IKAALINEN 15.9.2021 00:00

Ikaalisiin suunnitellaan ensilumenlatua, latukone tarvitaan vielä

Liisa Raipala

Hiihtokautta halutaan pidentää molemmista päistä, ja Ikaalisissa suunnitelmissa on ensilumenlatu urheilukentän ympäristöön. Tilattuna on lumitykki varusteineen, jotka hankitaan osin valtion rahoituksella.

Puistotyönjohtaja Henrik Saxén kertoo, että vielä tarvittaisiin latukone, jolla tykkilunta voi siirtää ja tehdä ladut. Tällä hetkellä kaupungilla on käytössä mönkijällä vedettävä latuhöylä, jolla tiivistä tykkilunta ei pysty käsittelemään.
Kaupungin ensi vuoden talousarvioon ollaankin ehdottamassa käytetyn latukoneen hankkimista, jotta jo tulevana talvena saataisiin tykkilumiladut.
– Vielä en uskalla luvata sitä, millä aikataululla saadaan latukone, että saadaan valmista latua, Saxén sanoo.

Lumitykkiä voidaan käyttää myös vaikka kylpylässä

Ensilumenlatu kuuluu yhteensä noin 75 000 euron lähiliikunta-alueiden hankkeeseen, johon kaupunki on saanut valtiolta rahoitusta puolet eli 37 500 euroa. Noin 50 000 euron lumitykin lisäksi rahaa jää latujen lisälenkin tekemiseen urheilukentän ja Kyrösjärven väliselle alueelle, ja tätä työtä tehdään jo nyt syksyllä. Lisälenkin teossa pystytään hyödyntämään kaupungin omalta työmaalta yli jäävää maata.

Muutamana talvena urheilukentän ympäristön ja Kyrösjärven rannan puistoalueen nurmikolla on jo kierrellyt parin kilometrin mittainen latu, joka on ollut varsin vilkkaassa käytössä. Tykkilumesta tehtävällä ensilumenladulla on tarkoitus vielä pidentää hiihtokautta molemmista päistä, koska tykkilumi on luonnonlunta kestävämpää.
Latuja on alettu tehdä puistoalueelle, koska Kyrösjärven viime talvien jäätilanne ja jään päälle nouseva vesi on haitannut ja jopa estänyt jäälatujen teon.
Lumitykki on liikutettava, joten sitä voidaan urheilukentän alueen lisäksi käyttää eri kohteissa, esimerkiksi kylpylän alueella.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI / ROVANIEMI 7.4.2024 16:45 Tilaajille

Markus Vuorela vei SM-hopeaa Rovaniemeltä – Lauantaina kultaa ja hopeaa viesteistä

JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 24.3.2024 16:35 Tilaajille

Suosikkina miesten viestiin lähtenyt Jämin Jänne selvisi hopealle – SM-hopeaa Husulle, Hakolalle, Vuorelalle ja Lepistölle

IKAALINEN/ÄÄNEKOSKI 24.3.2024 14:22 Tilaajille

Hopeaa naisten SM-viestistä Äänekoskelta Ikaalisten Urheilijat – Hilla Niemelä teki uskomattoman loppukirin

JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 23.3.2024 15:30 Tilaajille

Jämin Jänteelle SM-mitaleita Äänekoskelta – Hakolalle hopeaa, Vuorelalle pronssia

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI/ÄÄNEKOSKI 23.3.2024 14:20 Tilaajille

Krista Pärmäkoski SM-hopealle 10 kilometrillä Äänekoskella – Viikonlopun jo toinen hopea