IKAALINEN 5.1.2022 11:00

Ikaalisten Urheilijat nelossijalle Hämeen seudun seuraottelussa

Susanna Mäkelä

Hämeen seudun nuoret yleisurheilijat ottivat toisistaan mittaa lauantaina 18. joulukuuta Pirkkahallissa kisatussa seuraottelussa.

Seuraotteluun kutsun saivat kesän 2021 HämSY:n sisulisäpistekilpailussa kymmenen parhaan seuran joukkoon yltäneet seurat. Ikaalisten Urheilijoiden sijoitus kesän sisulisäpistekilpailussa oli sija 5. Seuraottelussa noudatettiin avin ja Pirkanmaan koronanyrkin ohjeistuksia ja kaikilta yli 16-vuotiailta urheilijoilta sekä huoltajilta vaadittiin koronapassi.

Ikaalisten Urheilijat lähtivät seuraotteluun pienellä mutta sitäkin pippurisemmalla joukkueella. Omien sarjojensa lajivoittoihin ylsivät P14-sarjassa Tuomas Mäkelä 60 metrillä (8,01) ja 4 kilogramman kuulassa (12,62), Oskari Savolainen 800 metrillä (2.25,17) ja P 12 1000 metrillä Linus Kärkkäinen (3.25,48).

P14-sarjan korkeudessa Nuutti Nisukangas hyppäsi kisassa toiseksi tuloksella 158. T12-sarjan korkeudessa Elsa Valkama oli niin ikään toinen tuloksella 139. T14-sarjan 60 metrillä Ella Kurula pinkoi toiseksi ajalla 8,27. N16-sarjassa 60 metrillä Carita Kivimäki oli kolmas ajalla 8,10. Kivimäki oli kolmas myös N16-sarjan pituudessa tuloksella 4.89.

P12-sarjassa korkeudessa Linus Kärkkäinen oli kolmas tuloksella 130. T14-sarjan pituudessa Ella Kurula hyppäsi sijalle neljä tuloksella 4.92 ja Kamilla Hillman sijalle kahdeksan tuloksella 4.65. T14-sarjan kuulantyönnössä Kamilla Hillman oli neljäs tuloksella 8.81.

P10-sarjan 1 000 metrillä Aarni Kärkkäinen oli neljäs ajalla 3.54,12.

P10-sarjan 60 metrillä Timofei Karpov oli sijalla kuusi ajalla 9,78 ja Aarni Kärkkäinen sijalla 13 ajalla 10,86. P14-sarjan kuulassa Nuutti Nisukangas oli sijalla kuusi tuloksella 9,01. P10-kuulan työnnössä Timofei Karpov oli sijalla seitsemän tuloksella 5,91.

T12-sarjassa 60 metrillä Elsa Valkama oli sijalla kahdeksan ajalla 9,48. P16-sarjassa 60 metrillä Juho Wiljakka oli sijalla yhdeksän ajalla 8,28 ja pituudessa Wiljakka hyppäsi tuloksen 4.83, ja oli näin kisassa sijalla yhdeksän.

P14-sarjassa 60 metrillä Samu Puolitaival oli sijalla 11 ajalla 9,00. T14-sarjan 800 metrillä Milla Kulmala oli sijalla 9 ajalla 3.11.27 ja 60 metrillä Kulmala juoksi sijalle 15 ajalla 9,52. T 10 60 metrillä Loviisa Wiljakka oli sijalla 11 ajalla 11,78 ja Peppi Kantojärvi sijalla 12 ajalla 12,12.

T10-sarjan 1 000 metrillä Loviisa Wiljakka juoksi sijalle 9 ajalla 4.58,21.

Tyttöjen 8x50m sukkulaviestissä Ikaalisten Urheilijat olivat sijalla 4 joukkueella Peppi Kantojärvi, Loviisa Wiljakka, Oona Savolainen, Elsa Valkama, Kamilla Hillman, Ella Kurula, Milla Kulmala ja Carita Kivimäki.

Seuraottelun yhteispisteissä Ikaalisten Urheilijat olivat kisapäivän jälkeen hienosti sijalla 4. Edelle ylsivät Tampereen Pyrintö, Hämeenlinnan Tarmo ja Lempäälän Kisa.