HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 4.1.2022 13:00

Hokkareiden U12-joukkueelle turnausvoitto

Vilja PylsyHämeenkyrön Hokkareiden U12-joukkue (alle 12-vuotiaat) voitti kultaa jääkiekon jouluturnauksessa Porvoossa.


Ensimmäinen ottelu turnausisäntä Porvoo Huntersia vastaan päättyi Hokkareiden voittoon 3–0. Toisessa pelissä vastassa oli tiukan vastuksen antanut jyväskyläläinen JYP.

Hokkarit nousi hienoisesta takaa-ajoasemasta ja tasoitusmaalista johtoon, kun ottelua oli jäljellä enää muutama minuutti. Voitto heltisi lukemin 4–3.

Joukkue eteni voittajana välieriin, jossa se sai vastaansa Pelicansin.

Lahtelaisten kukistaminen 7–2 toi paikan finaaliin. Finaalissa mestaruudesta taisteli myös Hokkareiden aiemmin kohtaama JYP. Hokkarit voitti finaalin lukemin 3–1.

– Paras peli pelattiin finaalissa, kuten turnauksessa kuuluukin. Olen jätkistä todella ylpeä. Erityisen hienoa on, että pojilla pysyi koko turnauksen kova yritys ja usko omaan pelaamiseen. Silloinkin kun olimme välillä tappiolla, tsemppasimme toisiamme ja nousimme hienosti hankalistakin hetkistä, joukkueen päävalmentaja Antti Poti tiivistää turnauksen annin.


Voittoputki taottiin murskalukemin


Joukkueella on takanaan hurja voittoputki. 10–12-vuotiaista hämeenkyröläisistä, ikaalilaisista ja ylöjärveläisistä pelaajista koostuva joukkue on voittanut lähes kaikki syyskauden sarjapelit pääosin murskalukemin lukuun ottamatta kahta tasapeliä.


Viime toukokuussa alkanut kausi on nyt puolessa välissä ja joulutauolla. U12-joukkueella on harjoituksia neljästi ja pelit ainakin kerran viikossa. Sen lisäksi pojat treenaavat myös omatoimisesti.
– Kyllä tämä turnausvoitto antaa pojille lisäpotkua harjoitteluun ja lisää luottamusta omaan tekemiseen, Poti toteaa.

Antti Poti haluaa valmentajana ruokkia onnistumisia ja tsempata sitä kautta.
– Pyrin siihen, että jokainen uskaltaa olla oma itsensä, kokeilla myös omia rajojaan ja heittäytyä tilanteisiin. Huonoja hetkiäkin on hyvä pystyä kohtaamaan, mutta samalla muistaa kannustaa toinen toisiamme. Joukkueurheilun yksi hienoimmista puolista on työ joukkueen eteen: vain joukkueena voitetaan tai hävitään.


"Äärimmäisen hyvä ponnahduslauta"


Hämeenkyrössä ikäluokat ovat sen verran pieniä, että kilpajoukkueen saaminen on harvinaista. U12-joukkueen päävalmentajuuden lisäksi Antti Poti toimii myös seuran valmennuspäällikkönä. Hänen mielestään Hokkarit on äärimmäisen hyvä ponnahduslauta kilpauralle, vaikka seuran tärkein tehtävä onkin harrastustoiminnan mahdollistaminen kaikille.

– Hokkareissa kannattaa pelata pitkään, sillä meillä saa paljon peliaikaa ja harjoittelu on sekä suunnitelmallista että laadukasta. Hokkareista suoraan kilpapolulle siirtyminen on mahdollista ja realistista.

Poti kehuu Hämeenkyrön jäähallin ympäristössä olevia harjoitusolosuhteita todella hyviksi.
– Hienoa, että hallin vieressä on myös tekonurmi, yleisurheilukenttä ja lenkkimaastot. Treenaamme paljon ulkona, mutta tarve on myös sisäliikuntapaikoille. Sisätilojen vähyys on tällä hetkellä haasteena koko seurassa ja näkyy varsinkin nuoremmissa ikäluokissa. Koulujen saleja ei saada niin paljon käyttöön kuin mitä tarve olisi.


Korona heitti kaiken uusiksi moneen kertaan


Korona-aika on vaikuttanut Hokkareiden toimihenkilöiden työmäärän merkittävänä lisääntymisenä. Toimihenkilötehtävät hoituvat seurassa vapaaehtoistyönä.

– Viime kausi oli työmäärän ja organisoinnin puolesta vaikea. Suunnitelmat menivät moneen kertaan uusiksi ohjeiden muuttuessa nopeallakin aikataululla. Jäähallin sulkeutuminen ja kokoontumisrajoitukset toivat haasteita. Pojatkin alkoivat vähän väsyä viime kaudella siihen, etteivät voineet harjoitella yhdessä joukkueen kanssa, vaan toimimme pienryhmissä. Onneksi kuluva syyskausi pystyttiin harjoittelemaan ja pelaamaan yhdessä, mutta keväästä ei ole vielä tietoa.

Useissa suomalaisissa urheiluseuroissa korona-aika on vaikuttanut niin, että lapsia ja nuoria on jäänyt pois harrastuksesta.
– Ollaan kannustettu ja järjestetty toimintaa niin hyvin kuin tilanteeseen nähden on ollut mahdollista. OIen erityisen tyytyväinen siihen, ettei korona ole tiputtanut harrastajia pois seurastamme, Antti Poti päättää.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

Uutiset 18.1.2022 15:23 Tilaajille

Koronarajoituksia esitetään jatkettavaksi kahdella viikolla – ”Joka toinen hengitystieinfektioon sairastunut potee koronaa”

KOLUMNI 16.1.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Omavastuu ja oma vastuu – ”Rokotuksista kieltäytynyt tietää ja halutessaan osaa ymmärtää, mitä seurauksia päätöksestä on yhteiskunnalle”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 14.1.2022 17:00 Tilaajille

Koronan kotitestit käyvät kaupaksi, joulunpyhien alla kysyntä kasvoi hetkellisesti

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 13.1.2022 11:00 Tilaajille

Karanteeneista luovutaan, koronavilkku ei vilkuta, jäljitystä rajataan selvästi – koronatilanteesta koetetaan selvitä voimavaroja keskittämällä

PÄÄKIRJOITUS 13.1.2022 07:00 Tilaajille

Rajoituksilla ei saa hämmentää - ”Mikäli uusiin rajoituksiin päädytään, ne pitää antaa ajoissa ja selkeästi”