IKAALINEN 15.9.2021 00:00

Ikaalisiin suunnitellaan ensilumenlatua, latukone tarvitaan vielä

Liisa Raipala

Hiihtokautta halutaan pidentää molemmista päistä, ja Ikaalisissa suunnitelmissa on ensilumenlatu urheilukentän ympäristöön. Tilattuna on lumitykki varusteineen, jotka hankitaan osin valtion rahoituksella.

Puistotyönjohtaja Henrik Saxén kertoo, että vielä tarvittaisiin latukone, jolla tykkilunta voi siirtää ja tehdä ladut. Tällä hetkellä kaupungilla on käytössä mönkijällä vedettävä latuhöylä, jolla tiivistä tykkilunta ei pysty käsittelemään.
Kaupungin ensi vuoden talousarvioon ollaankin ehdottamassa käytetyn latukoneen hankkimista, jotta jo tulevana talvena saataisiin tykkilumiladut.
– Vielä en uskalla luvata sitä, millä aikataululla saadaan latukone, että saadaan valmista latua, Saxén sanoo.

Lumitykkiä voidaan käyttää myös vaikka kylpylässä

Ensilumenlatu kuuluu yhteensä noin 75 000 euron lähiliikunta-alueiden hankkeeseen, johon kaupunki on saanut valtiolta rahoitusta puolet eli 37 500 euroa. Noin 50 000 euron lumitykin lisäksi rahaa jää latujen lisälenkin tekemiseen urheilukentän ja Kyrösjärven väliselle alueelle, ja tätä työtä tehdään jo nyt syksyllä. Lisälenkin teossa pystytään hyödyntämään kaupungin omalta työmaalta yli jäävää maata.

Muutamana talvena urheilukentän ympäristön ja Kyrösjärven rannan puistoalueen nurmikolla on jo kierrellyt parin kilometrin mittainen latu, joka on ollut varsin vilkkaassa käytössä. Tykkilumesta tehtävällä ensilumenladulla on tarkoitus vielä pidentää hiihtokautta molemmista päistä, koska tykkilumi on luonnonlunta kestävämpää.
Latuja on alettu tehdä puistoalueelle, koska Kyrösjärven viime talvien jäätilanne ja jään päälle nouseva vesi on haitannut ja jopa estänyt jäälatujen teon.
Lumitykki on liikutettava, joten sitä voidaan urheilukentän alueen lisäksi käyttää eri kohteissa, esimerkiksi kylpylän alueella.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 15.9.2021 09:00 Tilaajille

Loukkaantumisista kärsinyt Ristomatti Hakola: ”Tehdään päivä kerrallaan hyviä asioita ja katsotaan mihin se riittää talvella”

Uutiset 14.9.2021 15:00 Tilaajille

Krista Pärmäkoski odottaa olympiakaudelta paljon – "Kun on hyvä päivä, niin mitalivauhtia kestää"

IKAALINEN 27.4.2021 17:00 Tilaajille

Ikaalinen juhlistaa hiihtäjiään – katso suora striimi

IKAALINEN 7.4.2021 14:05 Tilaajille

Ikaalisten ensilumenladulle etsitään parhaillaan lumitykkiä

IKAALINEN 1.4.2021 15:00 Tilaajille

Ikaalisiin reilu 37 000 euron tuki lähiliikuntapaikalle