IKAALINEN 22.12.2021 17:00

Ikaalisten Urheilijat valmistautuu juhlavuoteen

Kalle Mäkelä


Ikaalisten Urheilijat on pitänyt syyskokouksensa ja vahvistanut ensi vuoden toimintasuunnitelman sekä tehnyt henkilövalinnat vuodelle 2022.

Seura juhlistaa ensi vuonna täyttyvää 100-vuotistaivaltaan kaikkien lajijaostojensa voimin. Pääjuhla pidetään marraskuulla.

Seuran puheenjohtajana jatkaa emerituskaupunginjohtaja Kalle Mäkelä.


Talvesta kesään juhlan merkeissä

100 –vuotisjuhlallisuudet käynnistyvät jo talvella hiihdon juhlakilpailujen merkeissä. Kesällä merkkivuotta juhlitaan juhannuskisoissa ja IkU Cup –jalkapalloturnauksessa.

Syyskaudelle pääjuhlan ohella ajoittuvat kamppailun, koripallon ja salibandyn juhlatapahtumat. Kesällä todennäköisesti 100-vuotistaivalta juhlitaan vielä muutoinkin.


Jo kuluvan vuoden lopulla on käynnistetty 100 -vuotishistoriikin kirjoittaminen. Pääkirjoittaja on useita vastaavia teoksia tehnyt pitkän linjan liikunta-alan ammattilainen Johannes Turunen Tampereelta.


IU:n johtokunnan muodostavat puheenjohtaja Kalle Mäkelän lisäksi Simo Eloranta, Vesa Keso, Ari Kilpi, Mikko Kulmala, Hannu Lähteenmäki, Ilkka Niemi, Timo Rajaniemi, Jari Rajasalo, Harri Samuelsson ja Raija Viitasalo.


Vuoden 2022 ensimmäisessä kokouksessaan johtokunta nimeää seuralle varapuheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan. Varapuheenjohtajana toiminut Jari Siivari luopui johtokuntapaikastaan, mutta sihteeri Jari Rajasalo ja rahastonhoitaja Esa Holmala jatkanevat tehtävissään.


Hiihtojaoston puheenjohtajana jatkaa Ari Kilpi. Jaostoon kuuluvat lisäksi Jorma Entonen, Kari Hyttinen, Ville Karjalainen, Juho Kotakorva, Hannu Lähteenmäki, Jarmo Saari, Matti Saari ja Leena Ylinikkilä. Talven nuorisohiihtojen ja Sata-Häme -takaa-ajokisan lisäksi pyöritetään säännöllisesti hiihtokoulua ja sarjakilpailuita. Krista Pärmäkosken ja IU Naiset –hiihtotiimin tavoitteet ovat korkealla.

Jalkapallojaoston vetäjänä toimii nyt toista kauttaan Mikko Kulmala. Hänen lisäkseen jaoston muodostavat Juho Harjuntausta, Jouni Häkkinen, Hanna Mikkola, Juha Pihkoluoma ja Tiina Vikman sekä seuran uusien juniorijoukkueiden johtajat.

Jaoston päätapahtuma tulee olemaan elokuinen IkU Cup –turnaus. Erityshuomio kiinnittyy toista kauttaan Länsi-Suomen Kolmosessa jatkavan edustusjoukkueen suorituksiin. Jalkapallokoulu pyörii säännöllisesti kesäkaudella.

Kamppailujaoston aktiivinen toiminta jatkuu Timo Rajaniemen johdolla tuttuun tapaan seuran omalla salilla. Jaoston johtokuntaan kuuluvat lisäksi Hanna Luiro, Jussi Palomäki, Hannu Perälä ja Juho Silvennoinen. Lajiaktiivit seuraavat jännityksellä seuran nuorten lupausten, Theo ja Caro Silvennoisen sekä Enna Luiron kehitystä ja matkaa Suomen huipulle. Kursseja uusille harrastajille käynnistetään kevät- ja syyskaudella.

Höntsykoris jatkuu


Koripallo kuuluu myös IU:n lajivalikoimaan, vaikka toiminta onkin varsin vaatimatonta. Viikoittainen höntsykoris pyörii lähes ympäri vuoden liikuntahallilla.

Puheenjohtaja Simo Elorannan lisäksi jaostoon kuuluvat Teijo Ollila ja uutena saunailtavastaavan tärkeään tehtävän vankoille hartioilleen saanut Keijo Olli.

IU:n naisjaosto jatkaa tärkeää työtään Raija Viitasalon johdolla. Jaoston vastuulla on edelleen mm. seuran eri kilpailutapahtumien kahvilapalvelujen järjestäminen. Puheenjohtaja kokoaa ympärilleen joukon aktiiveja, joiden voimin toimintaa pyöritetään. Luotettavana yhteistyökumppanina on talkoissa mukana Päivi Kähönen.

Salibandy on tehnyt upean paluun IU:n lajivalikoimaan. Jaoston vetäjänä toimii vanha tuttu Ilkka Niemi ja hänen lisäkseen jaostoon kuuluvat Tapio Ala-Rautalahti, Miia Salmi ja Veli Salmi. Kilpasarjoissa pelaavat sekä mies- että naisjoukkue.

Juniorien salibandykoulu on saatu vauhtiin ja suunnitelmissa on poikajoukkueen kokoaminen sarjapeleihin tulevana syksynä.

Jaostoista suurin on yleisurheilu, jonka vetäjänä jatkaa edelleen työmyyrä Harri Samuelsson. Hänen tukenaan jaoston muodostavat Heikki Anttonen, Harri Kivimäki, Mika Kyrönviita, Antti Mäkelä, Kalle Mäkelä, Timo Rajamäki, Miia Salmi, Minna Seppänen ja Kari Venhe.


Yleisurheilun suurin kilpailutapahtuma on perinteinen juhannuskisa. 100 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetään Ikaalisissa myös jokin Hämeen piirinmestaruuskisa.

Menestystä odotetaan Suomen nopeimmalta eli Samuli Samuelssonilta, mutta mielenkiinnolla urheiluväki seuraa myös nuorten lupausten, kuten Oskari Kangasniemi, Carita Kivimäki, Daniel Saaristo, Josefina Salmi, Ella Kurula, Kamilla Hillman, Tuomas Mäkelä ja Oskari Savolainen, kehitystä kohti ikäluokkiensa kärkeä. Seuran valmennuspäällikkönä toimii Antti Mäkelä.

IU:n vuosikokous valitsi toiminnantarkastajaksi Lasse Liukon ja vahvisti vuoden 2022 talousarvion. Juhlavuoden lihottaman, lukuisia tapahtumia ja muun muassa. 100-vuotishistoriikin sisältävän vuoden budjetin loppusumma kohoaakin reilusti yli 200 000 euron.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 10.8.2022 09:00 Tilaajille

Urheilijan on oltava itsekäs, mutta ei ylimielinen – ”Hyvä urheilija on enemmän kuin tuloksensa”

Urheilu 8.8.2022 13:00 Tilaajille

Samuelssonille SM-kultaa reilussa myötätuulessa – edessä EM-kisat: täytyykö ensi viikon tiistaina valvoa myöhään?

IKAALINEN 5.8.2022 17:00 Tilaajille

IU:n viikkokisojen tuloksia

IKAALINEN 30.7.2022 13:30 Tilaajille

Ikaalisissa taisteltiin piirinmestaruuksista: IU vei yksitoista aikuisten mitalia

IKAALINEN 29.7.2022 17:00 Tilaajille

Ikaalisten Urheilijoiden sadan vuoden taipaleelle mahtuu paljon menestystä – ”Tässä toimitaan koko Ikaalisten hyväksi”