MIELIPIDE 6.10.2024 10:00

Ikaalisilla on ollut ystävyyskoulutoimintaa Tarttoon jo 34 vuotta – Yhteistyö on auttanut puolin ja toisin



Ikaalisten kouluväki ja Tarton Kivilinna kool ovat tehneet yhteistyötä jo 34 vuoden ajan. Tänä syksynä ikaalilaisten senioriopettajien joukko teki matkan Kivilinna kooliin ja tutustui koulun nykyiseen toimintaan.


Yhteistyö alkoi vuonna 1990, kun

Ikaalinen sai kutsun Kivilinna kooliin. Kutsuun vastattiin, ja kokosimme Ikaalisten opettajista, lähinnä Keskustan koulusta, porukan ja matkasimme syyspimeällä kohteeseen, josta kellään ei ollut juuri mitään tietoa. Tartto oli ollut suljettu kaupunki, koska siellä oli Neuvostoliitolla sotilastukikohta.


Saimme ystävällisen vastaanoton, ja virolaiset opettajat majoittivat meidät koteihinsa. Siitä alkoi monipuolinen ystävyys ja yhteistoiminta.

Nyt tehdyllä matkallamme muistelimme silloisia olosuhteita. Koulussa oli pula lähes kaikesta, ja alkoi vuosia kestänyt avustustoiminta. Samalla alkoi muukin yhteistyö. Kivilinnan opettajat kävivät meillä vierailuilla, ja vähän myöhemmin tuli mukaan myös oppilasvaihto molemmin puolin. Myös Ikaalisten Nuoriso-orkesteri vieraili Kivilinnassa.

Nyt tehdyllä matkallamme saimme nähdä koulussa tapahtuneen valtavan kehityksen, jota oli tapahtunut myös opetustoimessa. Meillä on nyt heiltä opittavaa kulttuurin ja liikunnan opetuksessa. Kivilinna koolissa on opetuksessa vahva kulttuuripainotteinen ote. Saimmekin seurata oppilaiden taidokasta esitystä, jossa oli soittoa, laulua ja tanssia.

Yhteistyö on kantanut hyvää tulosta molemmin puolin, ja sitä pitää jatkaa. Meille seniorien luokkaretkestä jäi mieleenpainuvat muistot.

Simo Sillanpää

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää