HÄMEENKYRÖ 10.11.2022 19:00

Hämeenkyrö voitti parhaan arviointikertomuksen sarjassaan – ”Hämeenkyrö edustaa selkeää parhaimmistoa”

Nina YlinenHämeenkyrön kunta voitti Vuoden Arviointikertomus-kilpailussa alle 20 000 asukkaan kunnan sarjassa. Erikoisen kilpailun järjestää konsulttiyhtiö KPMG.

Hämeenkyrön arviointikertomuksen kerottaan olevan selkeä, johdonmukainen ja oleelliseen keskittyvä.
– Tarkastuslautakunnan johtopäätökset ja suositukset tarttuvat tarkastuslautakunnan roolin ja erityisesti kunnan johtamisen kannalta oleellisiin kysymyksiin, perusteluissa todetaan.
– Pienten kuntien sarjassa, jossa tasoerot ovat suuria, Hämeenkyrö edustaa selkeää parhaimmistoa.
Yli 20 000 asukkaiden kuntien sarjan voitti Hyvinkää. Kuntayhtymien sarjan voitti Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

Tarkastuslautakunta arvioi tavoitteiden toteutumista

Kuntien tarkastuslautakuntien tehtävänä on arvioida kunnanvaltuuston asettamien tavoitteiden toteutumista sekä kunnan toiminnan tuloksellisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta.
Kilpailun tarkoituksena on edistää tarkastuslautakuntien arviointitoimintaa ja -kertomusten laadukkuutta. Tampereen yliopiston opiskelijoista koottu arviointiryhmä analysoi osallistuvien kuntien vuoden 2021 arviointikertomukset ohjaavan professorin Lasse Oulasvirran johdolla. Voittajat valitsi kolmihenkinen, asiantuntijoista koottu riippumaton tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimi hallituksen puheenjohtaja Mikko Wennberg Owal Group Oy:stä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 21.3.2023 18:00 Tilaajille

Lukijalta: Etiikka – yhtä kuin moraali? – ”Eikö kenelläkään käynyt mielessä arvioida sitä, onko työryhmällä oikeasti mahdollisuutta toimia?”

HÄMEENKYRÖ 14.3.2023 13:00 Tilaajille

Hämeenkyrö sai huomautuksen hankintalain sivuuttamisesta – kiinteistöhuoltopalveluita on ostettu suorahankintana ilman laissa säädettyä perustetta

KOLUMNI 8.3.2023 08:30 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Kunnilla ei ole varaa menettää henkilökuntaa – ”Huolta aiheuttaa kunnan talous”

KOLUMNI 19.12.2022 13:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Toivotaan, että rahat riittävät hyvinvointialueella – ”Illan mittaan vahvistui se käsitys, että Hämeenkyröllä ja Ikaalisilla on paljon yhteistyötä”

MIELIPIDE 24.11.2022 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Miksi polku jätettiin huonoon kuntoon? – Kunnan mukaan polku on käyttökelpoinen