IKAALINEN/TAMPERE 28.7.2022 15:10

Ikaalisten nuoret urheilijat huippuvedossa Tampereella – Tuomas Mäkelälle kahdeksan piirinmestaruusmitalia

Susanna Mäkelä

Ikaalisten Urheilijoiden 14–17-vuotiaat yleisurheilijat olivat mahtavassa vireessä Hämeen seudun piirinmestaruuskilpailuissa 19–20. heinäkuuta Tampereen Ratinan stadionilla. Piirinmestaruusmitaleja matkasi Ikaalisiin yhteensä 17.

Kovimman mitalisaaliin keräsi P14-sarjassa kisaava Tuomas Mäkelä, joka urakoi kilpailuissa yhteensä kahdeksan lajia ja saavutti jokaisesta lajista mitalin. Kultaa Mäkelä voitti keihäässä (40,92), kuulassa (12,25), kolmiloikassa (11,74) ja seipäässä (280 – ennätys). Hopean Mäkelä saavutti 100 metrillä (12,62 – ennätys), pituudessa (5,69 – ennätys) ja 100 metrin aitajuoksussa. Häkkiheittojen osalta PM-mitaleista kilpailtiin Pirkkahallin ulkoalueella sijaitsevalle kentällä 23. heinäkuuta, jolloin Mäkelä saavutti kahdeksannen mitalinsa, kullan, kiekonheitosta ennätyksellään 36,75.
Kolme piirinmestaruusmitalia saavutti niin ikään P14–sarjassa kilpaileva Oskari Savolainen. Savolainen saavutti hopeaa 1 500 metrin esteissä (5.28,00) ja pronssin 800 metrillä (2.20,71) sekä 300 metrin aitajuoksussa (52,42). Savolainen juoksi jokaisella matkalla oman ennätyksensä. Pituudessa Oskari Savolainen oli neljäs ennätyksellään 5,14. Savolainen oli neljäs myös kolmiloikassa ennätyksellään 10,60.
N17-sarjassa Carita Kivimäki saavutti kovilla juoksuilla kultaa 100 metrillä ja hopean 200 metrillä! Kivimäen sata metriä kulki aikaan 12,55 (-1,8) ja 200 metriä ennätysaikaan 25,75 (-0,3). Kivimäen lisäksi kaksi PM-mitalia saavutti P15-sarjassa kisaava Daniel Sillanpää. Sillanpää juoksi hopealle 300 metrillä komealla ennätyksellään 39,60. 2 000 metriä taittui niin ikään ennätysaikaan 7.36,63.
N17-sarjan kolmiloikassa Jenni Sormunen loikki hopealle tuloksella 10,82. Sadan metrin finaalissa Sormunen oli neljäs ajalla 13,19. 200 metrillä Sormunen oli sijalla 5 ajalla 27,03. Pituudessa Jennin tulos 5,01 oikeutti niin ikään nelossijaan.
P14-sarjassa 2 000 metrillä Eliel Kärkkäinen juoksi hopealle ennätyksellään 7.02,47.
T15-sarjan 800 metrillä Helmi Koskela oli sijalla viisi ajalla 2.51,01. T14-sarjan 100 metrillä Ella Kurula juoksi finaalissa sijalle 5 ajalla 13,11. Pituudessa Kurula oli niin ikään neljäs tuloksella 4,70. Kamilla Hillman pomppi T14-sarjan kolmiloikassa sijalle 4 tuloksella 10,11. Sadan metrin finaalissa Hillman juoksi sijalle 7 ennätyksellään 13,45. Pituudessa hän oli sijalla 11 tuloksella 4,12. P15-sarjan 100 metrillä Samu Puolitaival oli finaalissa sijalla 8 ajalla 14,29. P15-sarjan kuulassa hän oli sijalla 7 ennätyksellään 5,95.