 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetään Ikaalisissa myös jokin Hämeen piirinmestaruuskisa.

Menestystä odotetaan Suomen nopeimmalta eli Samuli Samuelssonilta, mutta mielenkiinnolla urheiluväki seuraa myös nuorten lupausten, kuten Oskari Kangasniemi, Carita Kivimäki, Daniel Saaristo, Josefina Salmi, Ella Kurula, Kamilla Hillman, Tuomas Mäkelä ja Oskari Savolainen, kehitystä kohti ikäluokkiensa kärkeä. Seuran valmennuspäällikkönä toimii Antti Mäkelä.

IU:n vuosikokous valitsi toiminnantarkastajaksi Lasse Liukon ja vahvisti vuoden 2022 talousarvion. Juhlavuoden lihottaman, lukuisia tapahtumia ja muun muassa. 100-vuotishistoriikin sisältävän vuoden budjetin loppusumma kohoaakin reilusti yli 200 000 euron.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 15.5.2024 12:25 Tilaajille

Hiihtomaajoukkueet nimetty – Hilla Niemelä mukana, Krista Pärmäkoski ei

IKAALINEN/ÄÄNEKOSKI 24.3.2024 14:22 Tilaajille

Hopeaa naisten SM-viestistä Äänekoskelta Ikaalisten Urheilijat – Hilla Niemelä teki uskomattoman loppukirin

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 23.3.2024 14:20 Tilaajille

Krista Pärmäkoski SM-hopealle 10 kilometrillä Äänekoskella – Viikonlopun jo toinen hopea

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 22.3.2024 13:47 Tilaajille

Krista Pärmäkoski SM-hopealle vitosella Äänekoskella – ”Väsyneitä naisia”

IKAALINEN/TAMPERE 18.3.2024 17:00 Tilaajille

Timofei Karpoville mitaleja Tampere Junior Indoor Gamesta – Katso muidenkin IU:n kisaajien tulokset!