HÄMEENKYRÖ 21.2.2022 14:20

Hämeenkyrössä päätetään tänään sopeutustoimista – polttavin kysymys liittyy esiopetukseen

Tuukka Olli

Hämeenkyrön kunnanvaltuusto päättää tänään maanantaina, hyväksyykö se esitetyn 2,9 miljoonan euron sopeutuspaketin. Paketti sisältää useita säästö- ja tulonhankintakeinoja, joiden tarkoitus on muuttaa uhkaava alijäämä ylijäämäiseksi.

Ennakkoon yksi kuumimmista puheenaiheista on esitys esiopetuksen siirrosta perusopetuksesta varhaiskasvatukseen. Toimenpide on Hämeenkyrössä ollut esillä jo kahdesti aiemmin.
Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius kertoo tiedotteessa, että muutos taloudessa tapahtui vuosina 2020–21. Tuolloin kunnan toimintamenot pomppasivat usean tasaisen vuoden jälkeen.
– Valtionosuuksien kasvu vuosina 2016–19 on ollut aivan olematonta. Valtionosuutta korottavat ominaispiirteet eivät korostu Hämeenkyrön olosuhteissa yhtä selvästi kuin kunnissa keskimäärin: syrjäisyys, ikärakenne, sairastavuus, työttömyys, kaksikielisyys, Alenius tarkentaa tiedotteessa.
Hämeenkyrössä toteutettiin isot investoinnit vuosina 2012–16. Niiden seurauksena kunnan rakennuskanta uudistui, mutta kunta velkaantui. Aleniuksen mielestä velkaantuminen ei ole kuitenkaan ollut hallitsematonta. Lainamäärä on pienentynyt ja korkomenot pysyneet samalla tasolla, kuin aikana, jolloin lainaa oli vain neljännes nykyisestä.
Hämeenkyrön kunnanvaltuusto aloittaa kokouksensa tänään poikkeuksellisesti jo kello 16.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 15.7.2024 07:00 Tilaajille

Pirhan digiklinikan käyttäjämäärät tasaisessa kasvussa – ”Yhteydenottoja on siirtynyt puhelimesta digitaaliseen kanavaan”

IKAALINEN 10.7.2024 13:00 Tilaajille

Pysyvätkö konsultin palkkiot kurissa Ikaalisissa? – ”Piikki ei ole auki”

HÄMEENKYRÖ 9.7.2024 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrön asfalttityöt etenevät, urakoitsijalta kiitos autoilijoille – ”Mitä paremmin rajoituksia noudatetaan, sen nopeammin mekin pääsemme alta pois.”

HÄMEENKYRÖ 4.6.2024 14:00 Tilaajille

Kyröskosken tori saa uuden päällysteen – Aluetta asfaltoidaan tiistaina ja keskiviikkona

HÄMEENKYRÖ 1.6.2024 18:00 Tilaajille

Mahnalan tanssilavalla tiedossa edellisiä vilkkaampi kesä – ”Tavoite on, että kulttuuri säilyy ja tanssit Mahnalassa jatkuvat”