HÄMEENKYRÖ 17.9.2022 09:00

Hämeenkyrö teki ulkoliikuntapaikoille kuntoremontin – Pappilanmetsän kuntorata avautuu talveksi mutta pysyy pimeänä

Sakari Ilomäki

– Urheilukentän rata ja nurmi, skeittiparkki, kuntoportaat, ulkokuntosali, pumptrack-rata, tenniskenttäremontti, Harjun kuntoradan kunnostus.

Hämeenkyrön ulkoliikuntapaikkojen kunnostus- ja rakennustöiden luetteleminen parin viime vuoden ajalta vaatii kohtalaista hapenottokykyä.
Viimeksi valmistunut urakka oli tenniskenttien perusparannus, mutta kuluvan vuoden aikana valmistui myös jäähallin parkkipaikan laidalla sijaitseva pumptrack-rata ja ulkokuntosali perhepuistossa Kyröskoskenharjulla.
Meneillään on Harjun kuntoradan kunnostustyö, jossa valaistun ulkoilureitin reunaojia on perattu ja kuntorataa tasailtu. Suurimmalle osalle reittiä on levitetty suodatinkangas ja sen päälle kerros kivituhkaa.

Pappilanmetsässä kuntorata pimeänä

Hämeenkyrönväylän rakentamisen vuoksi Pappilanmetsän kuntorata on ollut poissa käytöstä kahden vuoden ajan. Hämeenkyrönväylä avataan liikenteelle loppusyksyllä, mutta hankkeen viimeistelytyöt jatkuvat ensi vuoden puolelle.

Hämeenkyrön liikuntakoordinaattori Mika Koskela kertoo, että Pappilanmetsän kuntoradan vanhat valaisinpylväät on jouduttu poistamaan niiden huonokuntoisuuden vuoksi.
– Koska määrärahaa valaistuksen uusimiseen ei ole, kuntoradalle ei ainakaan alkutalvesta tehdä latua, koska reitti on valaisematon.
– Hämeenkyrönväylä on muuttanut kuntoradan reittiä, mutta ulkoilureitti tulee käyttöön uuden tien avautuessa. Ladun kuntoradalle voisi ajaa kevättalvella, kun päivän valoisa aika pidentynyt reilusti, Koskela kaavailee.
Tulevan talven lumisuudesta ei vielä ole kenelläkään tietoa, mutta Pirkan Hiihdon puitteita on kohenneltu pienin talkoin. Pirkan uran epätasaisuuksia on korjailtu täytemaalla muutamin kohdin niin Hämeenkyrön kuin Viljakkalan alueella.
Latupohjaa on tasoiteltu Mannin ja Lintuharjun välillä sekä Äkönmaassa laavun luona sekä Karjosillantien alkupään tienoilla.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 8.10.2023 15:00 Tilaajille

Terve keljuilu pitää mielenkin virkeänä – ”Boomerit” viihtyvät kuntosalilla kolmesti viikossa

HÄMEENKYRÖ 16.12.2022 15:00 Tilaajille

Hiihtämään Hämeenkyrössä pääsee Harjun kuntoradalla ja Pirkan uralla – tekonurmen luistelurata on myös kunnossa

HÄMEENKYRÖ 29.6.2022 09:00 Tilaajille

Vilskettä pumptrack-radalla, tenniskenttien remontti etenee, pallokentän nurmi tokenemassa pelikuntoon

HÄMEENKYRÖ 7.6.2022 11:00 Tilaajille

Tenniskentät remontissa ja pumptrack-rata rakenteilla – ankara talvi koetteli urheilukentän uutta nurmea

HÄMEENKYRÖ 6.6.2022 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrö pestaa toisen liikuntapaikkojenhoitajan